Crispy chicken. Wow det smager godt sådan en portion sprød panko paneret kylling af kyllingebryst. Opskriften på de lækreste kyllingeschnitzler får du her.
Vi havde pankorasp på lager og ferske kyllingebryst fileter. Perfekt! Disse ingredienser dannede basis for dagens ret med kylling.
Jeg elsker sprød crispy kylling! Det er bare så lækkert saftigt indeni og sprødt udenpå.
Det er super nemt at lave og en genial måde at tilberede kyllingebryst på. Tænk at man kan lave en så lækker hovedret på 10 minutter? Et hit!
Hvad kan man servere til crispy chicken?
En god crispy chicken burger med bacon og karrydressing er bare skøn!
Du kan også servere kyllingeschnitzlerne som hovedret til f.eks. pommes frites, ærter og bearnaisesovs? Lidt a la samme tilbehør som til en god wienerschnitzel?
Du kan også servere en rissalat eller pastasalat til?
Prøv også at skære de panerede kylling i skiver og servere dem i en sandwich til frokost eller i madpakken.
Genialt at kyllingen kan laves så nemt og hurtigt. Du skal kun bruge få enkle ingredienser. Bare spring på.
Nederst i dette indlæg får du flere nemme opskrifter med kyllingebryst.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Crispy chicken – opskrift på sprød panko paneret kylling

Ingredienser
- 400 gram kyllingebryst halverede. Kan erstattes med kyllingeinderfilet eller kalkunbryst
- 75 gram hvedemel
- 2-3 tsk paprika
- salt/peber
- 1 æg sammenpisket
- 75-100 gram pankorasp ca. kan erstattes med knust cornflakes eller alm. rasp
- smør/olie til stegning jeg bruge begge dele (raps/solsikkeolie kan bruges)
Sådan gør du
- Ordn kyllingebrysterne og skær evt. sener/hinder fra. Halvér dem på langs, så du ud af et kalkunbryst får 2 store flade fileter. Du kan banke dem fladere med en kødhammer, så kan du skære noget af tilberedningstiden.
- Dup kyllingestykkerne tørre. Hæld mel i en dyb tallerken og vend nu kyllingestykkerne heri. Vend dem i sammenpisket æg og til slut i pankorasp. Sørg for at alle flader er godt dækket med rasp. Drys godt med paprika, salt og peber
- Smelt lidt smør og olie på en pande og steg nu kyllingebrysterne ca. 5-6 minutter på hver side, ved middel varme. Tilberedningstiden afhænger af kyllingestykkernes tykkelse. Vend når kyllingen har fået stegeskorpe
- Suppler evt. med ekstra smør/olie undervejs. Sænk evt. temperaturen og hold øje med de ikke bliver for mørke. Kyllingen er færdig, når den er sprød, gyldenbrun og hel gennemstegt. Er du i tvivl, så skær evt. et lille rids i kødet for at tjekke.
- Så er kyllingen klar til servering. Server dem evt. a la wienerschnitzel med ærter og pommes frites til, i burgere eller til rissalat?
Noter
Hvis du banker kyllingefileterne flade med en kødhammer, kan du forkorte tilberedningstiden lidt. Du kan også halvere kyllingebrysterne
Kan forbrunes på panden og steges færdig i ovn/airfryer. Hvis du laver lommer i kødet og fylder dem med ost og skinke, kan du lave cordon bleu kylling.Sprød crispy kylling lavet af kyllingbryst fileter – nem hurtig aftensmad – og et hit i burgere
Uhm sikke en lækker måde at lave kylling på! Et stort hit herhjemme. Smart at man kan tilberede kylling så nemt og hurtigt. Ideen kan også bruges til kalkunbryst.
Hvis du banker kødstykkerne flade med en kødhammer, så skal de stege endnu kortere tid! Smart.
Omvendt. Hvis du ikke halverer kyllingen, så skal du påregne en del længere tilberedningstid. Et helt kyllingebryst er ret tykt, så det vil skulle stege en del længere tid.
Denne crispy chicken minder lidt om de populære kylling cordon bleu. Faktisk så kan du sagtens fylde disse med skinke og ost også, hvis du kan lykkes med at skære små kødlommer i kødet.
Jeg brugte både smør og olie til stegningen, da jeg synes det giver en rigtig god smag og sprødhed. Du kan selvfølgelig fint nøjes med enten olie eller smør.
Vi havde købt 1 kg fersk kyllingebryst på tilbud, så vi lavede 8 kyllingeschnitzler og havde sprød kylling til flere dage. Den sprøde panerede kylling smager nemlig også rigtigt godt kold eller lunet i airfryer.
Sikke en skøn kyllingesandwich vi spiste til frokost dagen efter. Den opskrift skal du glæde dig til – du får den snarest.
Hvad er pankorasp og kan man bruge andet end pankorasp til crispy chicken?
Pankorasp er særligt groft rasp, der giver en ekstra sprød overflade. Det er en smule dyrere end almindeligt rasp, men pengene værd. Du kan købe panko rasp i større supermarkeder, også discount. Det er tit billigst at købe i asiastiske supermarkeder. Bare lige et tip til dig.
Almindeligt rasp kan også sagtens bruges. Brug gerne en dobbeltpanering her. Du kan også bruge knust cornflakes, som i denne opskrift på crispy nuggets.
Dagens crispy chicken har jeg stegt på panden, men de kan også laves i airfryer. Jeg er på vej med en opskrift. Bare hold øje her på kanalen. 🙂
Dagens kylling kan du også lave ved at forbrune kyllingestykkerne og så stege dem færdige i ovn/airfryer? Du bestemmer.
Rigtig god fornøjelse med den sprøde kylling. Jeg er sikker på crispy chicken også lige vil være noget for dig. 🙂
Få flere gode nemme opskrifter med kylling og kyllingebryst her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.
