Tunmousse.  I dag får du opskriften på en rigtig nem og lækker tunmousse med rejer. Fedtfattig ovenikøbet.

I køkkenskabet gemte der sig tunfisk og i køleskabet en bøtte på ikke mindre en 800 gram rejer (slagtilbud til billig pris).

Perfekt til en lækker tunmousse, der ville være god at tage med på tur som fødselsdagsmenu.

Imorgen har min mand fødselsdag og vejrudsigten byder på sommerligt vejr.

Min mands største ønske er at komme en tur i det fri, ud i det grønne, ud til havet.

Der skal være plads til at opfylde sådanne ønsker på en fødselsdag. Vejret var medspiller, så beslutningen var ikke svær. 😉

Vi skynder os hjem imorgen og pakker en lynhurtig madkurv. Der må lige lidt planlægning til for at kunne trylle let og lækkert hurtig fødselsdagsmad på en hverdag.

Det blev til en let og lækker hjemmelavet mousse med tun – fedtfattig ovenikøbet

Moussen blev pisket sammen på under et kvarter og den består af få ingredienser. Nemt, sundt, let og billigt. Spring du bare på sådan en portion.

En tunmousse er genial både til frokost eller som forret.

Tunmousse med rejer nem og fedtfattig opskrift

Ingredienser til tunmousse

Jeg bruger tykmælk istedet for creme fraiche. Jeg har fundet ud af, at det smagsmæssigt er lige så godt.

Fedtmæssigt er selv den fede tykmælk kun lige så kalorieholdig som fedtfattig skyr.

Tunmousse med rejer nem og fedtfattig opskriftDesuden har vi altid tykmælk i køleskabet. Derfor. Du kan sagtens bruge creme fraiche, fromage frais eller hvad du nu lige eller har på lager.

Hvis du gruer for at der skal bruges husblas til denne opskrift, så fortvivl ej.

Du får overskuelige anvisninger her nedenfor og det er slet ikke så svært. Bare spring på.Tunmousse med rejer, asparges og lime

Tunmousse med rejer – god nem fedtfattig opskrift

Tunmousse med rejer, asparges og lime
Hjemmelavet tunmousse er et hit og det er faktisk rigtigt nemt at lave. Prøv tunmousse med rejer og citron
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 timer
Samlet tid: 5 timer 20 minutter
Ret: Tunmousse med rejer og citron
Keyword: tun, tunfisk, tunmousse
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • dåser  tun i vand eller olie jeg brugte tun i olie, den smager af mest synes jeg
  • blade  husblas
  • 3 dl tykmælk eller fromage frais, yoghurt eller creme fraiche
  • spsk  friskpresset citronsaft
  • ¼  tsk  cayennepeber eller peber
  • ½ tsk  salt smag til
  • Rejer og citron/lime til pynt Brug så mange rejer, du har. Jo flere, jo bedre

Sådan gør du

  • Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
  • Hæld tunfisken til afdrypning i en sigte. Kom tunfisken i en skål og findel den med en gaffel. Vend tykmælk, citronsaft, cayennepeber og salt med tunfisken.
    Tunmousse med rejer nem og fedtfattig opskrift
  • Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt husblassen i en skål i vandbad eller få sekunder i mikroovn. Temperer husblassen med lidt af tunblandingen. Vend husblasblandingen i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til.
  • Hæld tunmoussen i portionsskåle, en stor skål eller rugbrødsform ell. lign. (ca. 1 liter). Stil tunmoussen tildækket i køleskabet til den er stivnet (ca. 3-5 timer afhængigt af formen) Pynt med rejer og citron eller lime og gerne servér dressing til
    Tunmousse med rejer, asparges og lime

Noter

Servér gerne denne type dressing til. 
Tunmoussen kan holde sig 2-3 dage i køleskab, kortere tid, hvis du har pyntet den med rejer
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem og lækker mousse med tun, rejer og asparges – god opskrift

Tunmousse med rejer, asparges og limeForberedelserne tager ikke mange minutter, men det er ventetiden i køleskabet, der er den største tidsrøver.

Når først moussen er færdig, kan den nemt anrettes.

Få tips til hvilken dressing du kan servere til her

Dressing til tunmousse - opskrift på 2 slags dressinger
Nemme dressinger til tunmousse
Se opskriften her
Dressing til tunmousse - opskrift på 2 slags dressinger
Tunmousse var et kæmpe hit i firserne, men den lækre fiskeforret holder altså stadigvæk.

Det er min erfaring, at det er tunmousse der forsvinder f.eks. først, hvis den serveres til en påske, frokost eller buffet.

Kast du dig rolig ud i projektet. Lad dig ikke afskrække af, at du skal bruge husblas. Det er rigtigt nemt, bare følg opskriften.Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækre

Tunmousse vil uden tvivl blive et hit hjemme hos dig – alle vil spise med, både store og små 🙂

Servér også gerne tunmoussen med hjemmelavede flutes, f.eks. disse koldhævede flutes?

Koldhævede flutes med rugmel - nemme, sprøde og lækre
Koldhævede flutes med rugmel - nemme, sprøde og lækre
Se opskriften her
Koldhævede flutes med rugmel - nemme, grove og lækre
Tunmoussen vil også smage godt på disse lækre grønkålsvafler – der også sagtens kan laves med spinat:
Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager
Sunde grøntsagsvafler med grønkål
Se opskriften her
Grønkålsvafler - sunde vafler med grøntsager

Lækre koldhævede grove flutes vil også være gode at servere til.

De smager skønt til tunmousse og er også meget nemme at lave. Find opskriften ved at klikke her

Jeg må til køjs, for jeg skal tidligt op og synge fødselsdagssang. Sådan én får man altså her i huset, også selvom man fylder fireogfyrre 🙂

P.S.: Læs her om vores fødselsdagstur i det blå. Solen bragede ned og moussen var helt i top.

Sådan så den ud. Færdigpyntet 🙂Tunmousse med rejer, asparges og lime

Få flere lækre opskrifter på tunmousse her:

1.

Tunmousse med Philadelphia flødeost - opskrift
En nem, hurtig og lækker tunmousse med flødeost
Se opskriften her
Tunmousse med Philadelphia flødeost opskrift

2.

Tunmousse med creme fraiche - uden husblas
Lækker letrørt tunmousse med creme fraiche, rødløg, majs og citron
Se opskriften her
Tunmousse med creme fraiche - uden husblas

3.

Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift
Tunmousse med rejer perfekt til forret eller hovedret
Se opskriften her
Tunmousse med husblas - fedtfattig opskrift


author avatar
Gitte Hansen
Elsker at lave nem mad, bage lækre kager, udvikle nye opskrifter og formidle til bloggens over 80.000 følgere på sociale medier. Arbejder nu fuld tid med nogetiovnen.dk efter 30 år som bibliotekar. Med over 1 mio. månedlige visninger og over 3500 nemme opskrifter, er Nogetiovnen.dk én af Danmarks største madblogs.