Smashed potatoes – med olie, hvidvinseddike og krydderier

DSC_1359Snedige mig! I går spiste vi en lækker flæskesteg og så skrællede jeg et bjerg kartofler til, med tanke på menuen dag 2: “Smashed potatoes”.

Kolde, kogte kartofler er ret så kedelige, hvis du spørger mig. Jo man kan lave brasede kartofler, men heller ikke hér lyder der høje hurraråb i familien.Smashed potatoes

Med “Smashed potatoes” kan du trylle nyt liv i dine kogte kartofler; et lækkert, smagfuldt nyt liv.

Det er såre simpelt at lave de sprøde kartofler og du får den nemme opskrift lige her:

Smashed potatoes - med olie, hvidvinseddike og krydderier
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Smashed potatoes - med olie, hvidvinseddike og krydderier
Forfatter:
: Kartofler, grønt og andet tilbehør
: Dagens ret
Portioner: 4 pers.
Det skal du bruge:
  • 1½ kilo kogte kartofler - varme eller kolde. Brug gerne en kartoffelrest eller kog en ny portion. Lav lige så mange I kan spise.
  • ½ dl hvidvinseddike
  • 1-1½ dl olie (god olivenolie - eller solsikkeolie)
  • Groft salt
  • Hvidløgspeber
  • Evt. : frisk rosmarin
Sådan gør du:
  1. Hæld lidt olie i bunden af et stegefad (jeg bruger mit store Scanpan-fad)
  2. Fordel kartoflerne på fadet og tryk dem flade med en spiseske /hulske eller hvad du nu synes fungerer bedst. Hænderne kan også bruges.
  3. Pensl med hvidvinseddiken og olien
  4. Drys med salt/peber og evt. rosmarin
  5. Dryp gerne med lidt ekstra olie
  6. Sæt kartoffelfadet i ovnen v. 200 grader varmluft i 30 minutter. Pensl herefter med lidt mere olie.
  7. Jo mere olie, jo sprødere kartofler. 😉
  8. Sæt fadet i ovnen igen i yderligere 30 minutter eller steg til kartoflerne ser sprøde og vildt lækre ud.
  9. Nydes som tilbehør til alt.
  10. Tip: Prøv at drysse med lidt revet ost og måske bacontern - så er det lige før retten er tryllet om til en hovedret.

En rigtig lækker kartoffelservering og helt i stop-madspilds-ånd ovenikøbet. Er du rundhåndet med olien, bliver kartoflerne endnu lækrere. Jep sådan er hemmeligheden, jo mere olie, jo sprødere kartofler.

Bruger du et godt stegefad, skal kartoflerne ikke vendes. Mit gode stegefad Scanpan sprødsteger også under bunden – og jeg er så glad for det (nej og bliver ikke engang betalt for at sige det) 😉Smashed potatoesSom jeg skriver, kan kartoflerne toppes med ost og bacontern. Faktisk en genial måde at trylle triste kartofler om til en hovedret på.

Du kan bruge lige de krydderier du foretrækker på kartoflerne. Det var min datter der lavede kartoflerne i dag, og hun sprang rosmarin over. Jeg synes ellers rosmarin klæder kartofler godt, men salt og peber er også helt fint. Friskpresset hvidløg kan også bruges, eller timian?

Har du fået lyst til at springe på Smashed potatoes?

Smager SÅ meget bedre end brasede kartofler og passer jo helt sig selv i ovnen (brasede skal vendes, og vendes og resultatet står slet ikke mål med anstrengelserne, hvis du spørger mig).

Smashed potatoes vil smage godt til alt tænker jeg. Vi spiste flæskesteg til og varmede den brune saucen op igen, til sønnikes store fryd.

Kartoflerne vil også være lækre til en steak, til en kyllingeschnitzel med bacon måske eller en lækker culottesteg? Brug med fordel ovnen til lækkert kød, nu den alligevel er igang. 
Smashed potatoes

Et hurtigt søndags-kartoffeltip fra mig til dig. Weekenden smuttede imens vi blinkede med øjnene. Jeg er kvast efter en lang søndag i Ikea. Hvis du følger med på bloggens Facebook-side, vil du vide, at vi shoppede sommerhusmøbler 🙂

Åh lad snart sommerhusdrømmen blive til virkelighed – vi glæder os bare sådan til at få nøglen <3

Håber alt vel hos dig og dine og at du har haft den skønneste forårs– efterårsweekend. 🙂

Mere inspiration

Læg en kommentar