Specier med kokos og pistaciemarcipan

  • Specier med kokos og pistaciemarcipan

DSC_2840

Torsdag. Solskin og eftermiddagslækkersult.

Efter at have bagt de lækre lakridsspecier for nylig, har tanken spøgt. Andre varianter skulle da prøves? Hvad med en kokosversion? Hvad ogs¨med at tilsætte pistaciemarcipanen som jeg for længe siden har fået i gave Odense Marcipan? Marcipan der bare ventede på at blive brugt?

DSC_2799

Jep – det blev til hurtige kokosspecier med pistaciesmag. Hvis du kigger godt efter, kan du måske se, at dagens specier ligefrem har et svagt grønligt skær? 🙂

Specier med kokos og pistaciemarcipan

Det er måske ikke de smukkeste kager du har set, eller hvad tænker du?  Lyse, grumset grå, men lad dig ikke snyde, de smager himmelsk!

Det gik lidt tjept for mig og jeg tror faktisk at det ville have pyntet på kagerne hvis jeg havde lade dejen afkøle i køleskabet inden jeg skar dem ud? De blev lidt for tykke og lidt for “bumlede” men sådan kan det jo gå, når man er lækkersulten og utålmodig kl. 17.30 🙂

Jeg trillede dejpølser og skar dem ud i specier som jeg trykkede flade. Det vil virke bedre hvis du insisterer på at lade dejpølserne afkøle først, så de kan skæres tyndere ud. Jo tyndere, jo sprødere kager. Du vil ikke fortryde det.

DSC_2818

DSC_2822

Her kommer opskriften på

Specier med kokos og pistaciemarcipan:

Du skal bruge (ca. 80-100 stk.):

125 gram smør

125 gram sukker

125 gram kokosmel

1 æg

275-300 gram hvedemel

1 tsk. bagepulver

200 gram pistaciemarcipan (almindeligt marcipan kan også bruges. Marcipanen kan også undværes helt)

Evt. : En håndfuld grofthakkede mandler

Specier med kokos og pistaciemarcipan

Sådan laver du specier med kokos og pistaciemarcipan:

  • Pisk smør, sukker og æg godt i din røremaskine
  • Tilsæt kokosmel og hvedemel iblandet bagepulver. Gem lidt mel til udrulningen

DSC_2797

  • Rør godt.
  • Tilsæt pistaciemarcipan og grofthakkede mandler
  • Tril dejpølser evt. ved at dyppe hænderne lidt i melet. Er dejen alt for blød røres lidt mere mel i.
  • Lad – helst – dejpølserne afkøle i køleskab minimim ½ time inden du skærer ud, eller i fryser i et kvarter.
  • Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  • Skær tynde specier ud og læg dem på bagepladen med god afstand. Kagerne flyder lidt ud, men ikke vildt meget.
  • Bag kagerne ca. 8 minutter v. 150 grader varmuft. De er færdige når de er gyldne og sprøde og ser ca. sådan ud.
  • Lad kagerne afkøle på en bagerist. De kan puttes i kagedåse, når de er helt kolde.

Specier med kokos og pistaciemarcipan

Her kommer der lidt billeder af kage-bageprocessen:

Kagerne tager 10 minutter at lave og hvis du springer “afkølingstiden” over, kan du godt have et fad friskbagte småkager på et kvarter. Virkelig nem opskrift.

Kan du ikke opdrive pistaciemarcipan, så brug gerne almindeligt marcipan – eller spring det helt over. Jeg ville nok tilsætte lidt tranebær i stedet, det er nemlig godt med lidt kontrast til kokosmelet.

Kontorkagedåsen på arbejdet trænger gevaldigt til en refill – og det kan jeg så sørge for nu. På høje tid – dåsen har været tom i ugevis. Det går da ikke! Det ender jo med at vi bliver helt kageafvænnede? Katastrofe! 😉

DSC_2805
D
et var lækkert med mandler i, men strengt taget var de vel ikke nødvendige? Mandlerne gjorde faktisk specierne lidt sværere at skære ud, så overvej det lige en ekstra gang. Det smager ALTID fantastisk med mandler i småkager, så du vil ikke fortryde 🙂

Lækre torsdags-uventede kokosspecier med lækker pistaciesmag.

Specier med kokos og pistaciemarcipanTror jeg bliver populære blandt kollegerne, selvom nogen af småkagerne er pænere end andre. De flotteste ligger selvfølgelig øverst i kagedåsen. Satser på den helt store wow-effekt! 🙂

Specier med kokos og pistaciemarcipanDer er helt sikkert flere specier i vente. Nu har jeg prøvet at lave chokoladespecier og lakridsspecier, men jeg vil da også prøve at lave en med hvid chokolade, vanilje og tranebær. Det er da klart! 🙂

Kig forbi bloggen. Pludselig er det weekend og god tid til at bage, eksperimentere og lave mad, også af den helt særligt langsomme slags.

Håber du synes om de hurtige torsdagspecier?  Fyldet kan jo varieres i det uendelige, og der er frit slag: hvad med citronspecier, mandelspecier, specier med Mars? Vi skal da have afprøvet lidt flere varianter skal vi ikke?`;-)

Specier med kokos og pistaciemarcipan

Specier er taknemmelige småkager. Dejen røres let sammen og der bliver en million/en milliard  kager. Dejpølserne kan faktisk også opbevares i fryseren og bare bages lige inden gæsterne kommer. Smart! Specier er faktisk alle anstrengelser værd – og det er ganske få.

Håber du har haft den skønneste torsdag? Jeg hænger lidt i bremsen endnu, og nu må den influenza da snart slippe sit tag i min krop! Hører du efter, du virusbacille!?? 😉

Nå men igen i dag prøver jeg igen den allerbedste og allerældste kur: “Tidligt i seng”.

See you in the morning 🙂

Specier med kokos og pistaciemarcipan

 

Mere inspiration

4 Kommentarer

  1. Solvejg Bøger 20. marts 2015 af 20:25 - Svar

    For pokker Gitte. Har ikke lige pistaciemarzipan på lager!
    Men vi skal vist også have tømt dåsen med peanutscookies først – endnu en af dine gode opskrifter, som vil blive bagt igen og igen. Dog, syntes jeg, skal de bages noget længere end du har beskrevet.
    God weekend…….

    • Gitte Hansen 20. marts 2015 af 21:54 - Svar

      Hej Solvejg
      Ja kagefristelser er der nok af. Godt du selv kan finde ud af at justere tilberedningstiden på dine peanutcookies, ovne er jo forskellige.
      Rigtig god weekend til dig og familien 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. tina nymann 20. marts 2015 af 08:32 - Svar

    Specier! Yes, dem lavede min mor altid….tror jeg laver nogle efter din opskrift og tager med til Skagen i Påsken, så bliver hun garanteret overrasket:-)

    • Gitte Hansen 20. marts 2015 af 09:11 - Svar

      Ej hvor skønt. Kagegaver er de bedste! Håber de vækker jubel i Skagen 🙂

Læg en kommentar