Cremede flødekartofler. Uhm i dag skal du høre om nogle lækre flødekartofler med løg, rød peber og ost.
Tæt på de bedste flødekartofler, jeg har lavet til dato, hvis du spørger mig.
Oh la la. En festfanfare gjalder i dag!
Måske vi skulle råbe dette ud til verden:
Verdens bedste flødekartofler! …..
og så på en helt almindelige novemberkedelig gråvejrstirsdag? 🙂
Sønnike plager tit om “RIGTIGE” flødekartofler, lavet med RIGTIG fløde.
Ikke kaffefløde eller light-fløde, som hende moren ellers nogen gange godt kan finde på at bruge.
I dag var der ikke sparet på noget. Der blev brugt RIGELIGT piskefløde. Der blev brugt rigeligt løg og hvidløg, og rigeligt ost. Ja det er vist ikke lige i dag vi skal tælle kalorier tror jeg. 😉
Øj hvor blev de lækre de flødekartofler! Cremede, velsmagende, velkrydrede og med fin smag af rød peber. Oh la la! 🙂
Der bliver kartofler til MANGE ud af den portion jeg lavede idag med 3 kilo kartofler. Der er til 4 personer i 2-3 dagel
Flødekartoflerne vil være et hit til hverdag eller i weekenden. De vil også være populære at serere for gæster.
Her kommer opskriften på de bedste:
Cremede flødekartofler med rød peber, løg og ost – få opskriften her:

Ingredienser
- 3 kg kartofler
- 7,5 dl fløde piskefløde - kaffefløde eller madlavningsfløde kan også bruges
- ½ liter mælk jeg brugte skummetmælk
- 6 løg
- 6 fed hvidløg kan udelades
- 1-2 røde peberfrugter i strimler kan udelades
- 200 gram revet ost kan udelades
- Rigeligt salt og peber.
Sådan gør du
- Skræl kartoflerne og snit dem fint. Brug gerne en køkkenmaskine eller juliennejern
- Snit løgene fint. Dette kan du også fint gøre i køkkenmaskinen.
- Fordel kartofler og løg i et ildfast fad. Min kartoffelportion rakte til to fade. Fadene skal max. fyldes 2/3. Flødekartoflerne kan også tilberedes i stegeso.
- Pres hvidløg over kartoflerne og fordel godt. Tilsæt peberfrugt i strimler (de giver en GOD smag!)
- Drys med friskkværnet peber og salt. Krydr godt!
- Hæld fløden og mælken over kartoflerne. Halvt af hver. Fadet skal ca. fyldes halvt med fløde/mælk.
- Fordel osten på toppen (osten kan udelades)
- Tildæk fadene med staniol og bag/steg dem i ovnen v. 175 grader varmluft( 200 grader alm. ovn) i 60-75 minutter. Kartoflerne er færdige, når de er møre, prik i dem for at mærke efter.Lad fadene gratinere uden staniol de sidste minutter
Noter
De bedste cremede flødestuvede kartofler – lækre og med fin smag af rød peberfrugt og ost
Ønsker du de klassiske flødekartofler, så udelad blot rød peber og ost. Det er dine smagsløg der bestemmer 🙂
Flødekartofler er nemme at lave. Det er er snitteriet og kartoffelskrælningen der tager tiden. Brug gerne en køkkenmaskine, hvis du har én.
Hidkald gerne alle mand til køkkenet og få dem til at hjælpe med at skrælle kartofler, så vil resten gå som en leg 🙂
Sådan laver du cremede flødekartofler med rød peber – se billederne her:
- Skræl kartoflerne
- Snit kartofler og løg fint
- Fordel peberfrugt og hvidløg på toppen
- Rigeligt med rigtigt fløde
- Revet ost
- Revet ost fordeles på toppen
- Krydrede flødekartofler med ost
- og en rask lille frikadelle til
- Verdens Bedste flødekartofler
Det er bedste flødekartofler og du bestemmer helt selv, om du vil udelade ost og rød peber.
Skal vi være store i slaw’et, så kan vi vist roligt kalde dem Verdens Bedste Flødekartofler, hvis du spørger mig. 🙂
De var cremede, velsmagende, velkrydrede og så var de alligevel ikke så fede, selvom der var brugt rigtigt piskefløde.
Jeg supplerede jo med lidt mælk og lidt kaffefløde, som du kan se i opskriften og det gik rigtigt fint. Jeg kan snildt anbefale dig at lave disse flødekartofler, også som tilbehør til aftensmaden på en hverdag.
Det tog mig 1½ time, alt incl. og så har har vi mad til 2-3 dage.
Frikadellerne kan du jo stege imens kartoflerne bliver færdige i ovnen.
Få en god opskrift på verdens bedste frikadeller her.

Flødekartoflerne vil også være et hit at servere med f.eks. en bønnesalat og en god culottesteg?


Behøver jeg sige, at sønnike fik julelys i øjnene? Altså det er jo svært at trække plusord ud af en teenager. Man får allerhøjst lidt brummende lyde, men altså, jeg så, at Mikkel tog 4 gange! FIRE! Det må da siges at være en god anbefaling. 🙂
Håber du har haft en rigtig god tirsdag? Det har jeg.
En travl, spændende dag på jobbet fyldt med udfordringer, en eftermiddags-lynklipning, en glad familie og lækkert mad.
Lige om lidt venter dynerne og en god bog.
Jeg læser Sofie Sarenbrant: Åbent hus. En svensk krimi, en af de bedre af denne forfatter. Spring du bare på disse også 🙂
Hej,
kan denne opskrift laves i en stegeso?
Jeg tænker mest om det hele kan være der?
Det er en le creuset 4,5 kg jeg bruger, tænker bare om det bobler over 🙂
Mvh
Torben
Hejsa
Super opskrift på flødekartofler. Lige en lille ting til opskriften – Du skriver at man skal tænde ovnen på 200 grader, men vælger længere nede i opskriften at sige 175 grader. Hvilken skal man holde sig til :).
Mvh Thomas
Hej.. ja så skulle de loge prøves de flødekartofler.. syntes de ser mega lækre ud.. men hold da op en skuffelse.. selv efter 80 min i ovnen var det bare tynd flydende mælkesovs.. ikke spor cremede eller noget ? hvad har jeg gjort galt… Har fulgt opskriften til punkt og prikke.. ?
Hej Gitte Hansen
Din opskrift med flødekartofler ser rigtig tiltalende ud; men jeg er en enlig pensionist, så den egner sig ikke rigtig for mig, …
medmindre – ja, det var egentlig det, jeg ville spørge om: Kan flødekartoflerne deles op i små portioner og fryses ned?
MVH
Chresten Pedersen