Flødekartofler med porrer og ost. <3 I dag får du opskriften på cremede flødekartofler med ost, hvidløg og porrer.
Lækre kartofler, jeg tilberedte i Römertopf stegesoen, men som også kan laves på helt almindelig vis i et ildfast fad i ovnen.
Hjemme hos os er vi vilde med flødekartofler.
Efterhånden har jeg lavet flødekartofler på utallige måder. Fedtfattige flødekartofler, nogle med ost / nogle uden uden ost, nogle med peberfrugt og andre lavet i gryde.
Se nogle af bloggens mange lækre opskrifter på flødekartofler på bloggen nederst i dette indlæg.
I dag får du opskriften på de lækreste flødekartofler med porrer og ost tilberedt i ovnen i stegeso.
Opskriften kan sagtens bruges, også selvom du ikke har en stegeso.
Flødekartoflerne kan nemlig sagtens laves på helt almindelig vis i ovnen. Få tips i opskriften på hvordan du gør. Bare kig med.Jeg havde et bundt porrer, der skulle bruges. Porrerne gjorde det ud for løg i flødekartoflerne. Brug gerne løg i stedet. Du bestemmer.
Porrerne gav både en fin smag og så blev flødekartoflerne jo også lige lidt sundere.
Brug både det hvide og grønne i porrerne. I den grønne del sidder de fleste af vitaminerne nemlig.
Flødekartofler med porrer og ost – cremede flødekartofler i stegeso

Ingredienser
- 1½ kg kartofler
- 4-5 porrer kan erstattes med forårsløg eller 2-3 løg i skiver
- 200 gram ost i skiver eller revet ost f.eks. Mozzarella eller havarti Ost kan udelades
- Salt/peber. Krydr godt
- 3-4 fed friske fed hvidløg eller 3-4 spsk tørret knust hvidløg. Hvidløg kan udelades
- ½ liter fløde piskefløde, madlavningsfløde eller Milda fløde
Sådan gør du
- Sæt Römertopfen i blød i vand i en halv times tid. Fyld den underste del og sænk den anden ned oveni.
- Rens porrerne og snit dem i små stykker.
- Skræl kartoflerne og læg dem lagvis i stegesoen sammen med porrerne
- Tilsæt hvidløg, salt og peber. Pres friske fed eller brug tørret hvidløg
- Tilsæt fløde, evt. fløde light, men piskefløde eller madlavningsfløde er bedst
- Fordel evt. revet ost eller ost i skiver på toppen af fadet. Sæt låget på stegesoen og tilbered kartoflerne ca. 2½ time ved 150 grader varmluft (175 grader alm. ovn)
- Flødekartoflerne kan også laves i et ildfast fad eller en lille bradepande. Tildæk med stanniol og steg fadet ca. 1-1½ time v. 150 grader eller til kartoflerne er møre. Flødekartoflerne er færdige, når de er møre. Prik i dem undervejs
Noter
Jeg brugte min lille stegeso til denne opskrift (2½ liter)
Porrer og ost kan udelades i flødekartoflerne eller erstattes med f.eks. gulerødder, peberfrugt eller forårsløg. Du kan med fordel tilberede andet i ovnen imens kartoflerne bager - brød, kage eller en god steg?
Nemme og lækre flødekartofler i Römertopf, stegeso af glas eller ildfast fad.
Spændende at løfte låget af Römertopfen, men se lige her.
Så lækre de var blevet de flødekartofler med porrer! Uhm en lækkerbisken.
Osten gav en lækker smag til kartoflerne og overfladen blev lækker og ostegratineret.
Flødekartofler bliver også endnu mere cremede med ost i, men ost kan selvfølgelig sagtens udelades. Du bestemmer 🙂
Prøv disse lækre flødekartofler med porrer, ost og hvidløg
Jeg brugte bare Havarti ost, som vi tilfældigvis havde i køleskabet.
Al anden ost kan bruges i stedet f.eks. Mozzarella eller den ost du lige har på lager f.eks. Danbo ell. lign.
Jeg elsker bare flødekartofler med ost og porrerne gav kartoflerne en rigtig god smag.
Har du ikke lige porrer på lager, så kan porrer sagtens erstattes med løg eller forårsløg. Prøv også denne lækre version med blomkål.
Hemmeligheden bag gode cremede flødekartofler, er fløde. Rigeligt fløde. Allerhelst piskefløde, men madlavningsfløde eller Mildafløde er
Du kan evt. vælge 2½ dl piskefløde og 2½ Milda ell. lign.? Så får du en fin kombi og reducerer samtidigt lidt på kalorierne 🙂
Du kan også bruge kaffefløde eller mælk, men så vil flødekartoflerne blive mere vandige og mindre cremede.
Nederst i dette indlæg får du f.eks. opskrifter på mere fedtfattige flødekartofler.
Min søn Mikkel, sværger til flødekartofler lavet af rigtigt piskefløde. Jeg må give ham ret. Den fuldfede version er altså bare den bedste, men lav gerne en kombi.
Jeg var løbet tør for hvidløg, så jeg brugte knust hvidløg, som vi altid har som reserve i køkkenskabet. Friske hvidløgsfed er dog bedst, men de tørrede kan gå i en snæver vending, hvis man har travlt i køkkenet eller er løbet tør for hvidløg.
Hvis du ikke er vild med hvidløg, så kan flødekartoflerne jo selvfølgelig sagtens laves uden.
Det blev nogle lækre flødekartofler. Dem kan du altså godt glæde dig til at prøve.
Portionen er ikke så stor, så fordobl gerne portionen, hvis du skal lave flødekartofler til flere end 4 personer.
Måske du gerne vil være sikker på at have ad til 2 dage?
God fornøjelse med flødekartoflerne til dig. Jeg håber – og tror – at du vil synes om dem 🙂
Få flere opskrifter på flødekartofler i denne særlige flødekartoffel kategori på bloggen.
Hvis du vil se flere af bloggens opskrifter på lækre flødekartofler, så kig med her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.
