•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Chokoladekage i bradepande - fedtfattig og lækkerHalløj hvor er det skønt at være sluppet fri for ørepinsler og….. halløj hvor er det skønt at have gang i kagebagerierne igen 🙂

Fuld af pep efter en arbejdsdag med optur, endte onsdagen med en gigantisk stor chokoladekage, med nok til hele kvarteret.

og hvorfor nu pludselig det monstro?

Tjo der var 1 liter tiloversbleven tykmælk i køleskabet og en portion æblemos, taget op af fryseren til et spontant kagebageprojekt måske?Chokoladekage i bradepande - fedtfattig og lækkerDet  endte superlykkeligt med den lækreste chokoladekage i verden og fedtfattig var den ovenikøbet også. Der er kun brugt ½ dl olie til kæmpekagen, æblemosen og tykmælken blev brugt som “substitut”. Smart trick og sikke en lækker kage!

Har du ikke lige æblemos på lager, kan den laves ved at koge 10-12 æbler med en vaniljestang. Du kan også købe æblemos færdiglavet eller rive 5-6 æbler og blande i dejen. Æblemosen/revet æble kan også udelades, tilsæt i så fald 1 dl olie (ell. 100 gram smeltet smør) og reducér melmængden til 10 dl. Opskriften er en videreudvikling af denne tykmælkskage og en version 2 af tykmælks-chokoladekagevarianten. Halløj hvor er det altså lækre kager og så nemme at lave. Kagerne er helt uden æg og består kun af basisingredienser, hvis altså tykmælk (og æblemos) hører til hjemme i dit køkken? 🙂

Kagen er oplagt at bage, hvis du skal bage kage til mange. Kagen er nem at tage med under armen til fodboldstævne, til kollegaer, til vejfesten og på familieskovturen.  Kagen vil vække jubel hvor end du kommer hen og du vil blive SÅ populær 🙂

Du kan lave en lækker kaffe/chokoladeglasur med smør og putte på kagen eller du kan nøjes med at lave en enkel hvid glasur og drysse lidt revet chokolade på toppen. Vil du spare helt på kalorierne, kan glasur jo helt udelades eller evt. ersattes af et drys flormelis. Chokoladekage i bradepande - fedtfattig og lækkerNu har jeg vist trukket den længe nok. Du får opskriften lige her. 🙂

Chokoladekage med æblemos i bradepande

Chokoladekage med æblemos i bradepande
Chokoladekage i bradepande - fedtfattig og lækker
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 45 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Frugttærter og bradepandekager
Kategori: Brød og kager
Keyword: chokoladekage, kage med æblemos
Portioner: 25 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 1 liter tykmælk kan erstattes med yoghurt eller andet surmælksprodukt
  • 7 dl. æblemos 5-6 revne æbler kan også bruges i stedet
  • 5 dl sukker
  • ½ dl olie
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 12 dl. hvedemel
  • 1 dl kakaopulver
  • 5 tsk natron
  • Glasur:
  • 5-6 dl flormelis+ revet chokolade

Sådan gør du

  • Bland tykmælk med æblemos og olie.
    Chokoladekage med æblemos i bradepande
  • Rør sukker og vaniljesukker i
  • Bland kakao og natron med hvedemelet og sigt det i.
  • Dejen kan røres med ske eller dejskraber. Rør til dejen er klumpefri. Elpisker kan også bruges.
  • Smør ovnens store bradepande og hæld dejen heri.
    Chokoladekage med æblemos i bradepande
  • Bag kagen ca. 45-50 minutter v. 150 grader varmluft.
  • Kagen er færdig, når der ikke længere hænger dej ved den gaffel/strikkepind du stikker i.
    Chokoladekage i bradepande - fedtfattig og lækker
  • Lad kagen afkøle imens du rører glasuren.
  • Hæld glasur på kagen og riv straks chokolade på.
    Chokoladekage i bradepande - fedtfattig og lækker
  • Kagen er fryseegnet, hvis du fryser den uden glasur

Noter

Du kan evt. nedjustere sukkermængden
Kan kan også bages som muffins
Brug evt. revet æble istedet for æblemos
Kagen er fryseegnet
Æblemosen/revet æble kan også udelades, tilsæt i så fald 1 dl olie (ell. 100 gram smeltet smør) og reducér melmængden til 10 dl. 
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En svampet tykmælkskage i bradepande – kagen er fedtfattig og uden æg

Chokoladekage i bradepande - fedtfattig og lækkerChokoladekagen med æblemos er den nemmeste kage i verden at bage og det er virkelig genialt med æblemos og tykmælk som fedt-alternativ.

Tænk på det, når du om efteråret sveder med at skrælle og koge æbler på livet løs. Det lønner sig, at have frostbøtter med æblemos klar i fryseren, så du kan trylle lækre, sundere kager når kagebagetrangen kommer over dig i årets løb.

Æblemos kan du også bruge til at trylle de fedtfattige kanelsnegle, kig med på en lækker opskrift lige her her.

Vil du have fif til hvordan du laver æblemos, så kig med her.

Det er ikke lyv, når jeg fortæller dig, at kagen kan røres sammen på et kvarter eller endnu mindre. Den nemme kagebageproces kan du se lige her.

Sådan laver du chokoladekage med tykmælk og æblemos – se billederne her:

Svampet, klæg og lækker chokoladekage, der slet ikke er “fed” og tung at spise. Min datter sagde: “Mor, man kan da slet ikke nøjes med et stykke. Godt kagen er så stor”. Det må da vist siges at være den bedste anbefaling en kage kan få? 🙂

Jeg er spændt på om du synes at æblemosen vil være et giga-uoverskueligt projekt? Det håber jeg ikke, men jeg kan jo sagtens også være kæphøj, når jeg lige havde en bøtte med 7 dl i fryseren. 😉

Man skulle tro, at kagen vil blive ekstremt klæg af så meget æblemos? Det gjorde den slet ikke. Den blev bare let og lækker, svampet og er allerede blevet et stort hit her i familien. Chokoladekage i bradepande - fedtfattig og lækkerKagen er dog så kæmpe stor, at vi slet ikke kan spise det hele selv, heller ikke selvom vi elsker den alle. Jeg tror at der er basis for kollega-kage i morgen? Det er også rigtigt længe siden, at der er blevet serveret kage på kagekontoret på arbejdet. Alt for længe siden.

Hvis der er noget, der kan skabe jubel på bibliotekarkontoret, så er det KAGE. Perfekt – for jublende kolleger er jo bare det allerbedste 🙂

Måske du også skulle bage en kæmpe-kage til dine kolleger?

Prøv også at bage kagen som fødselsdagskage eller som en lidt sundere klassens time kage – du kan tro den er et hit 🙂
Chokoladekage i bradepande - fedtfattig og lækker


  •  
  •  
  •  
  •  
  •