Pastinak suppe med bacon og kartofler. Her får du opskriften på en nem lækker pastinaksuppe med kartofler. Den dejligste rodfrugtsuppe.
Suppe er så dejligt at spise, især når det er efterår og vinter og kroppen trænger til at blive varmet godt igennem.
Intet stikker en skålfuld varm suppe propfyldt med gode vitaminer.
I dag skal du høre om en rigtig lækker pastinak suppe med kartofler og bacon. En nem, sund og billig suppe.
En rigtig god vintersuppe, fyldt med smag og kraft. Sikke en lækkerbisken, især med et godt drys bacontern på toppen.
Det er faktisk mega nemt at lave suppe. Brug gerne lige de grøntsager du har i køleskabet, i haven eller de grøntsager, det lige er sæson for netop nu.
Hvad med en gulerodssuppe, blomkålssuppe, porresuppe, tomatsuppe, champignonsuppe?
Har du lyst til en suppe med kød, så prøv f.eks. en oksekødsssuppe med hakket oksekød eller en kyllinge-karry-suppe måske?
Der findes så mange lækre suppe-varianter, og kun din fantasi sætter grænser.
Brug de grøntsager du har på lager – langt de fleste vil kunne bruges til suppe.
Lad grøntsagerne simre møre i bouillon og blend suppen til sidst. Legér med fløde. Servér gerne med bacondrys på toppen. Voila 🙂
Til dagens suppe er der brugt pastinak og kartoffel. Gode rodfrugter, der giver en god fyldig suppe, der mætter godt.
Du kan sagtens erstatte kartoffel eller pastinak med andre grøntsager, f.eks. porrer, gulerødder, blomkål, broccoli?
Pastinak suppen bliver særligt god. Mild, cremet og velsmagende, men en ren kartoffelsuppe er nu altså også et hit.
Pastinak-rodfrugten er blød og mild i smagen og rodfrugten går rigtigt godt i spænd med kartofler.
Det smarte ved at bruge kartofler i suppen er, at de tykner suppen og legerer den så fint. Dette er forklaringen at jeg næsten bruger kartofler i alle mine suppe-opskrifter 🙂
Brug dagens suppeopskrift som en suppe-grundopskrift du kan sætte dit helt eget præg på. Du får opskriften på den lækre kartoffel-pastinak-suppe lige her:
Pastinak suppe med bacon og kartofler – nem kartoffelsuppe med pastinak
Ingredienser
- 25 gram smør
- 750-1000 gram skrællede kartofler i tern ca. 10 kartofler
- 3-500 gram skrællede pastinakker i tern jeg brugte 5 stk. Kan erstattes med andre grøntsager eller rodfrugter
- 4 bouillonterninger al slags bouillon kan bruges
- 2 store løg i tern
- 1 spsk tørret timian ell. 1 spsk frisk
- 2 liter kogende vand
- 2½ dl. fløde gerne kaffefløde. Kan udelades eller erstattes med 200 gram flødeost gerne med krydderi
- 300 gram bacon i tern
- Salt/peber
Sådan gør du
- Skræl kartofler og pastinak
- Svits løg, kartofler og pastikker i smørret.
- Tilsæt bouillonterningerne og rør godt (lad bare bouillonerne opløse i smørret). Svits løg, pastinakker og kartofler til løgene er blevet klare. Tilsæt salt/peber og timian (frisk eller tørret)
- Tilsæt kogende vand og lad suppen koge under låg i 15-20 minutter.
- Blend suppen og tilsæt fløde. Smag til med ekstra salt/peber
- Svits bacon og drys bacontern på toppen, når suppen skal serveres.
- Servér suppen rygende varm
Noter
Pastinak kan erstattes med andre rodfrugter eller andre grøntsager f.eks. broccoli, blomkål, porrer?
Suppen er fryseegnet Bacon kan erstattes med f.eks. croutonerPastinaksuppen smager skønt med bacondrys på toppen – og så er suppen nem at lave
Det er meget nemt at lave suppe og denne variant kan du lave på ét kvartér.
Suppen bliver god, hvis du koger den på et stykke godt kød, men du kan også bare bruge købebouillon, og få en ganske fin suppe alligevel.
Nogle gange, når vi har god tid, koger vi suppe på egen fond, f.eks. da vi lavede denne lækre hønsekødssuppe.
Hjemmekogt suppefond er nu altså bare bedst.
Denne portion pastinaksuppe bliver stor og rækker til to dage. Skønt med nem mad på dag 2 – det elsker vi i min familie. Suppen kan sagtens fryses også.
Ønsker du en mere cremet version, så brug gerne piskefløde bruges i stedet for kaffefløde. Fløden er bare lige prikken over i’et i suppen, synes jeg.
Fløde kan også sagtens udelades, hvis du gerne vil lave en fedtfattig pastinaksuppe.
Bacon på toppen, kan du også udelade. Man kan bruge brødcroutoner i stedet, hvis man gerne vil lave en kødfri og mere fedtfattig suppe.
Det hårde job, ved denne suppe, er at få skrællet kartoflerne. Når det først er klaret, så laver suppen næsten sig selv.
En stavblender er perfekt at bruge til suppen. Protip: Lad stavblenderen køre i bunden af gryden, og ikke i toppen. Så undgår du at få suppe i loftet 😉
Her ser du den nemme suppeopskrift i billeder fra start til slut:
Sådan laver du den nemme pastinak suppe med bacon og kartofler – se billederne her:
En-to-vupti, så er der en suppe klar til dig og din frysende, sultne familie.
Suppen vil være et scoop er jeg sikker på, men hvis du vil lytte til godt råd, så lav rigeligt bacon.
Selvom du steger en masse bacon, vil der aldrig være nok. I min familie, med sultne teenagere, må bacon skålen på ration med max. antal teskeer pr. mand.
Måske I også er nødt til at sætte bacon-begrænsninger på hjemme hos jer? 🙂
God fornøjelse med suppen – jeg håber den vil smage jer 🙂
Få inspiration til flere suppe opskrifter med grøntsager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.