Hjemmelavet aspargessuppe. Her får du opskriften på en nem gammeldags aspargessuppe, du kan lave på 10 minutter.
Her i vores familie elsker vi bare aspargessuppe! Det smager bare så godt, og så er det genialt, at en stor gryde suppe kan laves på 10 minutter!
En god suppe behøver nemlig ikke – altid – blive kogt på en god suppehøne eller oksefond. Har man travlt i køkkenet, er bouillon fin at bruge. Kog gerne suppen på en fond, hvis du har tid og overskud.
Denne aspargessuppe er en nem suppe, du hurtigt kan lave, hvis du har dåse asparges på lager. Vi køber tit stort ind, når der er tilbud og dåserne kan holde sig længe.
Gammeldags aspargessuppe elsker de fleste. Tilsæt gerne kødboller – uhm! En lækker suppe at servere både som forret, hovedret med brød til eller som “skrub af suppe” efter en fest.
Asparges kan sagtens udskiftes med f.eks. champignon, blomkål, porrer, kartofler? Du kan sagtens bruge opskriften nedenfor som grundopskrift på nem billig suppe.
Få tips til flere suppe opskrifter nederst i dette indlæg eller klik her
Vi peppede suppen op med et hurtigt hjemmelavet hvidløgsbrød og du får opskrifter på det hele nedenfor.
Det lyder avanceret med “hjemmelavet aspargessuppe” og “hjemmelavet hvidløgsbrød” på en sen og travl hverdag. Det er det slet ikke, med disse hurtige nemme opskrifter.
Her får du først opskriften på:
Hjemmelavet aspargessuppe – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 3 dåser aspargessnitter mine vejede 240 gram pr. stk - drænet vægt
- 30 g smør
- 8 spsk hvedemel
- 1,75 liter kogende vand 4 bouillonterninger eller anden fond. Hønse, svine og oksebouillon kan også bruges
- 2,5 dl fløde f.eks. Milda/Cremefine, kaffefløde/piskefløde. Kan udelades eller erstattes med 200 gram flødeost
- ½ tsk groft salt friskkværnet peber
- Tilbehør: evt. små kødboller og hvidløgsbrød
Sådan gør du
- Åbn aspargesdåserne og hæld aspargesene til afdrypning. Gem vandet. Smelt smør og svits bouillonterninger heri. Tilsæt hvedemel og pisk. Hæld aspargesvandet i
- Tilsæt kogende vand og asparges. Lad suppen simre 10-15 minutter.
- Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Tilsæt evt. kødboller og lad dem koge med lidt.
Noter
Tilsæt gerne kødboller til suppen
Asparges kan erstattes af f.eks. champignon, blomkål, porrer, broccoli ell. lign.Aspargessuppen kan laves uden fløde eller med f.eks. flødeost. Kartofler vil kunne tykne suppen.
FryseegnetEn nem billig gammeldags suppe med asparges. Det hurtigste fastfood du kan lave. God som forret og skrub af mad også
Det er klart hurtigere at lave denne suppe, end at bestille dyrt take away fra f.eks. pizzamanden. Sikke en lækker suppe!
Kan man lave aspargessuppe uden fløde?
Ja du kan sagtens udelade fløde eller fløde kan erstattes med flødeost, f.eks. med hvidløg, pikant ost el. lignende.
Du kan også tilsætte kartofler til suppen, i stedet for fløden, det vil tykne suppen og gøre den mere cremet.
Der bliver en stor portion suppe af denne portion, rigeligt til familien på 4 i to dage – eller til 8 gæster. Perfekt med nem mad på dag 2.
Prøv at tilsætte småkødboller til suppen, det vil klæde den. Det prøver vi i morgen – der er nemlig mere suppe tilbage. 🙂
Sådan laver man hjemmelavet aspargessuppe – se billederne her:
Til en god portion suppe smager det bare så godt med et lækkert madbrød til.
Til dagens suppe lavede jeg en portion af det populære hvidløgsbrød.
Madbrødet er af den lynhævede slags. Brødet er et groft hvidløgsbrød med masser af havregryn og det kan laves på 45 min. alt incl.
Kort fortalt laver man hvidløgsbrødet ved at røre gær i lunkent væske, røre mel, salt, citronsaft og honning i.
Dejen bliver flydende og hældes på bageplader, dryppes med hvidløgsoliedyp og lynhæves og bages. Voila! Genialt, at du slipper for at ælte dejen.
Brødet er færdigt når det er gyldent og sprødt og serveres rygende varmt. Det er nemmest at klippe brødet i tern med en stor saks.
Hvidløgsbrødet smager allerbedst på selve dagen men er også lækkert dagen efter i madpakken.
Prøv at flække brødet og servere det som foccacia sandwich med f.eks. tomat og mozzarella. Så lækkert at lune i ovn eller airfryer.Jeg brugte det gode Manitobamel til dagens brød.
Ja man kan købe hvidløgsbrød for mindre, næsten, men de hjemmelavede hvidløgsbrød smager altså bare en million gang bedre.
Sprød skorpe og blød krumme og den skønneste hvidløgssmag. Uhm! Det brød smagte så godt til dagens aspargessuppe.
Det blev en lækker menu.
Spring du gerne på en portion hjemmelavet aspargessuppe en råkold sommerdag eller en iskold vinterdag.
Aspargessuppe kan nemlig nydes året rundt og det er faktisk også rigtigt fint som forret – gerne med små kødboller i.
Velbekomme dig og god fornøjelse med både aspargessuppe og hvidløgsbrød 🙂
Få flere gode nemme suppe opskrifter her og se endnu flere ved at klikke her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Hej Gitte,
Ja, det er en SKANDALE, at vejret skal “tvinge” os til at nyde tunge, varme “vinterretter” i juni måned! Men pyt, vi må håbe det snart bliver bedre… 🙂
Hvis det er nogen trøst, varmede vi os med ribbensteg med sovs, kartofler og rødkål i går – og fik senere en omgang varm kakao!!?
Tak for opskriften og god dag til dig Gitte!
Mvh
Jannie