Havregrynskager med chokolade. Uhm her får du opskriften på sprøde chokoladesmåkager med havregryn. Havregrynskager er de nemmeste kager at bage.
Dejen er så nem, for den skal bare smeltes sammen i en gryde på få minutter. Kagerne skal kun skal have få minutter i ovnen.
Perfekte kager at lave, hvis du en dag skal trylle en hurtig portion kager, til uventede gæster måske?
På bloggen finder du en masse opskrifter på de klassiske havregrynssmåkager, som jeg har eksperimenteret med mange afskygninger.
Du finder opskrifter med havregrynskager med sirup, en variant med citron og ingefær, en lækker variant med appelsin, en variant med mandler og nødder og varianter med tranebær og mange flere.
Kig du bare med på dem alle her eller se inspiration nederst i dette indlæg.
Hvad er det så for nogle havregrynskager du skal høre om i dag? Det er såmænd en variant med chokolade.
I de klassiske havregrynssmåkager, pensler man tit kagerne med chokolade på kanten eller på undersiden.
Jeg tænkte: “Hvorfor ikke prøve at tilsætte chokolade I dejen istedet for udenpå?” Hvo intet vover, intet vinder. 🙂
Det blev nogle rigtigt gode havregrynssmåkager. Sprøde og lækre og med en fin og intens chokoladesmag.
Der er fint med bid i kagerne fra havregrynene.
Vi tog kagefadet med over til vores søde sommerhus-naboer, der havde inviteret på kaffe.
Kagerne blev godkendt og de ville rigtigt gerne have resten til aftenkaffen. Det må da vist være en god anbefaling. 🙂
Opskriften på havregrynskagerne er rigtigt nem og du får den lige her.
Havregrynskager med chokolade – få en god nem opskrift hér
Ingredienser
- 100 gram smør
- 100 gram chokolade mørk
- 100 gram sukker kan erstattes med brunt farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 æg
- ½ dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 100 gram havregryn
Sådan gør du
- Put smør og chokolade i en gryde og smelt det langsomt sammen ved middel varme.
- Sænk temperaturen og tilsæt sukker og vaniljesukker. Tilsæt ægget også
- Tilsæt havregryn. Bland hvedemelet med bagepulver og tilsæt. Rør dejen godt sammen
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt små havregrynskager på en bageplade med to teskeer. Lav god afstand imellem kagerne, da de flyder meget ud. Der kan være ca. 25-30 stk pr. bageplade
- Bag havregrynskagerne ca. 7-8 minutter v. 175 grader varmluft. De hæver først godt op og falder sammen igen bagefter. Kagerne er færdige, når de er sprøde. De bliver først helt sprøde, når de er afkølet.
- Det kan være lidt svært at se om kagerne har fået nok. Er de stadigvæk bløde, efter de er afkølet, så kan de bages 3-4 minutter igen
- Opbevar kagerne i en tætsluttende kagedåse
Noter
Sprøde, lækre havregrynssmåkager med chokolade – uhm prøv dem med smørcreme
Det er mega-hurtigt at bage småkager, når dejen bare skal smeltes sammen på denne måde. Så bliver det ikke meget nemmere. Du skulle da næsten prøve en portion? 🙂
Jeg tænker, at det ville give en god smag at bruge brun farin i stedet for sukker? En karamelliseret smag, fra det brune sukker, ville klæde kagerne tror jeg. Det må vi da prøve næste gang 🙂
Spring du bare på kagerne. Et stort fad småkager, kan være klar på under ½ time og de smagte så godt.
Havregrynskagerne var et hit omkring dagens kaffebord og mon ikke også de bliver et hit hjemme hos dig 🙂
Få flere gode opskrifter på havregrynskager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Har lige bagt dine gammeldags havregrynssmåkager og de er dejlige sprøde vil så prøve disse kan det passe de ikke bliver rigtig sprøde el skal de bare have længer tid
Hej Gitte
Igen en opskrift fra dig, dr skal prøves, men bliver de MEGET sprøde, som mange havregrynskager gør? Jeg har stadig dårlige minder om en portion, der blev transporteret med cykel over adskillige bump.
🤔 Hvor meget havregryn skal der i 😊 Måske er jeg morgen træt men kan ikke se mål på havregryn 😉