Æble crumble kage med sirup og havregryn. Uhm her får du opskriften på en nem lækker æblecrumble du kan lave hvis du har mange æbler i haven.
Måske dine æbletræer også har givet mange æbler i år?
Vores æbletræer er tit gavmilde, så jeg laver æblekager på stribe. Jeg laver også f.eks. æblemarmelade, æbleflæsk eller bruger æbler i alskens madretter. Vi spiser dem selvfølgelig også som de er.
Skønt med alle de æbler, man kan bruge til så meget lækkert.
Den æble crumble du skal høre om i dag, lavede jeg til vores kaffegæster i sommerhuset og jeg fik brugt en masse æbler til kagen.
Det er en ny lækker æble crumble variant med havregryn, kardemomme og sirup. Uhm den skal du glæde dig til at smage. Æblekagen smagte skønt og vi spiste den med flødeskum til.
En æblecrumble er altid et hit at servere for gæster. Kagen er meget nem og hurtig at lave og gæsterne elsker den altid. Den er også fin at servere som dessert.
En æble crumble er lynhurtig at lave. Dejen skal bare smuldres sammen og drysses på toppen af æblestykkerne. Nemmere bliver det ikke.
Æblecrumblen var et hit og helt perfekt. Sprød på toppen og blød i bunden.
Smagen af kanel og kardemomme er perfekt til æbler og sirup giver kagen en karamelagtig smag. Jeg er vild med sirup i kager og særligt vild med varme krydderier i æblekager.
Du kan få brugt en masse æbler til denne crumble. Kig med her, hvis du får mange gæster og har mange æbler i din have eller i din frugtskål.
Opskriften på den nemme æblecrumble kommer her. Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på lækre crumble kager.
Æble crumble kage med sirup og havregryn – nem opskrift
Ingredienser
- 12-14 æbler i tern anden frugt kan også bruges, f.eks. pærer, rabarber eller blommer
- 250 gram sukker kan erstattes med 180 gram brun farin
- 180 gram hvedemel
- 100 gram havregryn
- 1 spsk kanel
- 1 spsk kardemomme
- 2 tsk vaniljesukker
- 125 gram smør
- 1 dl sirup både lys og mørk kan bruges
Sådan gør du
- Skræl æbler og læg dem i vand. Hvis skrællen er fin, kan du undlade at skrælle
- Bland alle de tørre ingredienser sammen og smuldr smørret i.
- Tilsæt sirup og ælt dejen til den hænger nogenlunde sammen. Det bliver en smuldrende crumbledej.
- Dup æblerne tørre for vand og hæld dem i et ildfast fad. Mit fad målte ca. 30x40 cm
- Drys/smuldr crumbledejen på toppen af æblestykkerne. Læg små dejklatter på toppen. Bag æblecrumblen ca. 40-45 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn).
- Crumblen er færdig, når den er sprød og gylden på toppen. Servér gerne flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til
Noter
Du kan bruge anden frugt til denne crumble: pærer, blommer eller rabarber
Kagen er fryseegnet, men den skal fryses i formen.En nem og lækker æblecrumble med havregryn, sirup og kardemomme
Det er en rigtig nem æble crumble kage og den smager skønt.
Smuldredejen er rigtigt nem at lave og kanel/kardemomme smagen er god til æblerne. Smagen af krydderier er ikke dominerende, men giver kagen et tilpas diskret strejf.
Erstat evt. sukker med brun farin, det smager nemlig også rigtigt godt i en æble crumble.
Havregryn i crumbledejen giver en “crunchy” top. Er du fan af en sprød, knasende kagetop, vil du være vild med denne crumble kage.
Jeg brugte nedfaldsæbler til kagen, og der var mange stødmærker på, så jeg var nødt til at skrælle de æbler jeg brugte.
Er skrællen på dine æbler fin, så behøver du ikke skrælle dem. Der er nemlig meget god smag og mange vitaminer gemt i æbleskrællen.
Har du også meget nedfaldsfrugt er det oplagt at få bruge frugten til en lækker kage.
Æblerne kan sagtens bruges selvom de er raslet af træet. En crumble er en oplagt Stop Spild af Mad-kage.
Her kan du se æblecrumble arbejdsprocessen i billeder fra start til slut:
Sådan laver du æble crumble kage med sirup og havregryn – se billederne her:
Crumblen bagte i ovnen imens vi spiste frokost i sommerhuset. Genialt, så var den klar til eftermiddagskaffen.
En crumble kan sagtens forberedes i forvejen og så bages når gæsterne dukker op. Den kan også nydes som dessert og så kan den bare bage imens I spiser hovedretten.
Æblecrumblen er perfekt til kageborde men også et hit på dessert-borde.
En crumble kan laves med alskens frugt: pærer, rabarber, blommer, jordbær? Krydderierne skal dog varieres lidt:
Kanel og kardemomme passer særligt godt til æblecrumble, mens stødt ingefær er helt genial til en pærecrumble.
Jeg tror faktisk at kardemomme og vanilje vil være godt til blommer? Bruger du jordbær, ville jeg nøjes med vanilje kun.
Flødeskum smager så godt til, men vaniljeis vil også være en succes.
Crumbleopskriften kan du bruge som grunddej til alskens crumble-kager. Bare brug opskriften som en god crumble grundopskrift.
Prøv æblecrumblen en dag du skal bage kage/dessert til mange. Du kan også fint halvere portionen, hvis det passer bedre med antallet omkring dit kagebord?
God æble-crumble-fornøjelse til dig.
Prøv også denne æblecrumble med kokos eller denne lille æblecrumble i airfryer.
Skal det være ekstra luksus, så kan du også tilsætte lidt marcipan.
Prøv også disse æble crumble kager – få opskrifter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Hej Gitte
Jeg har lige lavet denne æblecrumble til dessert i aften, du ved bare en lørdags hygge dessert ?, den smager fantastisk, tak for opskriften ?
Mvh Berit