Fetadip. I dag får du opskriften på en rigtig lækker fetacreme med hvidløg.
Hjemmelavet dip på få minutter?
Prøv fetadip med hvidløg lavet af enten skyr, kvark eller græsk yoghurt. Uhm hvor smager det bare godt!
Hvis du endnu ikke har prøvet at lave den lækre fetacreme, så kan jeg kun sige “Go for it”.
Du vil blive meget overrasket over hvor godt den smager, som dip til både grøntsager, kød eller kartoffelretter.Det er meget nemt at lave fetadip og du skal faktisk kun bruge ganske få ingredienser.
Jeg har bedst erfaringer med den gode feta i blok, den feta der også kaldes puck-ost. Den er nemlig fuldfed og bliver ekstra cremet og god.
Du kan bruge andet surmælksprodukt, men jeg synes at de 3 nævnte er gode faste i konsistensen og derfor gode at bruge.
Jeg har lavet en lille portion her, som rækker til ca. 2 personer. Du kan snildt fordoble mængden. Fetadip smager nemlig så godt, at der vil forsvinde meget, når du serverer det. E
n rest kan også sagtens opbevares på køl til dagen efter.
Prøv fetadip til de lækre bønnefritter og grillet aubergine måske?
Du kan tilsætte lidt friske krydderurter til fetadip’en, men jeg synes fint man kan nøjes med hvidløg kun.
Du bestemmer – persille er også godt i fetadip. Bare lige et tip til dig.
Opskriften på fetadip er meget nem og du får den lige her:
Fetadip – få en god nem opskrift på fetacreme med hvidløg hér

Ingredienser
- 100 gram feta (puckost) - feta i blok
- 4-5 spsk skyr eller kvark, græsk yoghurt
- 1 fed hvidløg friskpresset. 1 spsk tørret kan bruges
- groft salt/hvidløgspeber
- evt. friskhakket persille
Sådan gør du
- Mos fetaosten med en gaffel på en tallerken
- Bland fetaosten med græsk yoghurt og tilsæt friskpresset hvidløgsfed og salt/hvidløgspeber
- Smag fetadippen til. Tilsæt evt. lidt friskhakkede krydderurter f.eks. persille
- Opbevar fetadippen på køl, til den skal serveres. Nydes til grøntsagsstave, chips, hjemmelavede pommes frites, kylling?
Noter
Du kan tilsætte lidt friskhakkede krydderurter til fetadippen
Brug et "fast" surmælksprodukten til fetadippen, så den ikke bliver for flydende. Prøv også Haydari med bagt peberfrugt. Fetadippen kan opbevares på køl i 2-3 dage i tætsluttende beholderFetacreme – nemt og lækkert dip – perfekt tilbehør til mange retter, også grill
Voila! Det var faktisk det. Var det ikke bare en nem fetadip? 🙂
Jeg synes at hvidløg giver den skønneste smag til både skyr og feta – den lækreste fetacreme.
Prøv også denne fetacreme med persille, hvidløg og citron. Uhm

eller den populære Haydari med feta og bagt/grillet peberfrugt

Uhm hjemmelavet fetadip smager altså bare så meget bedre end nogen anden dip du kan købe. Måske du skulle springe på en portion? Det er en oplagt forårs-sommerservering, til gode menuer på terrassen. Bare spring på 🙂
Fetadippen er fænomenal til de gode hjemmelavede bønnefritter, jeg siger det bare. Uhm et hit. 🙂
Find opskriften på de sprøde bønnefritter lige her

Opskriften på de ovnbagte aubergine, kan du se her:

Det smager også super godt til hjemmelavede pommes frites

eller græske frikadeller:

Hvis du er særligt vild med hvidløg, så prøv også disse bagte hvidløg

Denne dip er mega nem og lave og smager bare virkelig godt. Familiens nye favorit til både kød, kartofler, brød og gnavegrønt.
Uhm, jeg kan allerede ud fra opskriften, næsten smage hvor lækkert den dip er:-)