Kirsebærsovs er nemt at lave selv og her får du min opskrift. Du skal kun bruge få ingredienser og en portion kan du lave på få minutter.
Lav en hjemmelavet kirsebærsauce til risalamande eller nyd den om sommeren på vaniljeis eller fromage. Uhm det smager skønt!
Det er sæson for kirsebær om sommeren og så er det jo oplagt at koge en portion kirsebærsovs. Måske du har kirsebær i haven du kan bruge?
Jeg brugte friske kirsebær, men du kan også bruge frosne kirsebær eller kirsebær på glas.
Hvis du bruger Atamon, kan sovsen holde sig længe. Den kan også fryses og så kan Atamon udelades. Du kan også koge kirsebærsovsen af frosne kirsebær, lige før den skal serveres, til jul f.eks.?
Man kan også henkoge/sylte kirsebærrene og så jævne sovsen før den skal serveres.
Efter kogningen jævnede jeg sovsen med lidt Maizena. Så nemt.
På ingen tid var hjemmelavet kirsebærsauce. Den smager SÅ meget bedre, end den du kan købe og så er den også fri for tilsætningsstoffer.
Opskriften er super nem og du får den lige her. Nederst i dette indlæg får du inspiration til flere opskrifter med kirsebær. Du får også tips til hvad du kan bruge kirsebærsovsen til.
Kirsebærsovs – nem opskrift på hjemmelavet kirsebærsauce
Ingredienser
Syltede kirsebær:
- 250 gram kirsebær - udstenede frosne kirsebær eller kirsebær fra glas kan også bruges
- 75-100 gram sukker smag til. Det er stor forskel på hvor søde/sure kirsebær er, så smag til
- 1-2 tsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang. Smag til
- 2-3 tsk citronsaft smag til. Kan udelades
- 1½ dl vand
- evt. ½-1 dl kirsebærvin/ appelsinjuice
Jævning:
- 2-3 tsk Maizena
- 2-3 spsk vand til at jævne Maizenamelet med
Sådan gør du
- Skyl kirsebærrene godt
- Udsten kirsebærrene og hæld dem i en gryde. Tilsæt vand, evt. 1-2 tsk citronsaft og 1 tsk vaniljesukker. Start med at tilsætte 50-75 gram sukker i første omgang.
- Der er stor forskel på hvor søde/sure kirsebær er, så sukkermængden kan svinge. Kog kirsebærrene under låg i ca. 10-15 minutter, til de er møre. Hold øje med de ikke koger over og sænk evt. temperaturen.
- Smag til evt. med ekstra sukker, vanilje og citronsaft, til smagen er fin. Jævn med 1 tsk Maizena i første omgang og tilsæt ekstra, til konsistensen er fin.
- Klar til servering lun el. kold. Opbevares på køl i et skoldet/ atamonskyllet glas.
Noter
Hjemmelavet kirsebærsauce til risalamande, fromage eller vaniljeis. Nemt og hurtigt at lave.
Wow – jeg tror helt sikkert at jeg kommer til at lave min egen kirsebærsovs til risalamanden selv fremover herhjemme.
Det smager jo super godt og så er det nemt og hurtigt at lave. En hjemmelavet kirsebærsovs er også uden tilsætningsstoffer. Det kan vi lide.
Jeg må fryse nogle kirsebær ned eller købe et glas syltede kirsebær til jul. Det skal prøves til julemiddagen.
Hvis du bruger Amarena kirsebær, skal de ikke sødes, de er nemlig rigeligt søde i forvejen.
Det er meget forskelligt hvor søde/sure kirsebærrene er, så smag gerne til undervejs.
Mine kirsebær var meget modne, så de var meget søde. Start med lidt sukker og supplér evt. med ekstra sukker undervejs.
Skulle det ske, at du har sødet din kirsebærsovs for meget, så kan du tilsætte ekstra citronsaft.
Denne kirsebærsovs er uden alkohol. Jeg ved at nogle “pifter” deres kirsebærsovs op med f.eks. portvin, rom, Amaretto likør eller kirsebærvin.
Man kan også tilsætte lidt appelsinjuice, hvis du ønsker en alkoholfri version. Din kirsebærsovs kan komme til at smage lige som du har lyst til den skal smage.
Skal du flotte dig til jul, kan du bruge en vaniljestang. Jeg brugte bare vaniljesukker og det fungerede så fint. Så bliver kirsebærsovsen også noget billigere at lave.
Det der tager tiden, er at udstene kirsebærrene. Smart fif til hvordan du nemt kan udstene kirsebær får du her:
Du kan selvfølgelig udstene kirsebærrene med en kniv, men her får du lige et endnu smartere if.
Sæt et bær på toppen af en glasflaske og tryk stenen ud med en strikkepind/træspyd/tandstikker. Så samler stenene sig bare i bunden af flasken. Smart! Se en video af hvordan du gør her.
Måske du har nogle gode fifs til udstening du vil dele?
Hvad kan man bruge kirsebærsovs til?
Kirsebærsovsen kan du selvfølgelig bruge til risalamande, men du kan også bruge den til andre desserter. Den kan nydes både varm og kold.
Servér den f.eks. på en skøn fromage, på de lækre risalamande cheesecake i glas eller i en lækker hjemmelavet kirsebæris.
Du kan også trylle en lækker jule panna cotta med kirsebær – uhm den er også god.
Risalamande kagen skal du da også prøve. Prøv også at lave en lækker kirsebærmarmelade af en portion kirsebærsovs.
Alle de lækre ting man kan trylle med kirsebær. Rigtig god fornøjelse med lækkeriierne til dig.
Få flere opskrifter med kirsebær her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.