Lækre søde karamelliserede brunede kartofler. Her får du en rigtig nem opskrift på brunede kartofler lavet med sirup på panden.
Juhuu en kæmpe succes! I dag har jeg prøvet at lave de lækre brunede kartofler i en endnu nemmere version, nemlig på panden bare med sirup. 
Ideen fik jeg af en bloglæser og sådan en udfordring tager jeg da gerne op. Jeg elsker når I sender mig god inspiration. Fortsæt endelig med det. 🙂
Hvorfor er det nemmere at lave brunede kartofler med sirup?
Det smarte er, sukkeret allerede er smeltet. Når du putter sirup på panden, så er du derfor allerede godt på vej til dine karamelliserede kartofler.
Normalt, så bruger jeg både smør og sukker til brunede kartofler, men her lod jeg faktisk bare siruppen smelte ind til karamel. Kartoflerne smagte skønt!

Det var super nemt og intet brændte på. Jeg slap for at holde øje med at sukkeret brændte på.
Panden lod jeg simre ved svag varme og vupti var kartoflerne klar. De er færdige, når karamellen er tyknet og kogt ind. Uhm de brunede kartofler smagte super godt.
Min mand formulerede det ret præcist: “De smager jo helt som almindelige brune kartofler. Havde du ikke fortalt at de var lavet på en ny måde, ville jeg slet ikke have tænkt på det”. Det må siges at være en god anbefaling.
Normalt er min mand normalt ellers lidt skeptisk, når jeg eksperimenterer med de gammelkendte klassikere til julemiddagen. Man skal jo helst ikke “pille” for meget ved traditionerne.
Disse brunede kartofler med sirup blev straks godkendt. Jeg tænker at de også vil blive det i din familie. Et hit til julemiddagen.

Tilbered kartoflerne ved middelvarme i ca. ½ time, så vil siruppen tykne til den lækeste karamel. Faktisk skal du kun bruge 2 ingredienser og måske et lille nip salt.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Brunede kartofler med sirup – få en nem opskrift på brune karamelliserede kartofler på panden hér

Ingredienser
- 800 gram kartofler kogte, kolde og pillede. Evt. aspargeskartofler eller kartofler fra glas
- 3 dl sirup mørk og lys kan bruges.
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Lad kartoflerne dryppe af. Hæld sirup på panden og tilsæt nu kartoflerne. Du kan tilsætte lidt smør, og lad det bruse op, før du tilsætter kartoflerne

- Lad kartoflerne brune i siruppen ved svag/middel varme. Lad kartoflerne passe sig selv, til siruppen er kogt ind og karamellen begynder at tykne. Omrør så forsigtigt her og skru lidt ned for blusset. Tilsæt et nip salt.

- De brunede kartofler er færdige, når siruppen er blevet til karamel og dækker kartoflerne. Servér straks. Når panden er afkølet, kan du sætte den i blød i vand, så vil panden være nem at rengøre.

Noter
Du kan tilsætte lidt smør til siruppen, før du tilsætter kartoflerne.
Brunede kartofler kan også laves i ovn eller i airfryer. Prøv også de brune kartofler med honning, med alm. sukker eller brun farin.
Brune karamelliserede kartofler på panden med mørk sirup. Lækre karamel kartofler, der også kan laves i ovn eller airfryer
Jeg brugte mørk sirup til de brunede kartofler, så de fik en fin mørk farve og en dyb karamelsmag. Du kan sagtens også bruge lys sirup, hvis det kun er dét du har i huset.
Sirup kan erstattes med honning. Få en opskrift på brunede kartofler med honning her.
Du kan sagtens tilsætte lidt smør til kartoflerne, hvis du er vild med smørsmagen i dine karamel kartofler.
De brunede kartofler lavede jeg på panden, men du vil sagtens også kunne tilberede dem i ovn. Få inspiration i denne opskrift. Du kan også lave de brune kartofler i airfryer?
Det var nemt at holde øje med kartoflerne på panden, da jeg var i gang i køkkenet. Meget nemmere end de almindelige brunede kartofler.
Her kan du se hvordan det ser ud, når siruppen bobler op og er på vej til at tykne.
Jeg lavede kun ½ portion a kartoflerne, for vi var kun 2 til bords. Måske du undrer dig over at der ikke er så mange kartofler på panden her?
Hvis du har lavet for mange brunede kartofler, så kan du varme resten på panden i lidt sirup dagen efter
Uhm hvor var det altså bare nogle lækre brunede kartofler. Vi er enige om, at det er dem vi vil lave til julemiddagen i år.
Det er SÅ nemt at lave kartoflerne på den måde. Måske de får en lille smørklat næste gang? Det skal da også prøves. 🙂
Vi spiste kartoflerne til andebryst og andelår stegt i ovn. Sikke en lækker julet menu.
1.

2.

3.

Vi markerede en tidlig Mortensaften her i weekenden, hvor vi havde bedre tid til at nyde en andemenu. Sådan noget lækkert mad fortjener da god tid ved middagsbordet.
Få inspiration til flere lækre opskrifter på brunede kartofler hér:
1.

2.

3.

4.







Kan msn bruge glukose sirup til brune kartofler?
Tak for at dele din erfaring. Fedt det blev lige så godt.
Har du prøvet at lave brændte mandler med sukker sirup?