Appelsinsauce til is og desserter smager bare så godt! Det er samtidigt også super nemt at lave og her får du opskriften.
Jeg elsker bare appelsiner og særligt omkring juletid er appelsinerne meget søde – og billige – at købe.
Det skal vi da udnytte. Måske til en dejlig appelsinsovs du kan bruge til is, kager og desserter?
Den vil også være lækker at servere som topping på morgenskyr?
Denne appelsinsauce brugte vi til en dejlig risalamande, som alternativ til kirsebærsauce. Den vil også være lækker på is eller til pandekager eller vafler.
Saucen smager friskt af appelsiner, så den vil være perfekt at servere som en frisk juledessert. Måske en lille risalamande cheesecake i glas som disse?
Prøv også appelsinsaucen som topping i en lækker cheesecake som denne i stedet for lemon curd.
Appelsinsaucen har næsten konsistens som appelsinsirup, så du kan sagtens bruge den i drinks?
Nederst i dette indlæg får du tips til lækre desserter du kan bruge appelsinsaucen til.
Her får du den nemme opskrift. Du kan se den lige her
Appelsinsauce til is og desserter – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
Appelsinsauce
- 5 dl appelsinsaft siet appelsinsaft af 6 friskpressede appelsiner
- 1 vaniljestang eller 1-2 spsk vaniljesukker - smag til
- 100-120 gram sukker smag til
- 2-3 tsk majsstivelse/kartoffelmel kan udelades, hvis du lader din appelsinsauce koge ind
Sådan gør du
- Skyl appelsinerne godt og pres dem godt. Si appelsinsaften og hæld den i en gryde
- Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Det er nemmest hvis du blander med lidt sukker.
- Tilsæt sukker og vanilje til appelsinsaften i gryden og kog nu blandingen op. Bare rør engang imellem. Kog gerne de tomme vaniljestænger koge med. De giver god smag. Lad den tykne ca. 10-15 minutter
- Rør en lille smule jævning og pisk det i. Kog saucen lidt op. Smag til evt. med ekstra sukker og evt. ekstra vaniljesukker. Du kan også undlade jævning og så koge siruppen ind længere tid
- Lad appelsinsaucen simre, til den er tyknet. Hæld den nu i en lille skål/kande. Kan serveres både kold og varm. Skal appelsinsovsen holde sig længe, så opbevar den f.eks. i skoldet/rent syltetøjsglas med låg.
Noter
Få opskrift på risalamande her. Kan holde sig flere dage på køl. Opbevar den i tætsluttende rengjort glas.
Dessertsaucen med appelsiner er drøj i brug, så du kan nøjes med ½ portion. Få opskrift på jordbærsovs og kirsebærsovs her. Karamelsovs, saltkaramel sauce eller chokoladesovs er også lækkert.Frisk appelsinsovs til desserter og is – prøv en meget nem dessertsauce du hurtigt kan lave
Jeps det er vaniljekorn du kan se i appelsinsaucen. Denne gang flottede jeg mig og brugte en vaniljestang. Du kan også sagtens bare bruge vaniljesukker, hvis du synes en vaniljestang bliver for dyr.
Ægte vanilje er altså bare lækkert, når det skal være lidt luksus. Måske du kan finde nogle billige vaniljestænger, ellers så må vaniljesukkeret i brug.
Det var virkelig en lækker appelsin dessertsauce til risalamande! Vi nød den lækre dessert med brændte mandler på toppen.
Appelsinsovsen bliver frisk i smagen. Bare smag den til, til du synes smagen er i top. Det er lidt forskelligt hvor syrlig/sød man ønsker sin sovs, så bare smag til.
Den skønneste juledessert, der jo sagtens kan spises hele året.
Jeg elsker at trylle med appelsiner! Prøv også denne hjemmelavede appelsinmarmelade, der er nem og hurtig at lave. Den er SÅ god! Meget bedre end den marmelade du kan købe.
Prøv den, hvis du skulle have appelsiner til overs i din frugtskål. Måske du også har købt gode billige appelsiner til jul?
Rigtig god fornøjelse med appelsinsaucen til dig. Du bliver vild med den, er jeg sikker på. 🙂
Prøv også en hjemmelavet kirsebærsovs – uhm den er også bare god og meget nem at lave.
Disse desserter vil du kunne bruge den lækre appelsinsauce til:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Få flere opskrifter på dessertsauce her:
1.
2.
3.
4.
5.