Kage med kokos. Uhm i dag skal får du opskriften på en rigtig lækker kokoskage á la drømmekage.Halløj en lækker kage du skal høre om i dag. En totalt skøn kage med kokos og brun farin, der er meget nem at lave og som faktisk kun tager 10 minutter at røre sammen.
Hvis du er vild med drømmekage fra Brovst, vil du elske denne kage.
Farin, sirup, smør og kokos er hovedingredienserne – hit-ingredienser helt som i en drømmekage. Ja smagsmæssigt kommer denne kokoskage tæt på smagen af en drømmekage klassiker.
Hvis du følger bloggen trofast, vil du vide at jeg de seneste måneder har eksperimenteret med denne gode kokoskage-opskrift. Den er bare en mega stor succes.
Jeg har lavet flere lækre varianter og du kan se opskrifterne nederst i dette indlæg, eller klik her
Kagen er allerede blevet en klassiker i mange køkkener, også hos mine kolleger.
Jeg har printet opskriften mange gange og uddelt den på opfordring. Det må da vist siges at være en god anbefaling? 🙂
Den oprindelige kokoskage er den med chokolade på toppen ovenfor.
I dag skal du så høre om en drømmekage-agtig variant. Glæd dig. Den er bare super lækker og super nem at lave <3
Du får opskriften på den gode drømmekage-agtige kokoskage her:
Kage med kokos og brun farin – nem kokoskage á la drømmekage
Ingredienser
- 100 gram smør smeltet
- 2 tsk vaniljesukker
- 200 gram brun farin
- 2 æg
- 150 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl kokosmel
- ½ dl mælk
- 4 spsk lys sirup mørk kan også bruges
- Lidt hvid glasur
Sådan gør du
- Smelt smørret i mikrobølgeovnen eller i en gryde og rør brun farin og vaniljesukker i. Pisk æggene i. Jeg brugte bare en gaffel, men du kan også bruge en elpisker.
- Bland bagepulver med hvedemelet og rør det i sammen med kokosmelet. Tilsæt mælk og sirup
- Smør en tærteform med smør og drys med kokosmel (så vil kagen nemmere slippe formen). Jeg brugte en tærteform på ca. 25-28 cm. Du kan også bruge et lille ildfast fad beklædt med bagepapir
- Hæld dejen i formen og bag kagen nederst i ovnen ca. 20-25 minutter v. 175 grader varmluft.
- Kagen er færdig når den er gennembagt og sprød og gylden på toppen.
- Lav lidt hvid glasur og træk striber henover kagen, når den er afkølet.
Noter
Du kan evt. også nøjes med at drysse kagen med sigtet flormelis.
Fryseegnet, men kagen er lidt porøs, så frys den gerne i formenKokoskage á la drømmekage – en nem og lækker kage, som børn selv kan bage.
Det er virkelig en fænomenal lækker kage og det utrolige er, at kagen kan røres sammen på kun 10 minutter.
Kagen er sprød på toppen og blød inde i midten og smagsmæssigt er den i top.
Den smager faktisk helt som toppingfyldet ovenpå drømmekagen. Du ved den karamelagtige “drømmekagetopping” som vi allesammen er så vilde med.:-)Måske du synes at jeg har en lidt alternativ måde at pynte med glasur på? Jeg går gerne til bekendelse 🙂
Jeg ville bare lave lidt “spræl” på toppen og tilføre lidt sødme, uden at tilføre for meget. Det blev til glasur i striber.
Kagen er rimeligt sød i sig selv, så jeg tror ikke at du skal putte glasur på hele kagen.
Amanda er hjemme på besøg disse dage og jeg elsker bare at kunne kageforkæle.
Amanda sætter virkelig pris hjemmebagt kage og på den måde er vi to bare det allerbedste match.
Uha vi har rigtigt syndet, for vi har også delt et påskeæg af hvid chokolade. Vi har begge et blødt punkt for netop hvid chokolade. og vi kan slet ikke styre, at få åbnet for et påskeæg. Godt vi kunne hjælpe hinanden 🙂
I morgen skal Amanda hjem igen og hun får resten af kagen med hjem. Det vil hun rigtigt gerne og så frister den ikke mig herhjemme. Perfekt. 🙂
Mikkel kommer på besøg hos hende og det er da en dejlig tanke for mig, at mine to yndlingsmennesker vil sidde i Aalborg og spise mors hjemmebag. <3Jeg tror da vist lige at jeg hellere må hamstre et stykke, før kagen suser afsted nordpå?
Den er bare SÅ god, så spring du roligt på opskriften 🙂
Hej😊
Tænker godt den kan fryses, eller hvad tænker i?