Lakserilette. Uhm her får du opskriften på en rigtig nem opskrift med varmrøget laks.
Faktisk så kan denne laksesalat laves på få minutter. Genialt, hvis du vil servere en hurtig nem frokost.
Det kan også være du er på jagt efter inspiration til en meget nem forret, til dine gæster? Den vil også være fin at servere som ret til tapas. Jeg har serveret lakseriletten i en avocado, men du kan også servere den på blinis eller på lækre spinatvafler/grønkålsvafler?

Lakserilette vil selvfølgelig også smage rigtigt godt bare på en skive groft rugbrød. Et hit i madpakken også?
Jeg har brugt varmrøget laks, som jeg bare har “trukket” med 2 gafler. Du kan også bruge f.eks. tunfisk i stedet?
Hvad er en lakserilette?
En rilette er en “rustik” laksesalat, eller en grov laksemousse, uden husblas. En helt enkel salat, der består af ganske få ingredienser. Jeg har brugt både creme fraiche og mayonnaise til lakseriletten, men ikke meget. Du kan sagtens tilsætte mere, så bliver det til en laksesalat med mere dressing.
Nederst i dette indlæg får du mere inspiration til lækkerier med laks, både varmrøget og koldrøget laks.
Allerførst, så får du opskriften på den nemme lakserilette.
Lakserilette med avocado og rødløg til forret eller frokost

Ingredienser
- 75-100 gram varmrøget laks kan erstattes med tunfisk
- 1 spsk mayonnaise kan erstattes med creme fraiche ell. lign
- 1 spsk creme fraiche eller ylette ell. lign. Kan erstattes med mayonnaise
- 1 spsk rødløg (fintrevet) eller alm. løg
- salt/peber vær varsom med salt
- 1-2 tsk persille finthakket - kan evt. udelades eller erstattes med andre krydderurter
- 1 spsk citronsaft eller til laksesalaten har en passende konsistens/smag
Sådan gør du
- Fordel laksen i en lille skål og rør det godt med en gaffel
- Tilsæt mayonnaise / creme fraiche, revet løg og persille. Smag til med citronsaft, salt og peber (vær varsom med salt)
- Lakseriletten er nu klar til brug. Servér i avocadoerne eller på ristet brød. Servér straks evt. med flutes eller ristet rugbrød til. Beregn ca. ½ avocado pr. pers som forret og en hél til frokost.
Noter
Nem lakserillette med creme fraiche og mayonnaise – klar på 2 minutter
Det er ikke lyv! Denne forret eller frokost ret kan laves på under 5 minutter. Laks findeles, løg rives, heri vendes citronsaft, creme fraiche og mayonnaise.
Du kan også lave lakseriletten kun med mayonnaise eller kun med creme fraiche? Prøv også med skyr ell. lignende, hvis du ønsker en mere fedtfattig version.
Sikke en dejlig rilette med varmrøget laks. Den smagte skønt i en avocado.
Prøv også med rugbrødschips – et genialt tapas indslag. En lækker haps’er, som “starter” før middagen.

Du kan også bruge lakseriletten som sandwichfyld i baguetter / flutes eller i toastbrød? Et hit til skovturen eller picnic.
Toastbrødssandwichene kan skæres ud i mindre bidder, til pindemadder?
Uhm sikke en dejlig lakserilette. Den kan du altså godt glæde dig til at smage.
Måske du skulle en tur til fiskemanden efter varmrøget laks? Du vil helt sikkert blive populær derhjemme, hvis du tryller en portion af denne gode lakserilette.
Riletten kan også bruges som fyld i en lakseroulade? Få en god opskrift her
Prøv også denne taramasalata – en nem lækker torskerognssalat med røget torskerogn.
Få inspiration til flere lækre retter med laks ved at klikke her, eller se med nedenfor:
1.

2.

3.

4.

5.

6.
