•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Skinkeschnitzel bedste opskrift med ovnkartofler

Hvorfor gøre det indviklet, når det kan klares så simpelt?

Når familien kommer sent hjem belæsset med indkøbsvarer kl. 18.00. Hvad skal vi spise?

Panerede skinkeschnitzler kan laves på ingen tid og  hvis du bruger små hurtige kartofler, der er vaskede, vil denne menu ikke koste dig mange minutters forberedelser.

Dagens menu blev skinkeschnitzler med ovnkartofler med gulerødder. Nem og lækker aftensmad.

Der vil være ekstra jubel hvis den gode hjemmelavede champignonsovs serveres til.

Uhm en vindermenu 🙂
DSC_3153
En time senere var der serveret og i den tid havde både mand og kone nået at læse avisen også. Skønt med afslapningstid undervejs. Tiden kunne også have været brugt til at lave den lækre champignonsovs? Du bestemmer. 🙂

Denne hurtige onsdagsservering stryger vist lige ind i kategorien “Mad til de travle”.

Opskriften vil også sagtens kunne bruges til wienerschnitzler, der jo er af kalvekød. Uhm – de er også et hit 🙂

Skinkeschnitzel bedste opskrift med ovnkartofler

Skinkeschnitzler med ovnkartofler nem opskrift

Wienerschnitzel bedste opskrift med ovnkartofler
Schnitzler er nem og lækker aftensmad
Print opskrift Del på Pinterest
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 5 minutter
Ret: Skinkeschnitzler med ovnkartofler nem opskrift
Kategori: mormormad - klassiske oldschool retter
Keyword: schnitzler, skinkeschnitzler
Portioner: 4 pers.
Forfatter: Gitte Hansen

Ingredienser

Skinkeschnitzler

  • 4 skinkeschnitzler wienerschnitzler af kalvekød kan også bruges. Beregn 1 pr. mand
  • 1 æg
  • 2-3 spsk mælk
  • 2 dl. rasp til panering
  • Salt/peber.
  • Smør til stegning

Ovnkartofler

  • 1 kg kartofler gerne små hurtige vaskede
  • 10 gulerødder
  • 4-5 spsk olie
  • Salt/peber og evt. timian

Sådan gør du

  • Vask og skyl kartoflerne. Skræl og halvér gulerødderne. Fordel i et aluminiumsfad og vend med olie, salt og peber. Steges v. 200 grader varmluft i 40-50 minutter og vendes et par gange.
    Wienerschnitzler med ovnkartofler nem opskrift

Skinkeschnitzler:

  • Pisk ægget med lidt mælk
    Wienerschnitzler med ovnkartofler nem opskrift
  • Vend først schnitzlerne i æggeblandingen og herefter i raspen.
    Wienerschnitzler med ovnkartofler nem opskrift
  • Smelt rigeligt smør på en pande ved middel varme, og steg schnitzlerne 3-4 minutter på hver side - lidt afhængig af størrelse. Krydr godt. Schnitzlerne er færdige når de er gyldne og sprøde. Steg dem ikke for længe, så bliver de tørre. Tilsæt evt. ekstra smør
    Wienerschnitzler med ovnkartofler nem opskrift
  • Servér retten lun - gerne med champignonsovs til
    Wienerschnitzler med ovnkartofler nem opskrift

Noter

Opskriften kan også bruges til wienerschnitzler, der er af kalvekød. 
Servér gerne hjemmelavet champignonsovs til. Smager også godt stuvede ærter og gulerødder til
Få tips om flere opskrifter fra BagenørdenFølg bloggen på Facebook @Nogetiovnen

DSC_3160

Skinkeschnitzler og ovnkartofler – en nem og lækker menu

Menuen krævede kun ganske få minutters forberedelse og så klarede ovn og pande ellers resten af arbejdet. DSC_3135Jeg købte en pakke skinkeschnitzler i Brugsen og de var rigtig fine. Køb gerne dine schnitzler hos slagteren – måske du kan finde et godt tilbud?DSC_3136Steg schnitzlerne i rigeligt smør. Smørret er hemmeligheden bag en god schnitzel. Steg dem endelig ikke for længe, så kan de godt blive tørre. DSC_3159 Mør og saftig skinkeschnitzel. Den smagte dejligt. En skøn menu med ovnkartofler, men en portion stuvede ærter og gulerødder ville også have smagt lækkert til. 🙂


  •  
  •  
  •  
  •  
  •