Knuste kartofler med bacon. Uhm her får du opskriften på de lækre sprøde kartofler i ovn med sprød bacon.
Knuste kartofler smager skønt men så skulle du prøve at smage bacon versionen! Halløj de smager godt! Den lækreste snack!
Hvis du har en rest kogte kolde kartofler i køleskabet, er du en “heldig kartoffel”. Så kan du nemlig nemt lave disse lækre snack kartofler.
Hvad er knuste kartofler eller smashed potatoes, som de også kaldes?
Det er simpelthen bare kogte kolde kartofler der er “maste” eller kvaste/trykket helt flade, penslet med olie og så stegt/ristet i ovn eller airfryer.
En smart måde at få brugt en rest kogte kolde kartofler på. Stop madspild af allerbedste slags.
Disse “smashed potatoes” er næsten “dobbelt bagte”. Først har jeg ristet dem bare med olie og salt i ½ time og herfter stegt dem færdige med bacon.
Baconstykkerne ristede med det sidste kvartér og gav både smag til kartoflerne og gjorde dem ekstra sprøde. Bacon er bare det 6. krydderi.
Kan man lave knuste kartofler med andet end bacon?
Ja sagtens. De kan fint serveres bare med salt og olie, men de er også lækre penslet med smør. Du kan også drysse kartoflerne med lidt revet ost de sidste minutter.
De smager også godt med krydderurter. Det kunne være hvidløg, paprika, timian, rosmarin eller oregano?
Få tips til flere opskrifter på knuste kartofler nederst i dette indlæg.
Opskriften er rigtig nem og du kan se den lige her:
Knuste kartofler med bacon – få en god nem opskrift på sprøde kartofler ovn her
Ingredienser
- 12 kogte kartofler kogte - kolde - eller den mængde du har/I kan spise
- ½-1 dl olie solsikke- eller rapsolie. Smeltet smør kan også bruges
- groft salt/flagesalt
- peber kan udelades
- 5 skiver bacon klippet i små tern
- evt. 2-3 tsk stødt paprika kan erstattes med andet krydderi f.eks. barbecue, timian, rosmarin
- evt. revet ost parmesanost / mozzarella
Sådan gør du
- Kog dine kartofler, hvis du ikke har en rest kogte kolde kartofler du kan bruge. Beregn mindst 3 store kartofler pr. mand. (hvis I er voksne)
- Beklæd en bageplade med bagepapir og mas nu kartoflerne helt flade med et glas. Jo mere fladtrykte du kan lave dem, jo sprødere bliver kartoflerne. Pensl evt. kartoflerne med olie først, så hænger glasset ikke så nemt i.
- Pensl med rigeligt olie og drys med salt og evt. krydderi. Du kan f.eks. lave halvdelen med paprika og den anden halvdel med salt/peber. Olie kan erstattes med smeltet smør
- Sæt kartoflerne i ovnen og steg dem ca. i alt 45 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn). Efter 30 minutter, så tag dem ud og pensl dem med olie/smør igen. Klip baconskiverne i små stykker og fordel dem på kartoflerne. De knuste kartofler er færdige, når de er gyldne og sprøde.
- Servér straks gerne med aioli til. Riv gerne lidt parmesanost over før servering eller gratinér med ost de sidste 10 minutters stegetid
Noter
Knuste kartofler kan serveres med aioli, pesto eller en kold creme fraiche dressing til
Kartoflerne kan laves med forskellige slags krydderier. Du kan lave dem med hvidløg eller friske krydderurter som rosmarin, persille, timian, oregano ell. lign. Skal du kun lave en lille portion, kan de laves i airfryerOlie kan erstattes med smeltet smør, gerne hvidløgssmør.
Pensl evt. også kartoflerne med hvidvinseddike.Riv gerne lidt parmesanost over før servering eller gratinér med ost de sidste 10 minutters stegetid.
Smashed potatoes eller sprøde “maste” kartofler i ovn – super nemme og billige at lave.
Ej se lige hvor lækre de er!
Tro mig, når du laver knuste kartofler med bacon, så vil de blive så populære ved middagsbordet.
Herhjemme var de så stor en succes, at vi måtte tælle op hvor mange der var. “Hvor mange er der til hver?”. Det plejer at være den allerbedste anbefaling.
Hvis du laver kartoflerne med bacon, så vil de kunne spises som hovedret, a la “fully loaded potatoes”.
Ellers spiser mange nok knuste kartofler som tilbehør. Nyd dem f.eks. med lidt aioli til, med pesto eller creme fraiche dressing til?
Skal du kun lave en lille portion, kan de sagtens laves i airfryer.
Har du også tit en portion kogte kartofler i overskud?
Så må du prøve de lækre knuste kartofler. Nogle er faktisk så vilde med dem, at de koger kartofler, bare for at kunne lave de knuste kartofler. De smager også bare mega godt. 🙂
Tit laver mange af os nok brasede kartofler, når vi har kartofler i overskud.
Tro mig, de knuste kartofler smager SÅ meget bedre. Dem må du prøve. Jeg er sikker på, du bliver fan. 🙂
Vi elsker dem herhjemme og nu er tippet hermed givet videre til dig. Kog da lige lidt flere kartofler næste gang, så du er sikker på at have nok til en portion.
Se mange flere kartoffel opskrifter ved at klikke her.
Få flere gode nemme opskrifter på knuste kartofler og andre lækre kartofler her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.