Glaseret hamburgerryg i ovn. I dag får du opskriften på en rigtig lækker sennepsglaseret hamburgerryg tilberedt i ovnen.
En sennepsglaseret hamburgerryg er et hit og vi spiser den tit til højtider, julefrokost, påskefrokost, til buffet eller frokost.
Hele året er det højsæson for sennepsglaseret skinke eller glaseret hamburgerryg – to sider af samme sag.
En glaseret hamburgerryg bliver skøn og velsmagende og den er faktisk rigtig nem at lave.
Man skal kun bruge ganske få ingredienser for at kunne glasere og i dette indlæg får du opskriften.
Jeg bruger skinke og hamburgerryg-betegnelser i flæng her. Du kan faktisk glasere begge dele med helt den samme marinade.
Og hvorfor nu glasere? Jeg synes klart at smagen bliver bedre og glaseringen holder også på fugten, så stegen bliver saftig og ekstra lækker.
Glasering af de røgede stege hører vist også juletraditionerne til, så måske det også er derfor vi sværmer ekstra for dem i december? 🙂Her i huset glaserer vi skinke/hamburgerryg året rundt og det kan du snildt også gøre.
En glaseret hamburgerryg smager godt til lækre flødekartofler eller til grønlangkål eller en god grønkålssalat måske?
Røget hamburgerryg eller skinke er et hit på et julefrokostbord eller på ethvert buffetbord resten af året. Både børn og voksne elsker denne ret.
Jeg købte en god hamburgerryg hos slagteren og den var rigtig god. Slagtens stege smager bare bedre og så er de ikke “pumpet” op med vand (tilsat “lage). Det kan du godt opleve med dem du køber i supermarkedet.
Når man glaserer, bruger man brun farin og sennep.
Måske du rynker på næsen, hvis du ikke er fan af sennep?
Lad dig ikke forskrække. Kombinationen af brun farin og sennep er fænomenal. Når farinen smelter sammen med senneppen, bliver smagen ekstra skøn.
Sød fransk sennep bruger jeg tit, da det ikke er så kraftigt i smagen. Brug du gerne den sennep, hvis børn skal spise med 🙂Man kan forkoge skinken/hamburgerryggen inden du glaserer. Det behøves dog ikke. Man kan sagtens lade ovnen gøre alt arbejdet.
Gå bare efter en kernetemperatur på stegen på ca. 65 graderDu får opskriften på den glaserede hamburgerryg lige her:
Glaseret hamburgerryg – få en nem lækker opskrift hér

Ingredienser
- 1 stor hamburgerryg min var på 2 kg. Du kan også bruge en skinke f.eks. bayonneskinke
- 4-5 spsk Sød fransk sennep eller. dijonsennep. Alm. taffelsennep kan også bruges. Stegen skal være smurt ind på alle flader
- 250 gram brun farin
- Evt. 1 tsk. tørret timian
Sådan gør du
- Befri hamburgerryggen/skinken for evt. net/skind. Dup den tør med køkkenrulle
- Smør stegen ind i sennep på alle sider. Drys evt. med lidt timian (kan udelades).
- Brug fingrene til at fordele farinen godt på stegen. Du kan også blande brun farin/sennep og smøre det ind på én gang.
- Læg stegen på en rist i en bradepande, gerne med lidt vand i bunden (ellers vil glaseringen brænde på i bunden)
- Sæt stegen i ovnen og steg den ca. 90-115 minutter v. 150 grader varmluft. (afhængig af stegens størrelse). Vend evt. gerne stegen undervejs. Stegens kernetemperatur skal være på ca. 65 grader.(brug stegetermometer).
- Kig til stegen undervejs. Bliver den for mørk, så vend den eller læg lidt stanniol på toppen
- Du kan også forkoge stegen og så glasere den 20 minutter til sidst v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
- Skæres og nydes straks
Noter
Glaseret hamburgerryg smager skønt med flødekartofler til
Kan også tilberedes med skinkeStegen er allerbedst på tilberedningsdagen men smager også kold dagen efter.
Stegen er fryseegnet. Lunes i ovnen efter optøningDet er nemt at lave hamburgerryg i ovn og det smager bare SÅ godt
Hvis du ikke har tålmodighed til at vente 1½ time, så kan du sagtens forkoge stegen og slippe med 20 minutters stegetid. Du kan også koge din hamburgerryg i gryde. Prøv også denne opskrift med hamburgerryg i staniol, den bliver ekstra saftig.
Jeg foretrækker at tilberede stegen uden kogning, så jeg foretrækker bare at stege den i ovnen, men du bestemmer helt selv jo.
Mængden af sennep der skal bruges, afhænger af hvor stor din steg er og hvor tykt et lag du smører på.
Den søde fransk sennep, for det er den jeg er allermest vild med, men en god dijonsennep vil også være rigtig fin.
Hvis senneppen bliver for stærk, synes jeg smagen bliver for gennemtrængende, men det er vist smag og behag?Forberedelserne til glaseringen tager kun få minutter og herefter gør ovnen alt arbejdet.
Vær obs på at stegen ikke “branker”. Glaseringen vil nemt “brænde”, når sukkeret karamelliserer, så hold øje og tildæk evt. med stanniol.
Sådan laver du glaseret hamburgerryg – se billederne lige her:
Hvad med at servere en glaseret hamburgerryg til en af julemånedens mange julefrokoster?
Prøv den til flødekartofler eller med grønkål til, grønlangkål måske?
1.

2.

Du kan også servere den til familien en af juledagene? Den glaserede steg smager også godt resten af året, så du behøver slet ikke vente til jul. 🙂En steg eller en hamburgerryg kan være en stor steg at spise og ofte vil der være rester til dagen efter.
Stegen smager skønt serveret koldt dagen derpå også. Du kan også trylle din rest om til en lækker skinkesalat ?

Du kan også servere dem som panerede hamburgerkoteletter måske? Panér med æg og rasp og steg i smør. Uhm en lækkerbisken også 🙂
Så! Nu er du klar til at glasere juleskinken eller julens hamburgerryg…. Jeg er sikker på at den glaserede steg bliver et hit omkring dit middagsbord 🙂
Få flere gode nemme opskrifter med hamburgerryg her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

Jeg vil lave glaseret hamburgerryg til nytår..
Kan jeg koge den dagen i forvejen og glasere den i ovnen dagen efter ?
Vh Mette
Hmmm Prøvede denne opskrift for første fang – og al glaceringen ligger nu i bradepanden?
Glædelig juletid og tak for inspirationen 🙂
Det er længe siden jeg har lavet, så det skal jeg nå her op mod jul.
Aften hilsner.