Koteletter i ovn med kartofler og gulerødder – en nem og lækker ret med den skønneste sennepsmarinade.
I dag får du opskriften på en nem og fedtfattig ret, der smager skønt!
Du skal bruge få og enkle ingredienser og det er en One Pot ret, hvor alt, både kød og tilbehør, laves færdig i ét og samme fad.
Koteletter i fad på en ny måde. Det er super smart – og nemt – at koteletterne steger færdige på toppen af kartoffelfadet.
Dagens menu var nem og lækker og sønnike roste den mange gange. Vi var 4 omkring middagsbordet, så portionen rakte fint til os.
Ingredienserne til den lækre sennepsmarinade har jeg brugt i mange retter før. Dijonsennep, timian, olie og akaciehonning. Kombinationen af disse herligheder kan trylle alt lækkert, lige fra rodfrugter , til grillet mørbrad til kyllingeschnitzler til……
I dag blev det til et kartoffelfad stegt med koteletter – alt sammen godt vendt rundt i den lækre sennepsmarinade. Så nemt og lækkert.
Du får opskriften lige her:
Koteletter i ovn med kartofler, gulerødder & sennepsmarinade. Få opskriften her:
Ingredienser
- 2 kg kartofler i tern
- 1 kg gulerødder i tern
- 4 svinekoteletter eller så mange I kan spise. Nakkekoteletter eller en hel svinemørbrad kan også bruges
Sennepsmarinade med timian:
- 1½ dl olie
- 2 spsk tørret timian
- 2 spsk dijonsennep
- 2 tsk akaciehonning
- 1 tsk groft salt
- 1 tsk hvidløgspeber eller friskkværnet sort
Timiandressing:
- ½ liter creme fraiche
- 1 tsk tørret timian
- 1 tsk akaciehonning
- salt/peber
- Tilbehør: Salat
Sådan gør du
- Skræl kartofler og gulerødder og og skær i tern
- Fordel i et stort ildfast fad, gerne af støbejern/alu - så kartoflerne kan blive sprøde under bunden.
- Rør marinaden sammen.
- Vend kartoflerne/gulerødderne med 2/3- af marinaden (gem resten til koteletterne).
- Sæt fadet i en 200 grader varm ovn (gerne varmluft) og steg 45 minutter.
- Vend kartoflerne flere gange undervejs. Dryp evt. med lidt ekstra olie.
- Gør nu plads til koteletterne i fadet ved at skubbe kartoflerne godt ud til siderne.
- Pensl dem med resten af marinaden, et godt lag på begge sider.
- Sæt fadet i ovnen igen og steg først 15 minutter. Vend herefter koteletterne og steg 15 minutter igen. Retten er færdig når kartofler og koteletter er sprødstegte
- Rør timiandressingen sammen imens og lav en hurtig grøn salat (eller andet grønt)
Noter
Koteletter med sennepsmarinade stegt med kartofler og gulerødder i ovnen
Dagens servering er en virkelig nem hverdagsret, og alle vil elske den tror jeg.
Sådan er det i hvert fald her i huset 🙂 Svinekoteletterne kan fint erstattes med nakkekoteletter, kylling eller andet.
Gulerødderne kan fint udelades, men det er en god måde at få sneget lidt ekstra grønt ind. De giver også en god smag i og til retten.
Sennepsmarinaden ser ikke vildt lækker ud her, men tro mig, den giver den skønneste smag.
Jeg lavede plads til koteletterne i stegefadet på denne måde. Koteletterne kan også fint bare lægges på toppen af fadet.
En-to-vupti var der en nem hverdagsservering klar til dig. Smager fortrinligt, især med den hvide creme fraiche med timian dressing til.
Pøj pøj med retten til dig – jeg håber du vil synes om den.
Hej Gitte.
Søgte lidt inspiration til en sommerret, og fandt så ud af, at det går dig bedre. Glæder mig meget, og ønsker for dig, at bedringen fortsætter, og at du får gavn af de kommende dages gode vejr (måske i sommerhuset?)
Fandt opskriften på Kylling Cordon Bleu, den skal jeg prøve. Hav det godt og nyd solen ☀️
Hurra Gitte!!! Det var dejligt nyt 🙂
Ja, det var nok et “vink med en vognstang” din krop gav dig der: SÆT FARTEN NED…!!!
Ønsker dig nogle afslappende dage – måske i sommerhuset!!?
Mvh
Jannie