Blomkålsgratin med skinke. Uhm i dag får du opskriften på en lækker gratin med blomkål.
På bloggen serveres i dag en luftig blomkålsgratin. En lækker smagfuld gratin, der er nem at lave. Den smager forrygende serveret med nybagt rugbrød og rødbeder til.
Du kan fint udskifte blomkål i gratinen med broccoli eller rosenkål eller de grønsager du lige har på lager og synes allerbedst om?
Gratinen vil være fin til frokost, men den kan også spises til hovedret.
Blomkålsgratin er en rigtig klassisk firserret, men den holder stadigvæk.
Hjemme hos os nyder vi gratin med lækkert rugbrød til, men den også sagtens spises som den er.
Du kan jo sagtens udelade skinke og servér retten som en vegetar ret? Du bestemmer 🙂
Jeg iler med at bringe dig opskriften:
Blomkålsgratin – få en nem klassisk opskrift på gratin med blomkål og skinke her
Ingredienser
- 1 blomkål broccoli kan også bruges
- 50 gram smør
- 100 gram hvedemel
- 3 dl. blomkålsvand
- 1 dl mælk
- 4 æg
- 100 gram skinke i tern gerne mere. Kan også udelades
- Salt/peber
- Drys: rasp
Sådan gør du
- Skyl blomkålen og del den i buketter. Kog buketterne i vand i ca. 5 minutter i gryde eller mikroovn. Gem vandet
- Hæld blomkålen i et smurt ildfast fad. Fordel skinken ovenpå
- Smelt smørret i gryden og tilsæt melet. Pisk godt
- Tilsæt blomkålsvand og mælk. Rør godt. Tilsæt salt/peber. Tag gryden af varmen, lad den lige køle lidt af nogle minutter. Tilsæt æggeblommer.
- Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i den opbagte sauce. Hæld saucen over blomkålet. Sørg for den fordeles godt. Drys rasp opver
- Bag blomkålsgratinen 1 time v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn). Gratinen er færdig, når den er sprød og gylden
- Kan nydes lun eller afkølet
Noter
Blomkål kan erstattes af broccoli eller andre grøntsager.
Kan også laves uden skinke Gratinen kan nydes kold og varmGratin med blomkål og skinke er en nem og lækker gratin. Kan også laves vegetarisk
Det er nemt at lave gratin og laver du den uden skinke, er den et godt madtip en dag I vil have en helt kødfri dag på matriklen.
Synes du arbejdsprocessen lyder lidt uoverskuelig, så kig med på billederne her. Håber de får det til at se legende let ud? 🙂
Sådan laver du blomkålsgratin med skinke – se billederne her:
Der var nybagt rugbrød herhjemme i dag. Vi spiser næsten altid lækkert rugbrød til, når vi spiser blomkålsgratin.
Du kan fint nøjes med bagerens det bedste, hvis du ikke orker at bage selv. Hvis du selv vil bage, kan du finde rugbrødsopskrifter til inspiration lige her.
Nybagt rugbrød kan faktisk først skæres dagen efter bagningen, medmindre man skærer nogle ordentlige skiver som her.
Det er bedst at vente, men nogen gange er det ikke nemt 😀
1 stk lækker blomkålsgratin – med rigeligt mad til en familie på 4-6 personer.
Kan I ikke spise op, så er et stykke kold blomkålsgratin også lækkert i madpakken dagen efter 🙂
En nem og lækker servering. Servér gratin som en nem og billig hverdagsret eller som servering på et buffetbord.
Velbekomme til dig og god ferie til dig fortsat 🙂
Få inspiration til flere lækre opskrifter med blomkål ved at klikke eller se med her
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Hvad vil der ske, hvis æggeblommerne røres i opbagningen?