Chokoladesnitter med nougat – uhm her får du opskriften på de dejligste kager med blød nougat.
Ingen jul uden chokoladesnitter, vel? Nej da! 🙂
Her i huset ELSKER vi chokoladesnitter! De er så nemme at lave og de smager så sprødt og så knasende lækkert.
På bloggen finder du opskrifter på chokoladesnitter i alle afskygninger. De kan nemlig laves både med orangesmag, kaffesmag, og nogle med smag af Amaretto-likør. Få inspiration til flere lækre varianter nederst i dette indlæg.
Kan jeg da blive ved med at finde på nye chokoladesnitter? Ork ja, kilden er uudtømmelig, når lækkersulten er stor. I dag venter der dig en ny opskrift. 😉
Hvis du læser dette indlæg udenfor juletiden, så fortvivl ej. Du behøver ikke vente helt til jul med at bage de lækre kager.
Chokoladesnitterne smager nemlig skønt hele året rundt. Måske du også har lidt blød nougat til overs fra julen?
Skønne kager! Vi havde nougat i overskud og jeg tænkte straks: “det vil sikkert smage godt i chokoladesnitter!”
Er du vimmer, hvor det var en god ide! Sikke en lækker smag altså! Uhm – dem må du prøve. <3 🙂
Da jeg på Facebook i dag delte billeder af “Verdens Bedste chokoladesnitter”, gik der ikke lang tid, før I begyndte at skrive “Hvornår kommer opskriften??”, “Jeg glæder mig allerede!”
Jeg har skyndt mig at skrive til opskriften med digog du får den lige her.
Chokoladesnitter med nougat – få en god nem opskrift på lækre kager med nougat her
Ingredienser
- 75 gram blødt smør
- 120 gram brun farin 2 dl
- 3 spsk sirup lys ell. mørk
- 1 tsk vaniljesukker
- 200 gram hvedemel
- ½ tsk natron
- 3 spsk kakao
- En knivspids salt
- 100 gram blød nougat eller grofthakket chokolade ca. Kan udelades el. erstattes med chokolade
Pensling/drys:
- Vand til pensling
- Perlesukker
- Finthakkede mandler med skal på
Sådan gør du
- Blødgør smørret 5-10 sekunder i mikrobølgeovnen
- Rør brun farin, sirup og vaniljesukkeret med smørret. Dejen kan røres med gaffel, eller i røremaskine
- Tilsæt nougat og rør det godt ind i dejen
- Bland natron, salt og kakao med hvedemelet og rør det i, lidt af gangen. Fortsæt bare med at røre med gaflen, til du ikke kan mere. Saml herefter dejen med hænderne. Tilsæt evt. ekstra sirup, til dejen kan formes til en kugle.
- Beklæd en bageplade med bagepapir
- Del dejen i 3 dele og tril lange pølser af hver dejklump. Tril gerne "dejpølserne" direkte på bagepladen, det er nemmest.
- Rul stængerne flade. Pensl stængerne med vand og drys med perlesukker og de finthakkede mandler.
- Bag chokoladesnitterne ca. 8-10 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Pas på de ikke bliver for mørke. De er færdige, når de er lidt mørke i kanten. Snus, duft og kig til kagerne tit.
- Når chokoladesnitterne er færdigbagt, så lad dem køle 1 minut og skær herefter 1½ cm snitter, imens de stadig er lune. Brug kniv eller f.eks. pizzahjul
- Lad kagerne afkøle på bageplade eller på en bagerist. "Snitterne" bliver helt sprøde, når de er kolde. De kan holde sig i ugevis, i kagedåse med tætsluttende låg
Noter
Knasende sprøde chokoladesmåkager med blød nougat – de lækreste kager
Kagerne vil være et HIT hjemme hos dig er jeg sikker på. De smager komplet fortryllende til en god kop kaffe eller te. De vil også være oplagte at tage med som “værtindegaver” i en fin kagedåse.
Chokoladesnitterne kan du også bage til ethvert kagebord.
De smager så godt og har en god intens chokoladesmag. De pynter også, synes jeg, især med mandelstykkerne på toppen.
Kan chokoladesnitterne laves uden nougat?
Tilsæt nougat, hvis du har, hvis ikke, så kan du erstatte det med Nutella, chokolade eller hvad du nu ellers kan finde på? Få tips i opskriften.
Jeg brugte sirup og brun farin, i stedet for sukker, og det gav en lækker krydret, karamelagtig smag. Kagerne kan selvfølgelig også sagtens laves med almindeligt sukker.
Sirup bruger jeg tit som “dej-samler”, hvis småkagedejen er lidt for tør/porøs. Det er nemt at “samle” småkagedej med sirup.
Den bedste idé og tippet er nu hermed givet videre til dig. Det virker også godt at samle dejen med hænderne, da varmen fra hænderne blødgør dejen.
Mandler, nougat og kakao er en rigtig god kombination.
De grofthakkede mandler pynter, men ikke kun det. Sprøde mandler som drys på kagerne er bare så lækkert. Brug du også gerne det tip. 🙂
Du får lige lidt billeder af arbejdsprocessen fra start til slut. Det passer altså. Dejen tager ingen tid at røre sammen.
Sådan laver du chokoladesnitter med nougat – se billederne her:
Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig. Måske der skal en ny slags julesmåkage i småkagedåsen hjemme hos jer denne jul?
Der bliver 60 chokoladesnitter af denne portion, sådan cirka, alt afhængig af hvor brede du skærer dem. En portion vil række langt, men pludselig er småkagedåsen tom.
Nisserne får skyld for meget, disse dage. Måske den nisse også er ret “udskældt” hjemme hos dig? 😀
Rigtig god fornøjelse med bageriet til dig. Jeg håber og tror, nej vent, jeg er SIKKER på at du også vil være vild med kagerne 🙂
Få flere gode nemme opskrifter på chokoladesnitter her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
Kære Gitte
Uhhhh du har så mange lækre opskrifter. Svært at vælge men tror jeg prøver disse og marcipan cookies. Skal ha brugt nougat og marcipan.
Tak fordi du deler både kager og mad ja alt spiseligt.
Glædelig jul og nytår
Mvh Henriette
Desværre meget porøs dej, der giver en masse ekstra arbejde.