Saftig æblekage. Uhm her får du opskriften på en lækker svampet kage med æbler og ymer i dejen. Kagen er nem og hurtig at lave og kan også laves med pærer eller anden frugt.
Kender du dét med lige at have en rest ymer, skyr, yoghurt eller tykmælk til overs i køleskabet?
Da min veninde kom forbi en aften for et par uger siden, bagte jeg denne svampede kage. Jeg havde nemlig en rest ymer i køleskabet. Perfekt!
Det blev til en rigtig dejlig saftig æblekage. En meget enkel at lave, og du skal kun bruge få ingredienser.
Drys gerne æblerne på toppen med kanel sukker. Æbler og kanel, er jo bare det bedste match.
Hvad kan ymer erstattes med?
Har du ikke ymer på lager, så kan det sagtens bruge andet surmælksprodukt, f.eks. skyr, creme fraiche eller yoghurt? Få tips i opskriften nedenfor. Uhm en dejlig æbletærte. Den må du prøve.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Saftig æblekage – nem kage med æbler. Få opskrift her
Ingredienser
- 2 æg
- 175 gram sukker
- 3 tsk vaniljesukker
- 100 gram smør smeltet
- 250 gram ymer 2½ dl - kan erstattes med tykmælk, skyr, creme fraiche, kærnemælk, græsk yoghurt, yoghurt ell. lign.
- 175 gram hvedemel
- 1½ tsk bagepulver
- 5-6 æbler i tern. Gerne nedfaldsfrugt.Skrællen kan blive på, hvis den er fin. Kan erstattes med anden frugt, f.eks. pærer el. rabarber
- Drys: Perlesukker (ell. alm. sukker) og evt. 1 tsk kanel kan udelades
Sådan gør du
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker tykt og skummende. Smelt smørret få sekunder i mikroovn og rør det i dejen. Tilsæt ymer. Bland bagepulver med hvedemel og vend det i dejen med en dejskraber
- Smør et tærtefad/anden bageform og hæld dejen heri. Mit tærtefad målte 25 cm og 5 cm i højden
- Skyl æblerne og skræl dem evt. hvis skrællen ikke er fin. Skær æblebådene i små tern og tryk dem ned i dejen.
- Drys gerne kagen med perlesukker og evt. kanel. Bag kagen ca. 30-35 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn), eller til den er sprød og gennembagt. Tjek den undervejs
- Servér kagen lun eller med creme fraiche, vaniljeis, flødeskum ell. vaniljecreme. Drys evt. kagen med lidt flormelis før servering. Æblekagen smager også godt kold
Noter
Du kan tilsætte kanel til dejen og kanelsukker som drys på kagens top
Ymer og skyr er ret tykt i konsistensen. Bruger du yoghurt, kærnemælk ell. tykmælk, så brug lidt ekstra mel.Bagt æblekage – en nem og hurtig kage med æbler. Smager godt både med eller uden kanel
Lækker æbletærte! En perfekt kage at bage, hvis du lige har en rest surmælksprodukt til overs i køleskabet. Dejen er rørt sammen på få minutter. Den dejligste kage, med fin syrlig æblesmag.
Vi spiste den saftige æblekage med lidt vaniljecreme, men den vil også være et hit med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til.
Hvorfor bage med ymer eller surmælkprodukter?
Det er SÅ genialt at bage med surmælksprodukter, for det gør konsistensen ekstra saftig.
Man kan også nøjes med at bruge mindre fedtstof. Smart! Surmælksprodukt i bagværk gør også, at kager – og brød – holder sig friske og svampede i længere tid, helt uden at tørre ud.
Denne æblekage, var faktisk god i 4-5 dage og opbevarer du den på køl, kan den holde sig længere tid.
Det er nemt og hurtigt lige at lune et stykke i ovn eller airfryer – så bliver kagen som nybagt igen.
Hvis du er vild med saftige æblekager / æbletærter, så tjek også denne opskrift på æbletærte med kanel ud her. Denne rabarbertærte med kanel er også super god.
Hvis du er vild med særligt svampede kager, så prøv også denne kage med bær – en nem vaniljekage.
Æblekagen lavede jeg som dessert, da min veninde kom til aftensmad for nylig. Kagen bagte i ovnens eftervarme, imens vi spiste aftensmad.
Helt perfekt, at der var lun æblekage til dessert efter maden.
Vi faldt jo – selvfølgelig – i god snak, så jeg nåede slet ikke at få taget billeder af den færdige kage. Disse billeder tog jeg dagen efter, af det der var tilbage af kagen.
Uhm dagen efter var kagen også skøn.. Ja faktisk havde vi fornøjelse af den i flere dage. Saftig og slet ikke tør. Æblekagen er god både lun og kold. Den må du prøve?
Nem lækker saftig æblekage. Håber du kan fornemme på billederne her, hvor god og saftig kagen var.
Sorry, at jeg ikke kan vise dig billeder af hele kagen – sådan er det, når kageappetitten og venindesnakken fjerner al fokus. 😀
Rigtig god fornøjelse med æblekagen til dig. Jeg håber du vil synes om den? Uhm jeg glæder mig til at prøve den med pærer og lidt ingefær, næste gang vi har en rest ymer, skyr, græsk yoghurt ell. lignende.
Prøv også fransk æblekage eller en amerikansk æblekage, den er også super saftig og meget nem at lave.
Få flere gode opskrifter med æbler ved at klikke her eller se med nedenfor
Få flere gode opskrifter på nemme æblekager / æbletærter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
Kan den laves i en stor kageform eller vil midterstykkerne falde sammen når man tager et stykke?
Kan den bages som muffins eller vil den ikke blive lige så saftig?
Godt og fornuftigt opskrift