Drømmekage – her får du opskriften på verdens bedste drømmekage fra Brovst i bradepande. Den populære kage her i en version med ekstra fyld/ ekstra meget af den lækre kokos topping.
Uh glæd dig. Her venter der dig verdens bedste drømmekage opskrift. En skøn kage. Svampet og lækker bradepandekage, der er frisk i dagevis.
Drømmekagen fik virkelig flotte anbefalinger fra af vores gæster i weekenden.
Og hvor adskiller den sig så fra de andre drømmekageopskrifter?
Tjo her har jeg bagt kagen med ekstra topping. Skønt med ekstra snask, det bliver kagen endnu bedre af. Det må du altså også prøve. Stor anbefaling herfra.
En drømmekage med ekstra snask er en DRØMMEkage, der smager som en drøm. Dømmer jeg eller er jeg vågen. 🙂
Gæsterne var helt vilde og storspiste kagen. Den allerbedste anbefaling en kage kan få.
Du får opskriften lige her. Kagen er nem at lave og med den vil du kunne glæde mange lækkersultne gæster.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på drømmekage i andre afskygninger.
Drømmekage fra Brovst med ekstra topping snask – få en god nem bradepandekage opskrift hér
Ingredienser
Drømmekage bund:
- 300 g sukker
- 4 æg
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 dl mælk erstat gerne med tykmælk eller kærnemælk
- 50 gram smør smeltet
- 300 g mel
- 3 tsk bagepulver
Drømmekage topping / snask (denne mængde er dobbelt mængde, den kan halveres):
- 250 gram smør
- 200 gram kokosmel
- 500 gram brun farin
- 1 dl mælk
Sådan gør du
Drømmekage bund:
- Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende med elpisker. Smelt smørret i mikroovn og rør det i dejen sammen med mælken. Tilsæt mel og bagepulver og vend dejen med dejskraber, til den er klumpefri. Pisk ikke her.
- Beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen heri. Min bradepande målte ca. 27x34 cm. Du kan også smøre bradepanden med smør.
- Bag kagebunden nederst i ovnen ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft (eller 200 grader alm. ovn.) Kagen skal kun bage til overfladen gylden, føles fast og har sat sig så meget, at den kan bære fyldet.
Drømmekage topping / snask
- Hæld alle ingredienserne i en gryde og smelt ved svag varme. Rør godt undervejs. Når smørret er smeltet, tages gryden af varmen.
- Fordel fyldet forsigtigt på den forbagte kagebund med en dejskraber. Hvis kagebunden er for blød, og du ikke kan smøre fyldet ud, så bag kagen nogle minutter længere.
- Bag nu kagen yderligere 10-15 minutter ved 175 grader varmluft (175 grader alm. ovn) eller til kokostoppingen er gylden, sprød og let stivnet. Når den begynder at boble, er den ved at være færdig. Toppingen stivner helt, når kagen er afkølet
- Lad kagen afkøle i formen før før du skærer den ud
- Hvis du opbevarer kagen tildækket, er den svampet og lækker i dagevis. Den behøver ikke komme i køleskab.
Noter
Drømmekagen fra Brovst med kokos er en nem, populær kage. Kan også laves med havregryn eller nødder
Skøn kage, som jeg har haft med til flere familiearrangementer sidenhen.
Kagen er nem at bage og der bliver kage nok til ca. 25 personer i denne portion. Mon ikke den rækker til de fleste typer arrangementer/festligheder? (afhængigt af hvor lækkersultne dine gæster er).
Både børn og voksne er vilde med en drømmekage, er min oplevelse. En populær kage der altid vækker jubel.
Du kan erstatte kokosmel med havregryn eller du kan bruge halvt kokos/havregryn i toppingen. Det smager også super godt.
Få inspiration til flere lækre drømmekager nederst i dette indlæg. Man kan også lave en drømmekage med nødder i toppingen. Prøv også denne luksus version med marcipan.
Drømmekage er en nem kage at bage og den er et sikkert hit til alle sammenkomster. Store som små vil elske den.
Bag den som “Klassens-time-kage”, som kollegakage eller til et fødselsdagskagebord. Du kan også tage den med som skovturskage eller til vejfesten? 🙂
En bradepandekage er altid et hit, for den kan slæbes med allevegne jo.
Når du serverer kage kræves der også kun en lille serviet, før der kan guffes? Verdens nemmeste bedste drømmekage!
Få flere opskrifter på bradepandekager ved at klikke her.
Sådan laver du drømmekage fra Brovst med ekstra topping – se billederne her:
Vores gæster var totalt begejstrede for drømmekagen med ekstra snask, også selvom kagen jo egentlig bare er en gammelkendt klassiker.
De klassiske retro kager er altid en succes og det var et særligt hit med den ekstra mængde topping.
Drømmekagen kunne sagtens laves dagen før. Hvis du pakker den godt ind, vil kagen være svampet og lækker i dagevis.
På selve dagen kan kagen bare pakkes ud og stilles på kagebordet. Voila.
Skal du kræse lidt ekstra en dag, anbefaler jeg dig at prøve denne version med ekstra topping. Den bliver ekstra god og du vil ikke fortryde det 🙂
Håber du har haft en god weekend?
Det har været nogle skønne fridage, med gæster, familie, afslapning og friluftsaktiviteter. Rigeligt med søvn, lækkert mad, grin, snak, god musik, krimi, gåture og festivitas. Alt hvad hjertet kan begære 🙂
Nu skal rytmen og weekend driverlivet aflæres, for i morgen kalder hverdagen igen.
Det bliver også ok, men jeg glæder mig allerede til næste sommerhusbesøg.
Åh suk – det skønneste sted i verden altså. Jeg lader bare SÅ godt op dér. Det er altså det bedste der er sket for mig længe, det sommerhus. Det indrømmer jeg gerne <3
Tak fordi du læser med her på bloggen – til hverdag, til fest, på ferier og når jeg bevæger med hid og did.
Få inspiration til flere gode opskrifter på lækre drømmekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
Hvorfor er der forskellige typer af drømmekage dej?
Jeg vil gerne to drømmekager med forskellige topping. Den ene drømmekage m. havregryn for dem med nøddeallergi og for fødselsdagspigen der vil have ekstra kokos topping på den anden drømmekage.
Men selve dejen er forskellige på hver opskrift og jeg undre mig hvorfor?
Har bagt den en enkelt gang til arbejde! Run og stub blev spist og fik en masse ros👍🏻😊 Jeg brugte stor bradepande, men gangede da bare op med 1,5, og den blev perfekt 🥰
Hvorfor klumper dejen ?
Hvorfor klumper melet ?
God Jul Bagenørd.
Jeg har lovet min søn, at tage kage med til hans 40 års fødselsdag imorgen.
Kan kan jeg evt. lave drømmekagen som muffins?
Måske dagen før , idag?
Med venlig hilsen
Lajla
Hej,
Måske er det mig, men jeg synes din vejledning mangler noget.
Punkt 17 stopper midt i en sætning…..
Erder mere efter dette? Er ekstra topping ‘bare’ dobbelt op, af den almindelige topping eller kommer der mere/andet på?