Svinemørbrad med løg og peberfrugt i pikant flødesauce

  • Svinemørbrad med løg og peberfrugt i pikant flødesauce

DSC_5180

Hverdage er der flest af i vores køkkener og her følger en hverdagsret, der dog er så lækker, at man skulle tro det var en avanceret weekendmenu.

Svinemørbrad i flødesauce med pikantost, serveret med fuldkornspasta og hvidløgsbrød. En lækker ret, som kan laves uden de store armbevægelser og som snildt kan nås på en hverdag også.

Svinemørbrad med løg og peberfrugt i pikant flødesauce

En simpel menu, der også er nem at købe ind til. Den kræver få ingredienser og måske de i forvejen er i dit køleskab?

Svinemørbrad med løg og peberfrugt i pikant flødesauce
 
Forberedelse
Tilberedelse
Tidsforbrug
 
En lækker hverdagsret med svinemørbrad, løg og peberfrugt i flødesauce med pikantost.
Forfatter:
: Billig hverdagsmad
: Dagens ret
Portioner: 4-6
Det skal du bruge:
  • 1 afpudset svinemørbrad
  • 4-5 spsk mel
  • Smør til stegning
  • 3 løg i skiver
  • 1 peberfrugt skåret i strimler
  • 1 BUKO pikantost - jeg brugte den grønne
  • 1 glas champignon incl. væde (endnu bedre,1 bakke friske)
  • 2½ dl. fløde (gerne Milda light)
  • 2½ dl. vand
  • Salt/peber
  • Tilbehør: Fuldkornspasta + salat
  • Krydrede madbrød: En brødrest smurt med smør og drysset med krydderi
Sådan gør du:
  1. Befri svinemørbraden for sener og hinder
  2. Skær mørbraden i 1½ cm tykke skiver.
  3. Bank mørbradbøfferne lidt flade med håndroden og vend dem i mel.
  4. Steg mørbradbøfferne 3-4 min. på hver side i lidt smør. Krydr godt med salt og peber.
  5. Obs.: Du skal bruge en stor pande med låg til, til denne ret
  6. Stil bøfferne til side på en tallerken tildækket med staniol
  7. Svits løgene til de er klare, i stegeskyen på panden.
  8. Tilsæt champignon og peberfrugt og svits med nogle minutter.
  9. Læg mørbradbøfferne tilbage i panden sammen med grøntsagerne
  10. Fordel flødeosten på mørbradbøfferne
  11. Hæld fløden ved. Skyl kartonen med vand og tilsæt også det.
  12. Rør godt - så fløde og flødeost fordeles godt. Sørg for at mørbradbøfferne er helt tildækkede.
  13. Læg låg på panden og lad retten simre ½ time ca.
  14. Kog pastaen og lav hurtige hvidløgsbrød og en grøn salat
  15. Smag saucen til inden serveringen og tilsæt evt. ekstra krydderier. Virker saucen for tynd, så jævn evt. med lidt saucejævner.
  16. Velbekomme! 🙂

Du kan variere retten ved at skifte grøntsagerne lidt ud. Jeg brugte lige det udvalg jeg havde i køleskabet (det var ikke mange). Flødeost i alle smagsvarianter kan tilsættes – den neutrale du’r ikke, den er for anonym i denne ret tænker jeg?

Svinemørbrad med løg og peberfrugt i pikant flødesauce

Svits også gerne lidt bacon med sammen med løg, det ville smage lækkert tror jeg?

Fløden og osten gør retten mild og rund i smagen.  En lækker hverdagsret som alle vil elske, både store og små.

Her kan du se arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:

Der var en rest franskbrød til overs fra weekendens bageri. Det smurte jeg med smør og dryssede med krydderi. Brug bare dit yndlingskrydderi. Det allerbedste ville jo være at røre hvidløgssmør og smøre på, men det blev det ikke til i denne omgang her i huset.

DSC_5207Brødskiverne forsvandt som dug for solen – perfekt måde at bruge en brødrest på.
Svinemørbrad med løg og peberfrugt i pikant flødesauce
Rigtig god fornøjelse med den pikante mørbradret 🙂

Mere inspiration

2 Kommentarer

  1. Eva Sørensen 9. april 2016 af 16:08- Svar

    Hej Gitte! Lyder lækkert og lidt anderledes med pikant osten! Skal prøve opskriften ved lejlighed, jeg har næsten alle ingredienserne hjemme! Her står den på rester fra gårsdagens ribbensteg!

    • Gitte Hansen 9. april 2016 af 16:14- Svar

      Hejsa Eva
      Ribbensstegs-rester er nu heller ikke så ringe 🙂 Ja du skal da prøve denne ret – så nemt og ja ingredienserne er som regel i køleskabet 🙂
      Rigtig god fornøjelse
      Mange hilsner
      Gitte

Læg en kommentar