Stærk tomatsuppe. Uhm her får du opskriften på en nem og lækker tomatsuppe med chili, peberfrugt og friske tomater.
Nogle gange kan man bare godt trænge til en kødfri dag. Her er suppe en rigtig god idé.
Man kan nemt bruge lige de grøntsager man har på lager i køleskabet og som trænger til at blive brugt.
Måske du har grøntsagsrester efter en god frokost eller et gæstebesøg. Rester der ville kunne trylles om til en lækker tomat/grøntsagssuppe.
I dag blev der lavet tomatsuppe hvor jeg fik brugt alle grøntsags resterne i køleskabet og en masse friske tomater. En nem suppe, der var hurtig at lave.
Løg i skiver fra sildebordet, peberfrugt i skiver fra ostebordet, tomater i skiver fra pålægsbordet.
Der kom også en pæn sjat fløde i suppen. En rigtig god stop madspilds-suppe. En nem, sund og kalorielet suppe. Fyldt med vitaminer og helt vegetarisk.
Jeg brugte en god portion chili i suppen og det var rigtigt godt. Suppen blev rygende stærk og den fik en god krydret smag af peberfrugter også.
En genial suppe at varme sig på, på kolde vinterdage men også et hit resten af året, måske serveret som forret?
Sikke et fornemt måltid der blev tryllet efter det forhåndenværende søms princip.
SKØNT at vi slap for at købe ind i dag. Endnu et godt stop madspilds-argument. Man slipper for at handle…så tit 🙂
Benyt endelig lejligheden til at få tømt ud i din grøntsagsskuffe. Runkne peberfrugter, runkne gulerødder og bløde tomater kan sagtens bruges. Nyd gerne lækkert brød til suppen. Det gjorde vi.
Her kommer opskriften på:
Tomatsuppe med friske tomater & chili – stærk – med løg, peberfrugt, chili og fløde
Ingredienser
- smør til stegning
- 4 grøntsagsbouillonterninger al slags bouilllin kan bruges
- 2 løg i skiver
- 5 fed hvidløg
- 2 peberfrugter i skiver
- 10 tomater eller 3 dåser flåede tomater kan bruges i stedet
- 1 spsk tørret basilikum
- 1 knivspids chili vær lidt varsom
- 1½ liter kogende vand
- 1½-2½ dl. fløde kaffefløde eller piskefløde. Kan udelades
- Smages til med: evt. Sur/sød chilisauce og lidt ketchup
- Servér godt brød til.
Sådan gør du
- Svits løg, hvidløg og bouillonterninger i lidt olie.
- Tilsæt peberfrugt, tomater og krydderier og svits med nogle minutter.
- Tilsæt kogende vand og lad nu suppen simre minimum 15 min.
- Blend suppen med en stavblender, når den har simret færdig.
- Smag suppen til med fløde og evt. lidt sød chili sauce og evt. lidt ketchup. Servér lækkert brød til
Noter
Peberfrugt kan erstattes af snackpebre eller andre grøntsager
Du kan bruge flere/færre grøntsager end jeg Suppen er fryseegnet.En rygende varm og stærk tomat suppe med chili, peberfrugt og friske tomater – nem, sund, billig og fedtfattig
Brug de grøntsagsrester du har. Jeg tænker at de fleste grøntsager vil kunne bruges? Til tomatsuppe skal hovedbestanddelen dog gerne være…….tomater 😉
Kog gerne din egen suppefond til suppen, på et kraftben eller en kylling. Købebouillon kan altså også sagtens bruges, hvis tiden er knap.
Jeg tilsatte peberfrugt. Smukke peberfrugter. Måske dit køleskab gemmer på andre smukke grøntsager?Der kom også lidt af mit stærke chilipulver i i suppen. Vær gerne forsigtig, hvis din chili er meget stærk.
Suppen smagte fortrinligt, og havde en lidt stærk eftersmag.
Jeg havde en bøtte sweet chili sauce og lidt ketchup, som jeg smagte suppen til med.
Dine smagsløg bestemmer hvad der skal smages til med. Ketchup er også god til tomatsuppe, bare lige et hint.Så er suppen blendet og legeret med fløde.
Vi spiste et lækkert brød til suppen
Jeg tog en portion dej fra, fra den koldhævede portion dej jeg altid har i køleskabet, og lavede et grydebagt brød i gryde. Perfekt til dagens nemme tomatsuppe med friske tomater.Lad brødet dampe af et kvarter inden du skærer det. Det kan være svært at vente.
Du kan finde en god nem opskrift på grydebagt brød her. Brødet smøres med iskoldt smør og dyppes i suppen. Lækker suppe! Den må du prøve.
Måske vi skulle kalde den for grøntsagssuppe med tomater? Du bestemmer 🙂
Få flere gode opskrifter på nem og lækker tomatsuppe hér:
1.
2.
3.
4.
5.
Hej Gitte ,,,Den der koldhævede dej,du skriver,du altid har i køleskabet…………..har du en opskrift på den et sted ? Og er det sådan een,der kan stå i flere dage derinde og man bare tager en klumpe aF , når lysten til at bage brød kommer over een ? Mange hilsener Dorte A ,Vejle
Hej Gitte
Jeg fandt din opskrift i går. Trods vores varme sommer, havde jeg virkelig lyst til suppe der smager af noget. Så jeg fandt som sagt din opskrift på nettet og lavede den i dag. Hold da op hvor smager den godt, det er bestemt ikke sidse gang jeg laver den. Tusinde tak.
Um den var lækker denne her! Den blev med tomatpuré og uden fløde, for synes allerede den smagte fremragende uden! Og så var jeg også tæt på at komme for meget chili – det er fristende at putte lidt mere i, end hvad godt er når man lige står i det ;-)!
Men må jeg spørge hvorfor du puttede boullionterninger i allerede ved løgene, i stedet for at opløse det i det kogende vand først? Synes der skulle en hel del becel til for at det ikke brændte på sammen med 🙂
Uhm, hvor lyder det godt!
Har også i dag tænkt, at vi virkelig trænger til grønsager i rigelige mængder, så tror da, at den skal stå på tomatsuppe her i morgen. Men måske med lidt mindre chili 😉
Mange hilsner
Ditte