Kalkunbryst i ovn med pesto cheddar og bacon. Uhm – i dag får du opskrift på saftigt helstegt kalkunbryst tilberedt i ovnen. Fyldt kalkun med med pesto og ost – nam nam.
Når man bruger gode ingredienser, kan det næsten kun blive en succes, ikke?
Jep – det passer. Det var da også en stor succes, da dagens menu blev serveret: kalkunbryst med pesto, cheddar og bacon. Det er så nemt at lave kalkunbryst i ovn.
Menuen var et hurtigt indfald, hvor de forhåndenværende ingredienser blev brugt i køkkenet.
Jeg tænkte, at pesto ville give smag og fugt til kalkunbrystet, der ellers nemt kan blive lidt for tørt.
Cheddar er godt på alt, tænkte jeg og bacon er bare det 6. krydderi, er vi vist flere der synes. 🙂
Kalkunbrystet tog kun 5 minutter at forberede og det smagte SÅ godt! Det er genialt at lave fyldt kalkunbryst med pesto og ost.
Kalkunbrystet blev ekstra saftigt og fyldt med smag.
Det kan snildt laves en hverdag, men vil selvfølgelig også smage godt i weekenden, eller når der kommer gæster på besøg.
En-to-vupti, sådan så en køkkensucces dagens lys og du får opskriften lige her.
Kalkunbryst er så lækkert og det er fedtfattigt kød, man kan tilberede i alle afskygninger. Prøv f.eks. kalkunbryst med marinade, kalkunbryst i stegeso eller fyldt kalkunbryst i baconsvøb.
Få inspiration til flere nemme lækre opskrifter med kalkunbryst nederst i dette indlæg.
Kalkunbryst i ovn med pesto, cheddar og bacon – få en god nem opskrift her

Ingredienser
- 1 kalkunbryst á ca. 8-1000 gram. Du kan også lave retten med kyllinebryst
- 150 gram pesto både rød og grøn pesto kan bruges, jeg brugte pesto af soltørret tomat
- 100 gram cheddar i skiver eller som revet ost ost kan udelades
- 125 gram bacon i skiver
- Salt/peber
Sådan gør du
- Krydr kalkunbrystet godt på begge sider, med salt/peber. Hvis du halverer kalkunbrystet i to, kan du halvere tilberedningstiden.
- Smør kalkunbrystet med pesto og læg cheddar skiver eller revet cheddar ovenpå.
- Vikl bacon om til sidst.
- Steg kalkunbrystet i ovnen 45-50 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) - brug gerne stegetermometer - kernetemperaturen skal helst være på 75 grader.
- Steg kalkunbrystet nederst i ovnen og hold øje med at det ikke bliver for mørkt. Læg evt. lidt staniol på toppen.
- Kalkunbrystet er færdigt, når er er sprødt og gennemstegt
Noter
Saftigt helstegt kalkunbryst med lækker god smag af pesto, cheddar ost og bacon – fyldt kalkun med pesto og ost er så lækkert
Det var et rigtigt lækkert kalkunbryst og det var overraskende nemt at lave.
Kalkunbrystet var virkelig smagfuldt og meget saftigt. Både pesto, cheddar og bacon gjorde noget virkelig godt for kalkunkødet.
Tippet er hermed givet videre til dig.:-)
Sådan laver du kalkunbryst med pesto, cheddar og bacon – se billederne her:
Det fyldte kalkunbryst smagte virkelig godt, selvom det måske kan være lidt svært at se på billederne.
Faktisk er det jo lidt svært at se her, at det er et kalkunbryst i svøb med gode sager, men skønt smager det. Håber du har fået lyst til at springe på?
Vi spiste kalkunbrystet til en portion af disse lækre, sprøde pommes frites med rasp og krydderi, hertil en kold creme fraiche-dressing og ovngrillede grøntsager En fornem tirsdagsmenu 🙂
1.

2.

3.

Prøv lykken og lav det lækre kalkunbryst en dag – det er et hit 🙂
Få flere opskrifter med kalkunbryst her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

9.

Det her holder, specielt sammen med de sprøde kartofler. Jeg vil dog godt lige advare om at hvis man laver den til gæster og smider 3 kg kalkun i ovnen, så skal de altså have lidt længere tid.
Tusind tak for en fantastisk opskrift ???? Vi har fået denne lækre ret sammen med de skønneste sprøde lækre kartofler med krydderier og rasp i aften og jeg kan næsten ikke trække vejret, så meget har jeg spist ?? nøj hvor det smagte godt – elsker dine opskrifter og fantastiske historier, du skulle virkelig udgive en bog, du er fantastisk til at skrive og inspirere ?? rigtig god aften. Kh Anna Marie