Kanelmuffins. Uhm her får du opskriften på nogle rigtigt nemme og lækre kanelkage muffins.
Det er opskriften på den populære kanelkage med kaffeglasur, også kaldet tykmælkskage, jeg har tryllet om til muffins.
Formidabel idé! Det blev nogle skønne muffins, lavet lynhurtigt uden æg og rimeligt fedtfattige, med kun ialt 60 gram smør.

Kanelkagen kan laves med kærnemælk, tykmælk, yoghurt ell. lign.. Jeg brugte tykmælk i disse kanelmuffins.
Det er et hit at bruge surmælksprodukter i kager, for kagerne holder sig nemlig svampede, saftige og lækre i flere dage.
Kanelmuffins’ene er toppet med en lækker frosting med kaffe. Kaffeglasuren er virkelig god og den smager slet ikke af kaffe. Den er skøn, kan du tro!
Selv børn og tedrikkere, vil elske kaffeglasuren. Du kan dog sagtens erstatte kaffe med kogende vand.
Kagerne smager nemlig også lækkert med chokoladeglasur.
Muffins’ene vil være perfekte at bage, hvis du skal have kager med til kollegerne, i børnehave eller skole. De er nemme at dele ud som kollegakager f.eks.
Mine kontorkolleger fik kanelmuffins til arbejdet i går. De vakte jubel, kan du tro. 🙂
Det er virkelig en nem opskrift, hvor du skal bruge ganske få ingredienser.
Opskriften får du lige her:
Kanelmuffins – f nem opskrift på kanelkage muffins med kaffeglasur her

Ingredienser
Kanelmuffins:
- 3 dl tykmælk eller andet surmælksprodukt f.eks. kærnemælk, yoghurt naturel ell. lign.
- 160 gram sukker ca. 2½ dl
- 30 gram smeltet smør
- 220 gram hvedemel ca. 4 dl
- 2 tsk kanel
- 2 tsk natron
Kaffeglasur:
- 35 gram blødt smør stuetemperatur
- 100 gram flormelis
- 2 tsk kakaopulver usødet
- ½-1 tsk vaniljesukker smag til
- 2½ spsk kold kaffe kan erstattes med kogende vand rørt med 2 tsk instant kaffe pulver
Sådan gør du
Kanelmuffins:
- Rør sukkeret ud i tykmælken. Bland natron og kanel med melet og vend det i dejen, med dejskraber eller ske. Tilsæt smeltet smør

- Tænd ovnen på 175 grader varmluft (eller 200 grader alm ovn.)Fyld 12 store muffinsforme, med ca. 1½-2 spsk dej pr. form. Dejen skal fylde max. 2/3. Bruger du mindre forme, så skal du bruge mindre dej. Sæt gerne muffinformen ned i muffinforme af metal eller silicone, så holder de formen bedre

- Bag muffins'ene ca. 13-15 minutter v. 175 grader varmluft (eller 200 grader alm. ovn). De er færdige, når de er gennembagte, men de må godt være lidt klæge/fugtige indeni, så de skal ikke bage for længe. Lad kagerne afkøle

Kaffeglasur:
- Rør smørret med flormelis, vaniljesukker og kaffe. Start evt. med ½ tsk vaniljesukker og smag til. Tilsæt kold kaffe, til konsistensen er fin (ikke for tyk, ikke for tynd).

- Pynt kanelmuffins'ene med kaffeglasur og de er straks klar til servering

Noter
Hvis du laver ½ portion, kan de bages i din airfryer. Kan også bages som hel kanelkage
Fryseegnede også med glasur
Kanelkage muffins med kaffeglasur – svampede muffins, der holder sig friske i mange dage. Uden æg
Haps nogle dejlige svampede kanelmuffins!
Jeg bagte kagerne i onsdags, og i dag er det fredag og kagerne er stadig friske. Det er virkelig nogle lækre hurtige kager at bage.
Perfekte kager også, hvis du har glemt at købe æg, eller du skal bage kager til gæster med æggeallergi måske? 
Jeg fik 12 store muffins af denne portion, men bruger du små papirsforme, så vil du nok kunne få 15 muffins.
Hvis du laver ½ portion, kan de bages i din airfryer, hvis du har plads. Bagetiden skal nok forkortes lidt.
Sæt gerne 2 forme sammen, hvis du bruger de små tynde af papir, så holder kagerne formen bedre.
Jeg brugte nogle solide papirforme og sætte også formene ned i en muffinform af metal. Mine kanelmuffins blev super flotte. 
Muffins’ene kan selvfølgelig også sagtens bages som en hel kage. Forlæng bare bagetiden i så fald.
Dejen skal bare ca. fylde 2/3 i bageformen: Det kunne være en tærteform eller en lille rugbrødsform måske? 
Kaffeglasuren er virkelig prikken over i’et. Den bliver så fin blank og smager skønt! Smør i glasur er altså virkelig lækkert.
Smag kaffeglasuren til med vaniljesukker, så den kommer til at smage, lige som du synes, den skal smage.
Du kan fint servere kanelmuffins’ene med kakaoglasur også. Du bestemmer. 🙂

Disse kanelmuffins kommer jeg til at bage mange gange fremover. Jeg ved ikke hvorfor jeg aldrig har tænkt på at bage kanelkagen som muffins?

Det er så smart, hvis man kun skal bruge en mindre portion.
Den store kanelkage fylder jo en hel bradepande, så her er der kage nok til mange lækkersultne munde.
Spring du bare på en portion af de lækre muffins. Det vil din familie eller dine gæster helt sikkert synes rigtigt godt om. 🙂
Vil du lave kagerne en lidt sundere, så kan du tilsætte 1 revet æble eller 2 revne gulerødder til dejen. Du kan også erstatte ca. 50 gram hvedemel med grovere meltype.
Få inspiration til flere lækre kager med kanel her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.






