Langtidsbagte tomater i ovn – uhm lækre søde tomater der smager af sommer og sol.
Vidste du mon, at du kan få små, søde tomater til at smage endnu sødere? Jep det kan du nemlig få dem til, ved at bage dem i ovnen.
ÅRH manner hvor var det en god dag idag!
Solen skinnede og jeg havde fri. En helt lang dag med god tid til at nyde livet, familien, solen, hjemmet, læse, dovne, bage, høre musik, fløjte og være glad. Bare nyde.
Og hold da op, hvor Noget i Ovnen fik noget i ovnen på denne fridag!
Sådan går det jo gerne med mig. En “fridag” bliver hurtigt omkonverteret til en “Store Bagedag”. Sådan går det hver gang med mig 🙂
Jeg bagte store bløde sigtemelsboller. Et gigantisk stort franskbrød med sesam, også lavet af sigtemelsdej.
Jeg fik også bagt to store bageplader med de lækreste pizzasnegle med pestoflødeost, soltørrede tomater og bacon. Penslet med peberolie og drysset med chili-gratineringsost.
Alle disse ting fik jeg lavet af den samme grunddej.Indlæg og opskrift finder du lige her.
Sådan en dag, hvor der tilbringes mange timer i køkkenet, er det oplagt at lave simreretter. Retter, der ellers, på en almindelig dag, vil tage alt for meget tid og ovn-energi.Ovnen kørte det meste af eftermiddagen alligevel, og man kunne da ligeså godt bruge ovnens varme og eftervarme til noget, ikke? 🙂
I dag skal jeg fortælle dig om den lækreste opskrift på langtidsbagte tomater, eller semi-dried tomatoes, som de også kalde.
Ja tomater kan man nemlig bage i ovnen.
Det er første gang jeg prøvede at lave langtidsbagte tomater, men bestemt ikke sidste gang. De semi-dried tomatoes smagte bare SÅ godt.
Skønne er de og det gode er, at tilberedningsmetoden får sødmen ekstra frem i tomaterne, også selvom du bruger triste ikke så smagfulde vintertomater.
Du kan bruge alm. tomater eller små cocktailtomater til de bagte tomater. De små tomater er bedst at bruge synes jeg:
Opskriften får du lige her:
Langtidsbagte tomater i ovn. Få en nem opskrift på semi-dried tomatoes her

Ingredienser
- 500 gram cocktailtomater
- 2 tsk. tørret rosmarin timian eller oregano kan også bruges. Jeg brugte rosmarin
- 2 tsk sukker eller honning
- Hvidløgsolie ell. olie med 2 pressede hvidløgsfed i.
- 2 tsk rød balsamico kan udelades
- God olivenolie dryppes over. gerne ekstra jomfruolivenolie
- Hvidløgspeber eller almindeligt peber, salt.
Sådan gør du
- Små cocktailtomater skæres halvt over. Lægges i et tærtefad, dryppes med hvidløgsolie, 2 tsk. balsamico dryppes over, sukker og krydderier drysses på.
- Hvidløgsolie. Hvis du ikke har en hvidløgsolie, så lav din egen ved at presse et par fed hvidløg i olien. Hvidløg kan også helt udelades.
- Rosmarin, olie, sukker og krydderier drysses på.
- Tomaterne sættes i ovnen på 125 grader varmluft i ca. et par timer. Hold øje med de ikke bliver for mørke. Tomaterne skrumper ind til det halve og får en helt særlig kraftfuld smag.
- Tomaterne er færdige, når de er sprøde og tørret lidt ind. De kan nydes som de er, som snack eller som tilbehør til f.eks. tapas.
- Du kan hælde tomaterne på glas og hælde olie ved, så kan tomaterne holde sig længere
Noter
Tomater bagt i ovn – små søde cocktailtomater nemt tilberedt i ovnen. Uhm de er SÅ lækre – prøv dem til tapas
De små søde tomater skrumper ind til det halve og får en helt særlig kraftfuld smag. En helt særlig sødme. Sukkereret trækker tomatsmagen særligt frem.
Skønne tomater og du kan faktisk lige så godt lave dobbelt portion, for de forsvinder som dug for solen.
Faktisk smager de hjemmelavede bagte tomater helt som de olierede tomater man kan købe på glas, næh faktisk endnu bedre.
Dette er bare måden man kan lave dem på selv. Det er også meget billigere at lave tomaterne selv end at købe dem færdige.
Nyd tomaterne som snack forret, som tilbehør til tapas, til en pindemad med mozzarellakugler?
Prøv også de langtidsbagte tomater drysset på en salat, på frisk pasta eller på pizza.
Spiser man ikke alle tomaterne på en gang, kan man putte dem på glas og hælde olie over. Men tro mig. Man vil spise alle på en gang 🙂
Sådan ser de færdige langtidsbagte semi-dried tomater ud.
Måske du er så heldig at have en masser tomater i dit drivhus? Måske du bare er faldet over et billigt tilbud på cocktailtomater/ cherrytomater?
Kast du dig roligt ud i tomatprojektet. Tomaterne er super nemme at lave, men hold lidt øje med at de søde tomater, ikke brænder på.
Tomaterne spiste vi idag til de lækreste pizzasnegle.
De langtidsbagte var helt sprøde og fik en fantastisk olieret sprød smagfuld overflade.
Uhm de lækre semi-dried tomater er et hit bare som snack eller som tilbehør til pizza, pasta og salater. Dem må du prøve 🙂
Du skulle da næsten også prøve disse lækre bagte cherrytomater bagt i airfryer?
Få flere gode opskrifter med tomater her:
1.

2.

3.

4.

5.

Læser meget din madblog! Tak for dig ?. Hvor længe kan tomaterne holde ? Vinteren over?
Bruger din side rigtig meget. Tusind tak for rigtig rigtig mange super gode opskrifter på både retter til aftensmad og kager.
Eneste anke er, at jeg bliver lækkersulten hver gang jeg ser din side ????
Hejsa jeg kunne vildt godt tænke mig opskriften på pizza-sneglene også. Har du den tilgængelig ? mvh Hjørdis