En kamsteg er et lækkert stykke kød og nogle gange kan kødet købes færdigmarineret. Kødet er rigtigt nemt at tilberede i ovnen eller på grillen – ja faktisk tager forberedelserne kun et enkelt minut: At klippe hul på posen.
I dag var jeg heldig i Netto. Jeg fandt denne steg på 900 gram til kun 20 kroner, nedsat som datovare. Mit held! Der var uden problemer kød nok til to personer i to dage. En femmer pr. dag. Ikke dårligt. Hold du gerne øje i supermarkedernes kølediske med datovarer 🙂Jeg grillede kamstegen sammen med en portion grillede kartofler, dampede asparges i mikrobølgeovn og grillede majs med smør og salt. En nem og næsten helt sommerlig menu.Vi har en gasgrill, så det er virkelig nemt for os at grille – vi skal såmænd bare trykke på knappen – så bliver det ikke meget nemmere 🙂
Vores kamsteg vejede ca. 900 gram og stegen skulle have ca. 40 minutter til grillen, men det afhænger meget af stegens størrelse og grillens temperatur. Gå gerne efter en kernetemperatur på 75 grader.
Jeg ved jo ikke helt hvor stor din steg er og om den er færdigmarineret, men så længe du går efter kernetemperaturen, så kan det ikke gå helt galt.
Forskel på svinekam og kamsteg?
Jeg må indrømme, at jeg heller ikke helt ved om en kamsteg mon er en svinekam?
Jeg har ikke helt kunnet læse mig til det, men som sådan betyder det jo heller ikke noget for denne opskrift.
En svinekam fås ofte med ridset svær, og det gør en kamsteg ikke. Mon det er dét, der er forskellen? Hvis du kender til forskellen, så tip mig gerne i kommentarsporet herunder.
Opskriften nedenfor kan du fint bruge hver gang du skal grille svinekam eller kamsteg – eller hvad vi nu skal kalde den 😉
Min kamsteg var “kantarelmarineret” men lav du gerne din egen marinade, prøv denne gode med dijon/honning/timian måske eller denne gode barbecuemarinade måske? Køb du også gerne en færdig-marineret kamsteg, det er endnu nemmere 🙂
Opskriften på den nemme grillede kamsteg får du lige her:
Kamsteg på grill – grillet marineret kamsteg
Ingredienser
- 1 kamsteg / svinekam marineret. En fersk kan også bruges. Min vejede ca. 1½ kg
Sådan gør du
- Tænd grillen og lad den varme godt op. Læg stegen på grillen og grill den ved indirekte varme (ca. 200 grader) i ca. 40 minutter eller til en kernetemperatur på ca. 75 grader. Brug stegetermometer. Stegetiden afhænger af stegens størrelse. Stegen kan også tilberedes i ovnen
- Tjek stegen undervejs og vend den evt. en enkelt gang undervejs
- Når stegen har nået den rette temperatur, så tag stegen af grillen og lad den hvile ca. 5 minutter
Noter
En nem, saftig og lækker kamsteg – grillet svinekam smager bare godt!
Det er bare en nem grill-ret, der kun kræver ganske få forberedelser. Ja faktisk laver maden jo næsten sig selv, helt uden du har brug for at få fingrene op af lommen. Perfekt!
Stegen var saftig og lækker og fyldt med smag.Er du til nemme grill-retter, så vil denne opskrift være perfekt for dig.
Herligt med alle de grill-aftener der venter os forude. Sikke vi vil kunne eksperimentere, også uden at måtte fryse om fødderne 🙂
Ang. “Forskel på svinekam og kamsteg?”
Svinekam er udskæringen af grisen. Stykket på ryggen mellem mørbradkam og nakkekam
Kamsteg er steg af kammen, hvor sværen er med. Hvis sværen er fjernet, sælges stykket som en kamfilet.