Kardemommekage med rabarber – sikke en skøn kage, du får opskriften på her. En saftig, sprød lækker kage med rabarber og den dejligste smag af kardemomme.
Sikke en vellykket bradepandekage jeg bagte i weekenden, da vores børn og svigerbørn kom hjem på besøg. Perfekt kage til kaffen og en god nem kage til mange.
Vi flottede os og spiste flødeskum til. Halløj en lækkerbisken og kagen vil være den fineste dessertkage også.
Kardemommekagen er en svampet kage, med en frisk syrlig rabarbersmag og god smag af kardemomme. Lækker kage!
Perfekt kage, hvis du er vild med rabarberkager og har mange rabarber i haven eller i fryseren.
Jeg brugte ½ kg rabarber til denne kage, så den bliver ekstra saftig og får den dejligste smag af rabarber.
Rabarberkagen med kardemomme smagte virkelig godt og jeg har glædet mig til at dele opskriften med dig.
Den må du prøve, hvis du er vild med rabarberkager OG kardemomme.
Opskriften er nem og du får den lige her.
Nederst i dette indlæg får du tips til, hvilke frugter du også kan bage kagen med. Du får også flere opskrifter på nemme lækre rabarberkager.
Kardemommekage med rabarber – saftig kage med kardemomme
Ingredienser
Kardemommekagedej:
- 2 æg
- 250 gram sukker 225 gram til dejen og 25 gram til at vende rabarberne i
- 2 tsk vaniljesukker 1 tsk til dejen + 1 tsk til at vende rabarberne i
- 2 ¼ dl mælk tykmælk, kærnemælk el. lign. kan også bruges
- 150 gram blødt smør
- 360 gram hvedemel ca. 6 dl
- 2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 3 tsk kardemomme brug gerne rigtige kardemommefrø
- evt. 100 gram marcipan eller hvid chokolade
Drys og topping:
- 2 spsk perlesukker eller almindeligt sukker
- ½-1 tsk kardemomme
- 1-2 håndfulde mandler
- 500 gram rabarber du kan nøjes med mindre. Rabarber kan også udelades eller du kan bruge anden frugt.
Sådan gør du
- Skyl rabarberne og skær dem i 1 cm stykker. Vend dem i 25 gram af sukkeret + 1 tsk vaniljesukker. Lad dem trække i sukkeret, imens du laver dejen.
- Pisk æggene med resten af sukkeret og vaniljesukker. Pisk til æggemassen er hvid og skummende. Pisk det bløde smør i og tilsæt mælk. Jeg brugte elpisker
- Sigt mel, bagepulver og salt i dejen og vend dejen med dejskraber, til den er klumpefri. Vend rabarberne i dejen incl. den væde der evt. har samlet sig i bunden af skålen.
- Rør dejen til rabarberstykkerne er godt fordelt i dejen. Tilsæt evt. marcipan eller hvid chokolade til dejen, hvis det skal være ekstra luksus
- Smør et ildfast fad eller beklæd en bradepande med bagepapir og hæld dejen heri. Mit fad målte 23x30x5 cm. Andre forme/fade kan bruges
- Bland evt. lidt perlsukker med kardemomme og drys det på toppen af kagen. Det giver en skøn smag! Hak mandlerne groft og drys dem ovenpå. Kagen kan bages uden denne topping
- Bag kagen ca. 40-45 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn) eller til den er gennembagt, sprød og gyldenbrun. Tjek om den er gennembagt med en tandstikker el. lign. undervejs. Obs.: Kagen er ret saftig p.g.a. rabarberne
- Nyd kagen lun, så er den mest sprød, men den smager også godt kold. Servér gerne flødeskum eller vaniljeis til
Noter
Skøn rabarberkage med kardemomme – en nem bradepandekage til mange
Det er rabarbersæson og vi har en masse rabarber i haven og mine ideer til nye kage eksperimenter pibler.
Jeg har før haft held med at tilsætte rabarber til nogle af bloggens store kagesuccesser. Denne gang ville jeg prøve at bruge rabarber i denne kardemommekage og sikke en kæmpe succes!
I dagens kardemommekage eksperiment har jeg dog udeladt marcipan og chokolade.
Det vil dog også smage lækkert med f.eks. hvid chokolade i, så tilsæt det gerne, hvis du har. Marcipan i kage er jo også altid lækkert, f.eks. i tern i dejen eller drysset på toppen, så marcipanstykkerne bliver lidt bagte. Uhm, det vil være ekstra luksus!
Wow kardemommekagen med rabarber smagte godt. Vi har fået os en ny rabarberkage favorit herhjemme. Kagen vil helt sikkert også blive en succes hjemme hos dig, er jeg sikker på.
Kan man bage kagen uden rabarber eller med anden frugt?
Jeps kardemommekagen er også rigtig god uden rabarber, men du kan også erstatte rabarber med f.eks. ferskner, blommer, æbler eller pærer.Det vil også blive en skøn kage.
Du kan også bage kagen med frugt f.eks. brombær måske?
Kan man bage kagen uden kardemomme?
Måske tænker du. “Jeg er ikke så vild med kardemomme, kan man mon bage kagen uden”? Jeps det kan du sagtens.
Så bliver kagen bare som en slags tekage med rabarber i. Der er er også vaniljesukker i og det smager så godt sammen med de syrlige rabarber.
Kan man bruge frosne rabarber til kagen?
Måske du har mange rabarber i fryseren? Du kan sagtens bruge de frosne rabarber til kagen.
Bare lad dem dryppe godt af først eller vend et par spsk kartoffelmel i, når rabarberne skal trække i sukkeret. Kartoffelmelet vil opsuge noget af væden.
Jeg elsker at eksperimentere med kendte klassikere, og har f.eks. også prøvet at tilsætte rabarber i disse opskrifter: Prøv f.eks. en drømmekage, en herregårdskage, hveder eller en bedstefars skæg med friske rabarber.
Hvis du skal bage kager til mange, så tjek bloggens kategori for bradepandekager ud her.
Prøv bl.a. denne med kokos eller bloggens populære crumble med rabarber
Få flere gode nemme opskrifter på rabarberkager ved at klikke her eller se med nedenfor:
Prøv også disse lækre rabarberkager:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
