Hasselback rødbeder – tænk at man kan få rødbeder til at smage som den lækreste snack!
Her har jeg prøvet at tilberede rødbeder på samme måde, som når man laver hasselback kartofler, og sikke et hit. De bliver super lækre!
Når du skærer riller i rødbederne, så trænger olie/salt godt ned i rodfrugten. Det giver god smag. Jeg halvede rødbederne, så er de nemlig hurtigere færdige og så bliver de sprøde på flere sider. Smart tip til dig, når du bager rodfrugter i ovnen.
Når du bager rødbeder i ovnen, så bliver de ekstra søde og smagfulde.
Prøv også med andre rodfrugter f.eks. gulerødder og pastinak. Jeg har også prøvet at lave f.eks. hasselback gulerødder og hasselback pastinak. Straks fik jeg tanken: Mon ikke også man kunne bage rødbeder a la hasselback?
Jeps det blev det lækreste tilbehør. Bagte grøntsager smager nemlig så godt, at man næsten ikke “opdager” det er grøntsager man spiser! Det må du prøve.
Skal du kun bruge en lille portion, så kan hasselback rødbeder sagtens laves i airfryer. Få flere opskrifter med rødbeder nederst i dette indlæg.
Allerførst dagens opskrift på hasselbach rødbeder. Den er rigtig nem og du får den lige her:
Hasselback rødbeder – nem opskrift på bagte rødbeder i ovn
Udstyr (reklamelink)
Ingredienser
- 800 gram rødbeder kan erstattes med andre rodfrugter
- 3-4 spsk olie raps- eller solsikkeolie
- salt
Sådan gør du
- Skræl rødbederne
- Er rødbederne meget store, så halvér dem gerne på den lange led. Skær riller i dem, som med hasselback kartofler. Dvs. riller med 3-4 mm afstand, uden at skære helt igennem rødbeden
- Skær dem gerne ud, så de får ca. samme størrelse, så er de færdige på samme tid. Læg rødbederne i en bradepande eller på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl rødbederne med olie og drys med salt.
- Bag nu rødbederne ca. 35-45 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm.) eller til de er møre. Tjek dem undervejs. Tilberedningstiden afhænger af størrelsen/tykkelsen. Måske dine skal have kortere/længere tid
- Server dine hasselback rødbeder lune som tilbehør evt. med kold creme fraiche dressing til
Noter
De ovnbagte rødbeder smager sødt og lækkert – en mindre portion kan også laves i airfryer
Du vil blive overrasket over hvor mange rødbeder I kan spise, når de bages i ovnen. Servér gerne disse med en creme fraiche dressing til, evt. med lidt hvidløg. Halløj en lækkerbisken!
Der er mange gode grunde til at spise masser af rødbeder. De smager godt, er sunde, de er propfyldt med vitaminer og så kan vi kan købe dem rimeligt billigt året rundt.
Rødbeder kan tilberedes på mange forskellige måder.
Man kan f.eks. lave rødbedetzatziki, man kan bage rødbeder med honning i ovn eller du kan lave bagte rødbeder i airfryer. Prøv også rødbeder med feta, også meget lækkert grøntsagstilbehør.
Hvis du skærer rødbederne ud i tynde smalle stave, så forkorter det tilberedningstiden. Prøv f.eks. også disse rødbedefritter med sesam.
Du kan selvfølgelig også lave syltede rødbeder? En klassiker.Hjemmesyltede rødbeder smager bare bedst og så er de faktisk nemme at lave.
Jeg har også prøvet at lave russisk salat. Få en god nem opskrift her.
Spring du bare på rødbede eksperimenterne. Rigtig god fornøjelse med hasselback rødbederne også. 🙂
Få flere opskrifter med rødbeder her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.