Sprøde cookies med kanel, kardemomme, chokolade og hasselnødder

  • Sprøde cookies med kanel, kardemomme, hasselnødder og chokolade

Sprøde cookies med kanel, kardemomme, hasselnødder og chokoladeSå er der allerede kage på bloggen igen!

Siden jeg eksperimenterede med disse lækre lakridscookies, har jeg tænkt, at opskriften var så god, at der måtte kunne videreudvikles på den. Jep – en god grundcookie-opskrift skal man værne om; finpuds gerne og scor kage-successer på stribe.

Det er november og vi bevæger os en smule i retning af julekrydderierne med denne opskrift. Der er sneget kanel, ingefær og kardemomme ind og hvor klæder disse krydderier altså kagerne godt! Helt julekrydderier er det dog ikke (det er jo også kun november? 😉 – der mangler jo f.eks. allehånde og nellike? Vil du gå all-in på julecookies kan du finde bud på opskrift her DSC_0100Der er en pæn stor mængde farin og rørsukker i dagens cookie-opskrift, men der bliver en hulens masse cookies, 75 stk., så samlet set, er sukkerindholdet vel ok tænker jeg? Det er søde kager – så selvom de smager godt, er de så søde, at du ikke vil kunne spise 10 (er du frisk på en dyst?) 😉Sprøde cookies med kanel, kardemomme, hasselnødder og chokoladeJeg iler med at bringe dig opskriften. Jeg ved ihvertfald at søde kollega-Inge sidder og venter på den 🙂

Sprøde cookies med kanel, kardemomme, chokolade og hasselnødder
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Lækre sprøde cookies med kanel, kardemomme, chokolade og hasselnødder
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 75 stk.
Det skal du bruge:
  • 125 gram blødt smør
  • 250 gram rørsukker (eller alm. sukker)
  • 150 gram brun farin
  • 3 æg
  • 400 gram hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk kanel
  • 1 spsk kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ¼ tsk salt
  • 2 håndfulde grofthakkede hasselnødder
  • 100 gram grofthakket chokolade (eller gerne mere)
Sådan gør du:
  1. Pisk sukker og smør godt sammen. Brug elpisker eller køkkenmaskine.
  2. Pisk æggene i ét af gangen
  3. Bland krydderier, salt, bagepulver/natron i hvedemelet og rør det forsigtigt i lidt efter lidt.
  4. Hak chokoladen og nødderne groft og rør dem i dejen
  5. Beklæd 3 bageplader med bagepapir og sæt cookies på pladerne med to teskeer. Der kan være 25 cookies pr. plade.
  6. Bag dine cookies 8-10 minutter v. 175 grader varmluft.
  7. Jeg/vi elsker når kagerne bliver sprøde hele vejen igennem, men foretrækker du en blød midte, så kan du fin nøjes med 8 minutter. Lad kagerne afkøle helt. Er dine kager ikke blevet sprøde nok, kan du sagtens bage dem 2-3 minutter igen, til du synes de er ok.

DSC_8950Har du ikke lige hasselnødder på lager, kan mandler fint bruges. Nødder – og chokolade – kan fint undværes, men kagerne bliver bedre med. 🙂DSC_8952Cookies’ene er hurtigt lavet og opskriften er virkelig nem. Den kan varieres på utallige måder tænker jeg. Lakridsvarianten var superlækker – jeg tænker også en variant med tranebær og hvid chokolade vil være god? Måske vi kan finde på andre lækre varianter? Har du gode ideer, så hit med dem 🙂

Et fad lækre cookies klar til servering. 75 cookies er helt klart for mange til en ganske almindelig familie, så forkæl gerne dine kolleger, dine naboer, dine fødselsdagsgæster?

Det passede perfekt at der var 75 nybagte cookies i mit køkken i lørdags. Gadens halloween-raslende børn bankede på hvert 5. minut og sagde “Slik eller ballade!”. Der var glade barneansigter i døren, da jeg udleverede små cookie-poser. Noget sjovere at spise nybagte cookies end farvestrålende slik med tilsætningsstoffer tænker jeg jo? (hvem ved, om børnene er/var enige??)

Gud ved om de tør/gider banke på min dør næste år? 😀
Sprøde cookies med kanel, kardemomme, hasselnødder og chokoladeNyder du cookies’ene lune, kan du opleve små smeltende chokolade-kerner. Uhm altså!

Hermed er den allerbedste cookie-anbefaling givet videre – fra mig til dig. Rigtig god kage-bage-fornøjelse 🙂 
DSC_8980

Mere inspiration

Læg en kommentar