Sprøde havregrynskager med citron og ingefær

  • Sprøde havregrynssmålkager med ingefær og citron

Sprøde havregrynssmålkager med ingefær og citronKageinspiration kan jeg finde hvor som helst, når som helst. Den kan opstå ud af det blå. Den kan opstå hvis jeg kører forbi en bager og det sniffe-snuser-dufter af kanelsnegle eller andre søde kage-sager udenfor.

I dag opstod kagebage-trangen, da jeg hjem på cyklen i min øresnegl hørte et radioglimt fra Hammel. Dronningen havde været på besøg i staden og flinke, arbejdsomme damer i byen havde bagt kager til dronningebesøget. Åh jeg dånede da lige der. Heldige dronning. Citronspecier, kokosmakroner, hindbærsnitter OG……..

Sprøde havregrynssmålkager med ingefær og citronhavregrynssmåkager med ingefær og citron.

Dér spidsede jeg ører. Ah hvor interessant. Hvorfor har jeg dog aldrig selv fået den tanke?  Selvfølgelig! Jeg elsker jo ingefårsmåkager, så hvorfor ikke også havregrynskager med ingefær?

Er du vimmer der kom skub på cyklen. Jeg kørte på ægte bageiver og bagemotivation. Benzin i blodet? Næh du, bagetrang 🙂 Aftensmaden blev overstået i en ruf og frem med bageremedierne.

Det blev denne opskrift er blev taget udgangspunkt i, og det er ikke lyv når jeg fortæller dig, at småkagerne  vil kunne laves på 10 minutter. 7 minutters bagetid. Voila. På et kvarter kan der være et fad nybagte småkager klar. Halløj hvor de smagte godt. Et syrligt citronstrejf på en sødt, krydret ingefærbaggrund. Uhm 🙂 Sprøde havregrynssmålkager med ingefær og citronJeg iler med at bringe dig opskriften her. Verdens nemmeste småkager. Er du ikke vild med ingefær og citron, så udelader du det jo blot. Kagerne smager også godt med appelsin og chokoladestriber, bare lige til orientering. Eller hvad med en variant med citron, lakrids og tranebær? 🙂Sprøde havregrynssmålkager med ingefær og citron

Sprøde havregrynskager med citron og ingefær
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
Sprøde havregrynskager med citron og ingefær
Forfatter:
: Biscotti, muffins, kanelsnegle og cookies
: Brød og kager
Portioner: 30 stk.
Det skal du bruge:
  • Til en enkelt portion (18 småkager) skal du bruge :
  • 75 g smør
  • 125 g havregryn
  • 1 æg
  • 125 g sukker
  • 3 spsk mel
  • 1 tsk tørret ingefær
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vanillesukker
  • saft og skal af 1 øko.citron
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret i en gryde.
  2. Tag gryden af blusset og rør sukker og vaniljesukker i.
  3. Tilsæt æg
  4. Rør havregryn i.
  5. Bland mel med bagepulver og rør det i.
  6. Tilsæt saft og citronskal.
  7. Læg småkager på en bageplade med to teskeer. Der skal god afstand imellem kagerne.
  8. Der er plads til 20 kager på en bageplade og der bliver ca. 30 i alt.
  9. Bag kagerne 7-8 minutter v. 175 grader varmluft. Kagerne er færdige når de er gyldne, sprøde og brune i kanten.
  10. Lad kagerne afkøle helt, før de puttes i kagedåse. Bliver de lidt for bløde efter opholdet dér, så bag dem 5 minutter i ovnen igen, så bliver de sprøde påny.

Sprøde havregrynssmålkager med ingefær og citronHavregrynssmåkager er de nemmeste småkager i verden at bage. Det går så rasende hurtigt og de bliver så knasende lækre, at man skulle tro proceduren var meget mere avanceret.

Se lige her hvor nemt det er:

Sprøde, knasende cookies med et syrligt strejf. De traditionelle havregrynssmåkager kan godt være lidt for søde, men disse er friskere og har mere kant. Jeg giver dig hermed kagerne mine allerbedste anbefalinger.

Det var godt jeg hørte det radioindslag på hjemvejen i dag. Jeg gad da godt have set Dronning Margrethes ansigt, da hun gumlede en havregryns-knasekage. Jeg er sikker på hun fik det helt store smil på. Et flot spækket kagebord vækker altid jubel, og det vil det gøre selv for en dronning, tænker jeg? Dronningekager. Skal vi ikke bare kalde dem det?   🙂

Tippet og inspirationen er hermed givet videre til dig. 🙂
Sprøde havregrynssmålkager med ingefær og citron

Mere inspiration

6 Kommentarer

  1. Jenny 17. september 2016 af 16:58- Svar

    Hej Gitte
    Den er gemt, jeg elsker ingefær.

    • Gitte Hansen 17. september 2016 af 22:33- Svar

      Hej Jenny
      Helt perfekt. Denne opskrift må vi prøve at huske begge to – jeg sender dig den i hvert fald mine allerbedste anbefalinger 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  2. Jonna mikkelsen 13. september 2016 af 10:08- Svar

    Jeg vil gerne have nyhedsbrev

    • Gitte Hansen 13. september 2016 af 20:22- Svar

      Hej Jonna

      Jeg har nu tilmeldt dig nyhedsbrevet, men kunne se at du allerede var tilmeldt. Håber du bliver glad for at følge med her på bloggen. Velkommen til 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

  3. Hvadskalvibage/Mette 8. september 2016 af 09:52- Svar

    Skønt at høre at det ikke bare er mig som samler inspiration de mærkeligste steder 🙂

    Jeg er også vild med havregrynskager (og ingefær), så hvorfor jeg ikke tænkt på den kombination før 🙂

    Lige nu leger jeg med at komme nøddeflager i havregrynskager

    • Gitte Hansen 8. september 2016 af 21:18- Svar

      Hej Mette
      Ja er man kagebageglad behøver man jo næsten ingen undskyldninger for at bage. Inspirationen kommer jo næsten blot ved en tanke 🙂 Spændende også med nøddeflager i havregrynskagerne, vi skulle da næsten prøve en variant med kokos?
      Tak for din hilsen og god fornøjelse med bageriet fortsat 🙂
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar