Ostesuppe er en lækker suppe med pikant flødeost eller anden flødeost. Skøn suppe, der er hurtig at lave. Her får du min opskrift på en nem ostesuppe med porrer og flødeost.
Lækker billig suppe, du kan lave på 15-20 minutter. Der er ikke kød i denne suppe, så den bliver ekstra hurtig og billig at lave.
En ostesuppe smager skønt! Prøv den som et godt bud på en hurtig ret til en kødfri dag. Servér f.eks. også suppen som forret en dag I får gæster?
Vi køber altid stort ind, når der er flødeost på tilbud, så kan de tit købes for en 10’er. De kan holde sig virkelig længe i køleskabet og bruges til så mange lækre retter – og selvfølgelig også spises på brød. Bare lige et tip til dig.
Hvad er ostesuppe?
Det er en cremet suppe der er legeret med flødeost og fløde. Pikantsuppen har en skøn smag af grøntsager, bouillon og gode krydderier.
Her brugte jeg porrer og gulerødder, men du kan også lave suppen med f.eks. peberfrugt i tern eller andre grøntsager.
Alle slags flødeoste kan bruges. her brugte jeg en grøn Pikantost, men du kan bruge andre slags og andre mærker også. Flødeost naturel kan du også bruge.
Vil du gerne have en tykkere suppe, så kan du tilsætte lidt mel eller en smule jævning til suppen, men det udelod jeg her.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her. Nederst i dette indlæg får du flere nemme suppe opskrifter.
Ostesuppe – opskrift på pikantsuppe med porrer og flødeost
Ingredienser
- 3 fed hvidløg
- 3 bouillon-terninger gerne grøntsagsbouillon - men andre kan også bruges
- Smør til stegning
- 2-3 gulerødder skåret i skiver. Mine vejede ca 300 gram.
- 1 porre skåret i tynde skiver. Brug også det grønne fra stænglerne. Kan erstattes med et ekstra løg eller forårsløg
- 1 løg fintsnittet
- 2 tsk timian smag til. Kan udelades eller erstattes med f.eks. oregano eller anden krydderurt
- Salt/peber smag til
- 1½ liter kogende vand
- 200 gram flødeost - Pikantost /Philadelphia el. lign. Kan udelades eller erstattes med ekstra fløde eller kokosmælk
- 1 dl fløde piskefløde, madlavningsfløde eller kaffefløde?
- evt. lidt jævning rørt af 2-3 tsk kartoffelmel/majsstivelse
Sådan gør du
- Svits friskpresset hvidløgsfed og bouillonterninger i lidt smør.
- Snit løget fint og svits med, til løgene er klare. Tilsæt gulerødder porrer i skiver. Krydr med timian og salt/peber.
- Steg til grøntsagerne har fået lidt farve. Tilsæt evt. et par spsk hvedemel, hvis du gerne vil tykne suppen lidt.
- Hæld kogende vand ved og lad suppen simre ved svag varme i ca. 5-10 minutter.
- Hæld nu flødeost og fløde ved og lad suppen langsomt koge op, uden at buldrekoge. Smag til evt. med ekstra timian/salt peber. Hvis du gerne vil tykne suppen, så kan du også røre lidt jævning af kartoffelmel/majsstivelse i.
- Servér suppen rygende varm, gerne med lækkert brød til.
Noter
Pikantsuppe med porrer, løg og gulerødder – alle slags flødeost kan bruges. Nem lækker – billig suppe
Vi er vilde med suppe herhjemme især om efteråret. Porrer og grøntsager har vi altid i køleskabet og flødeost også.
Denne ostesuppe kan vi derfor altid lave, når vi mangler idé til hjemmelavet “fastfood”.
Hjemmelavet suppe som denne er meget hurtigere, sundere og billigere at lave, end at havne i takeaway fælden.
Man kan sagtens bruge andre grøntsager og flere end jeg.
Porrer kan du erstatte med ekstra løg. Hvis du tilsætter f.eks. kartofler, persillerod eller pastinak i tern, så bliver suppen tykkere/ mere fyldig.
Du kan også tilsætte f.eks. nudler eller suppehorn til suppen, så mætter den bedre. Vi spiste lækkert brød og hvidløgssmør til. Lækker og meget nem aftensmad.
Kan man lave suppen uden ost?
Ja sagtens, så er det “bare” en almindelig grøntsagssuppe. Erstat evt. flødeost med mere fløde eller f.eks. kokosmælk? Kokosmælk er også lækkert at bruge i en suppe. Tjek også denne suppe opskrift ud.
Suppen kan gøres tykkere/mere cremet, hvis du blender suppen til sidst. Herved vil også tykne suppen.
Lidt jævning af et par tsk majsstivelse/kartoffelmel, eller tilsæt 2 spsk mel, når du svitser grøntsagerne.
Tit plejer jeg at blende mine supper, men vi kunne godt lide at der var lidt “bid” fra grøntsagerne denne gang.
En tallerken ostesuppe smager skønt, også selvom den består af få ingredienser.
Kan man tilsætte kød til ostesuppe?
Ja du kan svitse bacon, hakket kylling eller hakket oksekød med, når du svitser løg/bouillon. Man kan også tilsætte svinekød i tern, men så vil suppen skulle koge i noget længere tid, til kødet er mørt.
Rigtig god fornøjelse med ostesuppen. Vi var vilde med den herhjemme, både min mand og jeg. Håber også du vil synes om den 🙂
Denne champignonsuppe med flødeost eller denne tomatsuppe med flødeost er også nemme lækre supper.
Hvis du gerne vil se mange flere suppe opskrifter, så klik her eller se med nedenfor.
Få inspiration til flere nemme lækre suppe opskrifter med grøntsager her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.