Tunmousse. I dag får du opskriften på en rigtig nem og lækker tunmousse med rejer. Fedtfattig ovenikøbet.
I køkkenskabet gemte der sig tunfisk og i køleskabet en bøtte på ikke mindre en 800 gram rejer (slagtilbud til billig pris).
Perfekt til en lækker tunmousse, der ville være god at tage med på tur som fødselsdagsmenu.
Imorgen har min mand fødselsdag og vejrudsigten byder på sommerligt vejr.
Min mands største ønske er at komme en tur i det fri, ud i det grønne, ud til havet.
Der skal være plads til at opfylde sådanne ønsker på en fødselsdag. Vejret var medspiller, så beslutningen var ikke svær. 😉
Vi skynder os hjem imorgen og pakker en lynhurtig madkurv. Der må lige lidt planlægning til for at kunne trylle let og lækkert hurtig fødselsdagsmad på en hverdag.
Det blev til en let og lækker hjemmelavet mousse med tun – fedtfattig ovenikøbet
Moussen blev pisket sammen på under et kvarter og den består af få ingredienser. Nemt, sundt, let og billigt. Spring du bare på sådan en portion.
En tunmousse er genial både til frokost eller som forret.
Jeg bruger tykmælk istedet for creme fraiche. Jeg har fundet ud af, at det smagsmæssigt er lige så godt.
Fedtmæssigt er selv den fede tykmælk kun lige så kalorieholdig som fedtfattig skyr.
Desuden har vi altid tykmælk i køleskabet. Derfor. Du kan sagtens bruge creme fraiche, fromage frais eller hvad du nu lige eller har på lager.
Hvis du gruer for at der skal bruges husblas til denne opskrift, så fortvivl ej.
Du får overskuelige anvisninger her nedenfor og det er slet ikke så svært. Bare spring på.
Tunmousse med rejer – god nem fedtfattig opskrift

Ingredienser
- 2 dåser tun i vand eller olie jeg brugte tun i olie, den smager af mest synes jeg
- 3 blade husblas
- 3 dl tykmælk eller fromage frais, yoghurt eller creme fraiche
- 1 spsk friskpresset citronsaft
- ¼ tsk cayennepeber eller peber
- ½ tsk salt smag til
- Rejer og citron/lime til pynt Brug så mange rejer, du har. Jo flere, jo bedre
Sådan gør du
- Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.
- Hæld tunfisken til afdrypning i en sigte. Kom tunfisken i en skål og findel den med en gaffel. Vend tykmælk, citronsaft, cayennepeber og salt med tunfisken.

- Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved. Smelt husblassen i en skål i vandbad eller få sekunder i mikroovn. Temperer husblassen med lidt af tunblandingen. Vend husblasblandingen i resten af tunblandingen under omrøring. Smag til.
- Hæld tunmoussen i portionsskåle, en stor skål eller rugbrødsform ell. lign. (ca. 1 liter). Stil tunmoussen tildækket i køleskabet til den er stivnet (ca. 3-5 timer afhængigt af formen) Pynt med rejer og citron eller lime og gerne servér dressing til

Noter
En nem og lækker mousse med tun, rejer og asparges – god opskrift
Forberedelserne tager ikke mange minutter, men det er ventetiden i køleskabet, der er den største tidsrøver.
Når først moussen er færdig, kan den nemt anrettes.
Få tips til hvilken dressing du kan servere til her

Tunmousse var et kæmpe hit i firserne, men den lækre fiskeforret holder altså stadigvæk.
Det er min erfaring, at det er tunmousse der forsvinder f.eks. først, hvis den serveres til en påske, frokost eller buffet.
Kast du dig rolig ud i projektet. Lad dig ikke afskrække af, at du skal bruge husblas. Det er rigtigt nemt, bare følg opskriften.
Tunmousse vil uden tvivl blive et hit hjemme hos dig – alle vil spise med, både store og små 🙂
Servér også gerne tunmoussen med hjemmelavede flutes, f.eks. disse koldhævede flutes?

Tunmoussen vil også smage godt på disse lækre grønkålsvafler – der også sagtens kan laves med spinat:

Lækre koldhævede grove flutes vil også være gode at servere til.
De smager skønt til tunmousse og er også meget nemme at lave. Find opskriften ved at klikke her
Jeg må til køjs, for jeg skal tidligt op og synge fødselsdagssang. Sådan én får man altså her i huset, også selvom man fylder fireogfyrre 🙂
P.S.: Læs her om vores fødselsdagstur i det blå. Solen bragede ned og moussen var helt i top.
Sådan så den ud. Færdigpyntet 🙂
Få flere lækre opskrifter på tunmousse her:
1.

2.

3.







