•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Aspargessuppe

Altså det er sommer på kalenderen, men det er frysende koldt og det regner! Grillprojektet gik i vasken – jeg blev dyngvåd på hjemvejen og frøs som et lille barn……og ja, det endte med et suppeprojekt…i juni!

Suppen smagte nu ganske glimrende, men grill og aftenhygge på terrassen havde da været sjovere?Hvidløgsbrød

Vi peppede suppen op med et hurtigt hjemmelavet hvidløgsbrød og du får opskrifter på det hele nedenfor.

Det lyder avanceret med “hjemmelavet aspargessuppe” og “hjemmelavet hvidløgsbrød” på en sen og travl hverdag, men ja det kan sagtens lade sig gøre. En god suppe behøver ikke – altid – blive kogt på en god suppehøne eller oksefond. Aspargessuppe hjemmelavet - nem opskriftDet er super nemt at lave hjemmelavet aspargessuppe og asparges kan faktisk sagtens udskiftes med f.eks. champignon, blomkål, porrer, kartofler eller hvad du nu ellers synes om?

Du kan snildt bruge opskriften nedenfor som grundopskrift.

Her kommer opskriften på:

Aspargessuppe hjemmelavet – nem opskrift

Lækker hjemmelavet aspargessuppe og hjemmelavet hvidløgsbrød
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Billig hverdagsmad
Kategori: Mad til de travle
Keyword: aspargessuppe, suppe med asparges
Portioner: 8 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

  • 3 dåser dåser aspargessnitter mine vejede 240 gram pr. stk - drænet vægt
  • 30 g smør
  • 8 spsk hvedemel
  • 1,75 liter grøntsagsbouillon 4 bouillonterninger
  • 2,5 dl Milda fløde light eller piskefløde, hvis du vil flotte dig
  • ½ tsk groft salt friskkværnet peber
  • Tilbehør: evt. små kødboller og hvidløgsbrød

Sådan gør du

  • Åbn aspargesdåserne og hæld aspargesene til afdrypning. VIGTIGT : Gemt vandet.
    Aspargessuppe hjemmelavet - nem opskrift
  • Smelt smør og svits bouillonterninger heri.
    Aspargessuppe hjemmelavet - nem opskrift
  • Tilsæt hvedemel og rør godt.
  • Tilsæt aspargesvand og rør godt.
    Aspargessuppe hjemmelavet - nem opskrift
  • Tilsæt kogende vand og asparges. Lad suppen simre 10-15 minutter.
    Aspargessuppe hjemmelavet - nem opskrift
  • Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kødboller og lad dem koge med lidt.
    Aspargessuppe hjemmelavet - nem opskrift

Noter

Asparges kan erstattes af f.eks. champignon, blomkål, porrer, broccoli ell. lign.
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

En nem hjemmelavet aspargessuppe. Det hurtigste fastfood du kan lave.

Hurtigere end at ringe til pizzamanden eller hente takeaway.

Det var hverdag og tiden var knap, så det blev bouillonterninger. Kog gerne en suppehøne til fond eller f.eks. et stykke oksebryst, hvis du har tid tid, overskud og energi.

Der bliver en stor portion suppe af denne portion, rigeligt til familien på 4 i to dage  – eller til 8 gæster. Perfekt med nem mad på dag 2.

Prøv at tilsætte småkødboller til suppen, det vil klæde den. Det prøver vi i morgen – der er nemlig mere suppe tilbage. 🙂

Sådan laver man hjemmelavet aspargessuppe – se billederne her:

Til en god portion suppe smager det bare så godt med et lækkert madbrød til.

Til dagens suppe lavede jeg en portion af det populære hvidløgsbrød.

Brødet er af den lynhævede slags – det kan  man nemlig blive nødt til når man først er hjemme klokken 18. Brødet er et groft hvidløgsbrød med masser af havregryn og det kan laves på 45 min. alt incl.

Hvidløgsbrød i bradepande - nem grov opskrift
Lækkert hurtigt hvidløgsbrød med havregryn
Se opskriften her

Du finder opskriften lige her. Den er rigtig nem. 

Kort fortalt laver man hvidløgsbrødet ved at røre gær i lunkent væske, røre mel, salt, citronsaft og honning i. Dejen bliver flydende og hældes på bageplader, dryppes med hvidløgsoliedyp og lynhæves v. 50 grader i ovnen i 15 minutter og bages herefter i 20 minutter v. 225 grader varmluft.Hvidløgsbrød

Brødet er færdigt når det er gyldent og sprødt og serveres rygende varmt. Det er nemmest at klippe brødet i tern med en stor saks.

Brødet smager allerbedst på selve dagen men er også lækkert dagen efter i madpakken. Flæk evt. og læg skinke og ost i og lun 1 minut i mikrobølgeovnen. Halløj for en lækkerhaps!Nem aspargessuppe og hjemmelavet hvidløgsbrødJeg brugte det gode Manitobamel til dagens brød. Det kan man få i min lokale Kiwi nu, til 13 kr og jeg brugte hele posen. De penge er godt givet ud.

Ja man kan købe hvidløgsbrød for mindre, næsten, men de hjemmelavede hvidløgsbrød smager altså bare en million gang bedre. Sprød skorpe og blød krumme og den skønneste hvidløgssmag. Uhm! De brød skal du prøve at lave da! 🙂Hjemmelavet hvidløgsbrødDet blev en lækker menu – så spring du gerne på en portion hjemmelavet aspargessuppe en råkold sommerdag eller en iskold vinterdag. Aspargessuppe kan nydes året rundt og det er faktisk også rigtigt fint som forret – gerne med små kødboller i. AspargessuppeVelbekomme dig og god fornøjelse med både aspargessuppe og hvidløgsbrød 🙂
Hvidløgsbrød


  •  
  •  
  •  
  •  
  •