Skinkesalat. I dag får du opskriften på lækker hjemmelavet fuglekvidder, der smager bedre end slagterens.Årh manner, jeg gav slagteren baghjul i dag!
Jamen jeg lavede jo den lækreste skinkesalat og ved I hvad?
Det er så nemt at lave og smager så lækkert, at det helt sikkert er sidste gang jeg har købt min skinkesalat hos slagteren.
At den hjemmelavede så kun koster en brøkdel af slagterens, gør jo kun succeshistorien endnu større.;-)
Hedder skinkesalaten bedst som fuglekvidder eller hakket pålæg?
Det hedder den ihvertfald hos vores slagter. Nogle gange sælges den også som “hakket pålæg”, men skinkesalat eller fuglekvidder lyder da meget bedre 🙂
Denne version er lavet kun på skinke, hvor hakket pålæg består af pålægsrester. Jeg er allermest vild med den hjemmelavede med skinke 🙂Det er nemt og billigt at købe ind til dagens frokostsalat.
Den tager 5 minutter at lave. Eneste udfordring er bare lige at du skal huske at koge skinken eller hamburgerryggen dagen før.
Det er dog super nemt og kræver kun 5 minutters forberedelse. På dag 2 kan skinkesalaten blendes sammen på 5 minutter på dag. Voila. Super nemt og lækkert og endnu nemmere, hvis du har en rest skinke/hamburgerryg, fra dagen før.
Du skal bruge en god blender/ food processor/ køkkenmaskine, for at hakke skinkesalaten fint, men sådan én håber jeg du har?Her kommer opskriften på den nemme lækre salat med skinke. Den er rigtig nem og den smager skønt!
Skinkesalat opskrift – få en god opskrift på hjemmelavet fuglekvidder her
Ingredienser
- 1 kg kogt afkølet skinke, bayonneskinke eller hamburgerryg gerne mindre, brug evt. bare en skinkerest
- 2 løg små eller store,. afhængig af hvor stor din skinkerest er
- 1 rødløg gem halvdelen til pynt
- 5 spsk god mayonnaise. f.eks. hellmanns eller hjemmelavet
- Evt. en rød peberfrugt.
- Tilbehør: Lækkert rugbrød
Sådan gør du
- Kog skinken og til til afkøling. Skinken kan med fordel koges dagen før eller du kan bruge en skinkerest
- På dag to gør du løg klar og befrier skinken for net. Skær evt. fedtkant af. Skræl løgene og skær skinken i store grove stykker.
- Hak skinke og løg fint i din minihakker eller blender. Jeg delte skinken i 3 store dele og finthakkede skinken lidt af gangen sammen med løg. Jeg har en rigtig god minihakker men brug gerne en køkkenmaskine
- Når skinken er findelt, tilsætter du en 3 spsk mayonnaise og rører med i blenderen/køkkenhakkeren, så mayonnaisen fordeles godt
- Skær ½ rødløg i skiver og skær en rød peberfrugt til pynt og stil til side
- Hak resten af rødløget i skinkeblandingen og anret nu skinkesalaten i dit smukkeste fad.
- Anret med et par spsk. mayonnaise på toppen, det halve rødløg og peberfrugten
Noter
Har du ikke en minihakker, så kan du snitte skinken i små tern i stedet
Skinkesalaten kan holde sig 1-2 dage i køleskab. Du kan lave god mayonnaise selv, se opskrift herHjemmelavet fuglekvidder med skinke eller hamburgerryg. Uhm så lækkert og nemt at lave – et hit til frokost.
Vroom, broom! Jeg har en rigtig god minihakker, der både kan hakke løg og skinke.
Brug gerne en køkkenmaskine i stedet eller måske en blender med god power?
Du kan sagtens lave den gode mayo til skinkesalaten selv, men jeg bruger gerne denne fra Hellmanns.
Opskriften på hjemmelavet mayonnaise får du lige ved at klikke her:
Jeg anrettede salaten i mit smukke ovale keramikfad.
Smukt close-up af min livret. Tænk sig, at det faktisk skulle være så let at lave en ret, der i mange år har været min livret?
Den hjemmelavede smager jo meget bedre end slagterens. Tænkn sig, at det var så nemt at lave den selv?
Det var en sød læser på bloggen der tippede mig om skinkesalaten.
Hvad skulle jeg dog have gjort uden jer? Jeg får SÅ mange gode ideer dagligt. I er fantastiske! og ja!
Fuglekvidder var da en perfekt måde at få brugt en skinkerest på. Stop madspild i allerbedste stil 🙂
Det var også en perfekt måde at få varieret husets retter med nykogt skinke på.
Vi er nemlig ved at gå lidt døde i skinke/flødekartofler- eller skinke/hasselback-kartofler-temaet.
Hjemmelavet skinkesalat – perfekt ret frokost, som buffet, til brunch og til julefrokosten også
Prøv en portion på en skive rugbrød fra bageren, eller hjemmebagt. Med rigeligt løg/peberfrugt på toppen og lidt mayonnaise. Uhm – sikke et lækkert måltid.
Kast du dig roligt ud i fuglekvidder -fremstillingen! Du vil hurtigt finde ud af, at den overhaler slagterens skinkepålæg med flere hestemuler.
Slagteren kalder det “hakket pålæg” eller “fuglekvidder”, vores er den rene vare.
Ikke nogle pålægsrester her, men den helt rene vare, uden tilsætningsstoffer.
Skinkesalat med nykogt skinke, god mayonnaise og lidt løg. Så bliver det ikke mere enkelt
Sæt igang! Ofte vil du kunne finde en bayonneskinke billigt, hvis du er heldig.
Køb gerne nogle stykker, frys, tø op og lav f.eks. en portion når der kommer gæster.
Den hjemmelavede skinkesalat skal med på vores næste gæste buffetbord, det er helt sikkert! Den smager godt og vil pynte så fint på bordet.
Prøv den også til julefrokost eller bare til en lækker frokost til jer derhjemme.
Hvis I har en ugentlig rugbrødsdag, så vil den være et hit at servere til aftensmaden her.
En ret der giver billige points,. og ovenikøbet er amatøragtig-let at lave. Fedtfattig er den jo også…. næsten, ihvertfald uden mayonnaise 🙂
God fornøjelse med din fuglekvidder salat ! Du vil ikke fortryde den 🙂
Få flere opskrifter på frokost salater her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Tips: Nogle steder (fx Rema & Spar) kan man købe en stor pk. vacuumpakket Pålægsmix. Der kan være lidt af hvert i, men hvis man ‘sorterer’ lidt, kan der sagtens findes de mest velegnede rester, skinke & hamburgerryg, og så er der altså fuld valuta for pengene.
Kan man undlade majo
Wow – jeg må i gang med både skinkesalat og hjemmelavet mayo 🙂 Her i huset elsker vi aioli efter 8 års ferie i Spanien, og vi har altid en stående i køleskabet. Kan man lave den selv ved at justere på den hjemmelavede mayo? Gode erfaringer modtages gerne! God mandag til alle herfra 😉
Kø bte en festskinke 4, 400 kg. for 200 kr.
1/2 kogt, lagt i poser af 200 – 300 gram.
Så i fryseren. Nem at tage en pose op når jeg mangler skinkesalat. Koger sikkert resten og laver portionposer. Der findes flere slags skinkesalater. Skinke er godt.
Har allerede prøvet det. 200 g skinke – 1 lille løg – 1 æggeblomme – salt – peber – lidt citronsaft og en skvat olie ca. 50 ml. ( øjemål ). Glemte ½ teske fuld sennep, men pyt. Brugte en blender, hele molevitten i blenderen. Måtte dog flytte lidt rundt på blandingen, så de store stykker løg og kød kom ned til knivene i blenderen. Næste gang prøver jeg med køkkenmaskinens kødhakker. Havde lidt i skinkesalat der var lavet for et par dage siden med hjemmelavet mayonnaise. Kunne ikke smage forskel på den, og så den nye skinkesalat. DET SMAGER… Læs mere »
Kan godt se at det nok bliver for meget; men så måske kun æggeblommen og ca. 50 ml. olie, sennep, citron, salt og peber.
Prøver det en dag. Kan ikke se at absolut skal piskes til mayonnaise. Det kniber med at stave til ægge(h)vide.
Tænker??? Når man laver din skinkesalat
I stedet for mayonnaise, kan man så ikke bare komme det i man bruger til at lave mayonnaise. ( 1 æggeblomme, ½ af æggeviden, ½ t . ske sennep , 1 t . ske citronsaft, lidt salt, lidt peber og 1,5 dl. neutral olie ). det må da give det samme resultat ikk????
Light mayonnaise er en vederstykkelighed, som ikke burde findes/anvendes i ordentlig madlavning!
Lav den selv, eller køb en ægte. 🙂
Super opskrift…erstattede en del af (den færdigkøbte og fedtreducerede) mayo med hytteost…og den blev absolut god 🙂
…og tak for dine super opskrifter, har en mand der er jæger så har en fryser fyldt med alle mulige udskæringer jeg aldrig ved hvad jeg skal gøre ved, men med hjælp fra dine opskrifter og min römer går det som regel rigtig godt alligevel 🙂
Aioli! Det er en gudespise. Den må jeg lave noget “rundt om” i løbet af weekenden. Tak for alle opskrifterne!
For ikke at snakke stort drys med nyt purløg fra haven på sådan en skinkesalatmad 😀 Happy forår …..
Selvom du kommer sent hjem så er der tid til mayo, det tager under 2 minutter inkl. tiden det tager at slå ægget ud, få tingene i skålen og vente på at olien ligger øverst. Derefter 20-30 sekunders “arbejde” med stavblenderen og så er der mayo. Jo mere du blender, jo fastere bliver den.
Opskriften på remo har jeg endnu ikke selv afprøvet, men det skulle også være lige til at gå til.
Nåja – og når du har din egen mayo er du jo ikke langt fra din egen remoulade:
4 spsk. mayonnaise
2 spsk. yoghurt naturel
3 spsk. pickles
1 spsk. kapers
1 spsk. asie
Sukker
Karry
1-2 spsk. gurkemeje
Salt og peber
Bland mayonnaise og yoghurt. Hak pickles, asie og kapers ganske fint, og rør det i. Smag til med salt, peber, og evt. lidt sukker og et nip karry, og kom gurkemeje i, til farven er passende. Remouladen har godt af at trække lidt i køleskabet.
Det ER ufatteligt nemt med en stavblender. Første gang jeg lavede det tænkte jeg godt nok også “Var det det? Skulle der ikke mere til?”
1) Jeg napper bare et æg fra æggebakken. Living on the edge og alt det der. Æggehviden er nøglen til at få den rette konsistens, den koagulerer øjeblikkeligt med olien når stavblenderen sætter igang. Ca. halvdelen af æggehviden og hele blommen skal i skålen.
2) Smagsneutral olie. Hjemme hos os er det solsikkeolie fra Netto men hvis du har en koldpresset rapsolie skulle det være suverænt.
Jeg laver også skinkesalaten selv, dog med en stavblender. Den bliver faktisk endnu bedre hvis du bruger hjemmelavet mayo og det er endnu nemmere at lave end skinkesalaten! I en lille skål hælder du: 1 æggeblomme ½ æggehvide 1 tsk citronsaft ½ – 1 tsk sennep et drys salt og peber 1½ dl neutral olie. Vent et minut eller to til olien ligger øverst og så sætter du stavblenderen ned i bunden. Blend i små stød og du kan se ingredienserne blive til mayonaise øjeblikkeligt. Det tager MAX 20 sekunder og så har du ca. 200g af den lækreste mayonaise.… Læs mere »