Påskespecier med vanilje – så lækre og sprøde! Jeg har glædet mig til at dele opskriften på de klassiske småkager her med påskepynt.
I anledningen af at det er påske har jeg pyntet kagerne med små knuste marcipan påskeæg. De nemmeste småkager!
Det er påskeferie, og som et lille hygge bageprojekt har jeg bagt en påskeversion af mine gode vaniljespecier eller vaniljekager, som jeg kalder dem. Jeg er vild med specier og denne opskrift er bare rigtig god.
Der er sirup i kagedejen, så kagerne får en dejlig karamelsmag. Denne gang har jeg også brugt brun farin i stedet for sukker, så påskespecierne fik en ekstra god krydret smag.
Jeg synes vi godt kunne bruge en god nem opskrift på påske småkager på nogetiovnen.dk.
Du finder i forvejen denne cookies opskrift, men specier er en god klassisk og meget nem småkagedej. Speciedejen fik jeg straks lyst til at eksperimentere med.
Faktisk så består en specie dej af ganske få ingrediener. Dejen er uden æg og den er meget nem at arbejde med. De nemmeste kager!
Denne gang har jeg pyntet småkagerne med knuste påskeæg. En nem lille variation og påske specierne blev super lækre!
Knasende sprøde og med den dejligste smag. Perfekte småkager, hvis du får gæster til kaffe i påsken?
Du kunne jo også bage en portion og give sådan et fint glas i værtindegave, hvis du skal på påskevisit? Hjemmebag vækker altid jubel.
Det er nemt at trylle gode kageklassikere om til påskekager, med små påskeæg.
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på nemme påskekager.
Påskespecier med vanilje – klassiske småkager med påskepynt

Ingredienser
Påskespecier med vanilje
- 100 gram smør blødt
- 80 gram brun farin almindeligt sukker kan også bruges
- 2 tsk vaniljesukker eller marven fra ½-1 vaniljestang
- 175 gram hvedemel
- 1 tsk natron
- 2 spsk sirup eller til dejen kan samles til en kugle. Både lys og mørk sirup kan bruges
- 1 nip salt
- 3-4 knuste påskeæg f.eks. marcipanæg eller chokoladeæg. Anden chokolade kan bruges. Kan også bages uden pynt
Sådan gør du
- Rør blødt smør med vanilje og brun farin. Dejen kan røres bare med ske.
- Rør mel, et nip salt og natron i og tilsæt sirup
- Ælt dejen, til den kan samles til en kugle. Varmen fra hænderne vil samle dejen. Tilsæt evt. en smule ekstra sirup, hvis dejen virker for smuldrende.
- Tril dejen ud til 2 dej-pølser, på ca. 3-4 cm. i diameter Afkøl dem i køleskab eller i fryser, til dejen bliver hård, så er de nemmere at skære tyndt ud. Beklæd bageplader med bagepapir. Skær dejen i tynde skiver og læg skiverne på bagepladerne
- Put påskeæggene i en pose og giv posen nogle "bank", til påskeæggene bliver til smulder.
- Drys lidt knust påskeæg på specierne og tryk fyldet lidt ned i dejen.
- Bag kagene ca. 5-7 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) afhængigt af størrelse/tykkelse. De er færdige, når de er sprøde, gyldenbrune og har fået en god afbagning. Hold øje med dem.
- Lad kagerne afkøle helt, før du kommer dem i kagedåse eller f.eks. et stort syltetøjsglas som jeg.
Noter
Påske specier med vanilje og brun farin – klassiske småkager med påskepynt
Dejen er den samme som i min grundopskrift på vaniljekager /vaniljespecier med sirup.
Speciedejen består af få enkle ingredienser, der bare skal æltes sammen, rulles ud til en dejpølse, der herefter skæres ud.
Hvad er specier?
Specier er en god gammel dansk klassisk småkage, der får en god smag af smør og vanilje. Som oftest er småkagerne uden æg.
Specierne kan laves i mange afskygninger og du finder mange specier opskrifter på nogetiovnen.dk. Prøv f.eks. også disse med rabarber.
Sirup og den brune farin i disse påskespecier, giver kagerne en ekstra skøn karamelsmag. Uh vi var vilde med kagerne herhjemme og heldigvis rækker portionen langt.
Jeg tilsætter også et nip salt – det klæder de søde småkager rigtig godt. Salt fremhæver nemlig den gode smag i søde kager.
Påske specier – specierne er med påskepynt af marcipan / chokolade påskeæg
Du kan bruge alle slags små påskeæg til disse kager. Brug de påskeæg du har eller anden chokolade/marcipan? Specierne kan selvfølgelig sagtens laves uden pynt også, og nydes på alle tider af året.
Jeg har brugt farvede marcipanæg, som jeg knuste med kagerullen.
Bare put dem i en pose og giv dem nogle “dask”. Drys herefter de knuste påskeæg over småkagerne lige før du sætter dem i ovnen.
Disse påskespecier er en nem småkage med vanilje og påskepynt.
Sådan en portion kan du lave på ingen tid og der bliver mange småkager ud af en portion.
Måske en idé til et lille bageprojekt i påskeferien, på en regnvejrsdag måske?
Hvis du vil prøve andre påskekager, så prøv også disse snitter, denne lagkage eller denne nemme kage.
God fornøjelse med påske bageriet – og god påske til dig også. 🙂
Få flere opskrifter på påskekager her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
