Havregrynskager med citron og ingefær. Uhm nogle dejlige sprøde småkager du skal høre om i dag.
Kageinspiration kan jeg finde hvor som helst, når som helst. Den kan opstå ud af det blå. Den kan opstå hvis jeg kører forbi en bager og det sniffe-snuser-dufter af kanelsnegle eller andre søde kage-sager udenfor.
I dag opstod kagebage-trangen, da jeg hjem på cyklen i min øresnegl hørte et radioglimt fra Hammel.
Dronningen havde været på besøg i staden og flinke, arbejdsomme damer i byen havde bagt kager til dronningebesøget.
Heldige dronning. Citronspecier, kokosmakroner, hindbærsnitter OG……..
Havregrynssmåkager med ingefær og citron.
Dér spidsede jeg ører. Ah hvor interessant. Hvorfor har jeg dog aldrig selv fået den tanke? Selvfølgelig!
Jeg elsker jo ingefærsmåkager, så hvorfor ikke også havregrynskager med ingefær?
Er du vimmer der kom skub på cyklen. Jeg kørte på ren bageiver og ægte bagemotivation. Benzin i blodet? Næh du, bagetrang 🙂 Aftensmaden blev overstået i en ruf og frem med bageremedierne.
Det blev denne opskrift er blev taget udgangspunkt i. Det er ikke lyv når jeg fortæller dig, at småkagerne vil kunne laves på 10 minutter.
7 minutters bagetid. Voila. På et kvarter kan der være et fad nybagte småkager klar.
Halløj hvor de smagte godt. Et syrligt citronstrejf på en sødt, krydret ingefærbaggrund. Uhm 🙂 Jeg iler med at bringe dig opskriften her. Verdens nemmeste småkager.
Er du ikke vild med ingefær og citron, så udelader du det jo blot.
Kagerne smager også godt med appelsin og chokoladestriber. Eller hvad med en variant med citron, lakrids og tranebær? 🙂
Få inspiration til flere lækre opskrifter på havregrynskager nederst i dette indlæg.
Havregrynskager med citron og ingefær – få en god nem småkage opskrift hér
Ingredienser
- 75 g smør
- 125 g havregryn
- 1 æg
- 125 g sukker
- 3 spsk mel
- 1 tsk stødt ingefær kan udelades
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanillesukker
- saft og skal af 1 øko.citron kan erstattes med appelsin
Sådan gør du
- Smelt smørret i en gryde.
- Tag gryden af blusset og rør sukker og vaniljesukker i.
- Tilsæt æg
- Rør havregryn i.
- Bland mel med bagepulver og rør det i.
- Tilsæt saft og citronskal.
- Læg småkager på en bageplade med to teskeer. Der skal god afstand imellem kagerne.
- Der er plads til 20 kager på en bageplade og der bliver ca. 30 i alt.
- Bag kagerne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft. Kagerne er færdige når de er gyldne, sprøde og brune i kanten.
- Lad kagerne afkøle helt, før de puttes i kagedåse. Bliver de lidt for bløde efter opholdet dér, så bag dem 5 minutter i ovnen igen, så bliver de sprøde påny.
Noter
Sprøde småkager med ingefær og citron – de fineste ingefærsmåkager, du kan lave på 10 minutter
Havregrynssmåkager er de nemmeste småkager i verden at bage. Det går så rasende hurtigt og de bliver så knasende lækre, at man skulle tro proceduren var meget mere avanceret.
Se lige her hvor nemt det er:
Sådan laver du havregrynskager med citron og ingefær – se billederne her:
Sprøde, knasende cookies med et syrligt strejf.
De traditionelle havregrynssmåkager kan godt være lidt for søde, men disse er friskere og har mere kant.
Jeg giver dig hermed kagerne mine allerbedste anbefalinger.
Det var godt jeg hørte det radioindslag på hjemvejen i dag.
Jeg gad da godt have set Dronning Margrethes ansigt, da hun gumlede en havregryns-knasekage. Jeg er sikker på hun fik det helt store smil på.
Et flot spækket kagebord vækker altid jubel, og det vil det gøre selv for en dronning, tænker jeg? Dronningekager. Skal vi ikke bare kalde dem det? 🙂
Tippet og inspirationen er hermed givet videre til dig. 🙂
Hvis du er vild med citronkager, så prøv også disse citron cookies eller disse citronspecier.
Få flere opskrifter på lækre sprøde havregrynskager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
De smager altså sindssygt godt! Dog har jeg lidt problemer med bagningen af småkagerne. De flyder ud som de skal, men de bliver aldrig rigtigt helt gyldne, kun svagt i midten så de er ret så bløde og skrøbelige, selv efter de har kølet af.
Hej Gitte. Jeg har forsøgt at bage Havregrynskager flere gange, men hos mig flyder de ikke ud. Dvs når jeg sætter dem på bageplade med teske bliver de bagt som toppe. Hvad gør jeg galt? Følger opskriften og alt er vejet omhyggeligt af? Mvh Lene
Hej Gitte
Den er gemt, jeg elsker ingefær.
Jeg vil gerne have nyhedsbrev
Skønt at høre at det ikke bare er mig som samler inspiration de mærkeligste steder 🙂
Jeg er også vild med havregrynskager (og ingefær), så hvorfor jeg ikke tænkt på den kombination før 🙂
Lige nu leger jeg med at komme nøddeflager i havregrynskager