Pandekager med havregryn. Uhm her får du opskriften på sunde havregrynspandekager. I dag har jeg snuppet en feriedag og jeg stornyder fridagen der kom dumpende ned som en gave.
Vejret er skønt og foråret buldrer løs i det fri. Blomsterne og alt det grønne springer ud, så snart man lige har vendt ryggen til.
Det dufter himmelsk derude. Fuglene fløjter og både mennesker og dyr bliver så glade og kåde. Der er fugleunger i fuglehuset og fuglemødrene har travlt. Jeg elsker forår! 🙂
Fridagen startede jeg i dag med at spise lækre brunch pandekager i solskinnet på terrassen.
Sikke dog en skøn start på dagen, så bliver det ikke meget bedre. Ja gid man lige kunne sætte tiden og øjeblikket i stå 🙂
På sådan en fridag trængte jeg til lidt afveksling i min hverdagsmorgenmad. Fridagen skulle markeres, så jeg lavede en hurtig portion pandekager med havregryn. Lækre pandekager, der faktisk er i den sunde(ere) ende.
Ingredienserne i pandekagerne er næsten de samme ingredienser som jeg bruger i min havregrød, her bare serveret i en noget mere lækker form.
Hvor var det da bare skønt at have lidt ekstra tid til at kræse om morgenmaden.
Pandekagerne med havregryn tog ingen tid at lave. Jeg fik 8 tykke brunchpandekager ud af denne portion, som fint rakte til 2 personer.
Opskriften er så nem, at jeg faktisk overvejer at lave de lækre pandekager på hverdage også, så gør du også bare det. 🙂
Pandekagerne mættede godt, så de gjorde det fint ud for et godt morgenmåltid.
Pandekagerne med havregryn vil også være et hit til brunch eller som mellemmåltid en eftermiddag, hvor I kommer sultne og trætte hjem.
Servér gerne lidt frisk frugt til pandekagerne. Du kan også nøjes med sirup, som jeg 🙂
Har du et par brune bananer i overskud, så mos dem endelig og put dem i. Bananpandekager smager nemlig rigtigt lækkert og du kan finde en opskrift lige her
Jeg har brugt lidt natron i disse pandekager og det gør at de hæver op og bliver tykke og fine. Perfekte brunchpandekager også. Du kan også bruge bagepulver eller helt udelade hævemiddel. Der er plads til 4 pandekager på samme tid, så en portion var klaret med kun to fyldte pander. Skal du lave en større portion, så sæt gerne to pander i gang.
Pandekagedejen er nem og hurtig at røre sammen og du får opskriften lige her:
Pandekager med havregryn til brunch – sunde havregrynspandekager
Ingredienser
- 2 dl havregryn (finvalsede)
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 1 dl hvedemel kan erstattes af blendet havregryn
- 1 spsk sukker
- ½ tsk kardemomme
- ¼ tsk natron eller bagepulver Kan også udelades
- ½ knivspids salt
- smør til stegning kan udelades, hvis du bruger sliplet pande
Sådan gør du
- Hæld havregryn i en skål og tilsæt mælken, Lad nu havregrynene udbløde i mælken i ca. 10-15 minutter. Stil skålen koldt imens. Du kan blende havregrynene i stedet for at udbløde i mælken
- Tilsæt æg. Bland de tørre ingredienser og tilsæt også dem.
- Rør pandekagedejen godt
- Steg pandekagerne på en pande i lidt smør. Steg pandekagerne ved middelvarme og dem når de er gyldenbrune. De skal ca. stege 2 minutter på hver side. Hold øje med dem.
- Vend pandekagerne og tilsæt evt. lidt ekstra smør
- Servér med sirup, græsk yoghurt rørt op med vanilje og gerne frisk frugt
Noter
Nemme, lækre og sunde havregrynspandekager med fibre – perfekte til brunch
Det smarte var, at havregrynene blødte op i mælken imens jeg var i bad, og herefter var pandekagerne klar på få minutter.
Hvis du ikke udbløder havregrynene først, kan de godt føles lidt hårde i pandekagerne. Kan du ikke vente, så kan du evt. blende havregrynene i stedet.
Voila – lækre pandekager med havregryn perfekte som morgenmad eller til brunch. Dem skulle du da næsten prøve at lave i weekenden?
De vil forsvinde hurtigt hjemme hos dig tror jeg.
Har du nogle gode pandekagefiduser du gerne vil dele, så del dem gerne i en kommentar herunder. Mon ikke også vi kan tilsætte revet æble eller anden frugt/grøntsager?
Jeg var heldig, at der var to kolde pandekager jeg kunne spise her til eftermiddag som dessert.
Jeg smurte de kolde pandekager med smør og dryssede med sukker. Sådan har vi altid spist kolde pandekager i min familie.
Uhm en lækkerbisken, så lav du gerne rigeligt med pandekager, så der vil være nok til både morgenmad og dessert 🙂
Spring du gerne ud i pandekage-eventyret. God fornøjelse med lækkerierne til dig 🙂
Jeg kan en lidt anden variant af de pandekager.
2 æg
2 bananer
1 dl mælk
1 dl mel
1 dl havregryn
1 tsk salt
2 tsk vaniljesukker
Blende det hele til fin dej. Og steg pandekager i smør på panden.
En hurtig og nem opskrift der giver nogle god pandekager.