Proteinboller med hytteost – nemme hytteostboller
Her får du opskriften på nogle rigtig lækre proteinboller med hytteost. Bollerne er uden æg og uden gær, så de skal slet ikke hæve. Du kan derfor have en portion klar, på under en halv time. Nemmere bliver det vist ikke.
Bollerne er saftige og de er fyldt med proteiner, da der er både hytteost, tykmælk og havregryn i dejen.
Bollerne mætter godt og de er perfekte som mellemmåltid, til madpakken eller som hurtige morgenboller.
Hermed bare lige et godt bolletip fra mig til dig. 🙂
Fibrene fra havregrynene og hytteost giver bollerne god fylde og gør dem både bløde og lidt svampede. De smager skønt med smør, ost eller marmelade, men de kan også nydes som “gumleboller” uden noget til.
Hytteostbollerne er bagt med bagepulver, så de kan laves helt uden hævetid. Du rører bare dejen sammen, former bollerne og bager dem. Nemt og hurtigt.
Nederst i indlægget får du tips til variationer og flere opskrifter på proteinboller
Proteinboller med hytteost – nemme hytteostboller
Ingredienser
- 250 gram hytteost
- 1½ dl tykmælk yoghurt eller skyr kan også bruges
- 150 gram havregryn
- 175 gram hvedemel ⅓-½ kan evt. erstattes med andet groft mel eller ekstra havregryn
- 4 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
Sådan gør du
- Rør hytteost, havregryn og tykmælk sammen i en skål.
- Tilsæt bagepulver, salt og hvedemel lidt efter lidt. Ælt dejen og tilsæt mel, til dejen ikke klistrer alt for meget.
- Form bollerne og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Jeg fik 11 stk. af denne portion.
- Bag bollerne i ca. 15 minutter v. 175 grader varmluft (200 gr. alm. ovn), eller til de er sprøde, gyldenbrune og lyder hule, når du banker let på dem. Bagetiden afhænger af bollernes størrelse.
- Nyd gerne bollerne lune med smør på
Noter
Hytteostboller sunde boller med hytteost, der er nemme at bage
Lækre sprøde boller, der mætter godt. Dem må du prøve.
Du kan erstatte noget af hvedemelet med fuldkornsmel eller andet groft mel, hvis du gerne vil bage ekstra fiberrige boller.
Freestyle gerne med opskriften og tilsæt kerner eller frø til dejen. Du kan også tilsætte krydderier, revet æble, gulerod, bananer?
Måske du kunne få andre gode ideer?
Serveringsforslag – sådan kan du servere hytteostbollerne
- Dejen kan også bages som flutes eller et helt brød. Tilpas bagetiden i så fald
- Proteinbollerne er rigtig gode som sandwich eller madpakkeboller med lidt pålæg, salat, kylling eller ost.
- Prøv dem også som nem morgenbrød med ost eller marmelade.
- Perfekte som et mættende mellemmåltid til skole, madpakke eller job.
- Du kan også rulle dejen tyndt ud og lave små hytteost pizzaer eller hytteost focaccia?
- Kan også serveres som madbrød med hvidløgssmør til f.eks.
Hvor længe kan bollerne holde sig?
- Bollerne med bagepulver er bedst på bagedagen, men de kan fint holde sig i 1-2 dage i en lufttæt beholder.
- De kan også fryses og lunes i airfryer/ovn efter optøning. Hold dem gerne under vandhanen først, så bliver de som nybagte igen.
Jeg havde en rest hytteost til overs i køleskabet, der trængte til at blive brugt. Det var perfekt til dagens hytteost eksperiment. Tit har vi en åben bøtte, med en rest, der skal bruges. Helt perfekt.
Ideerne pibler og jeg glæder mig til at dele endnu flere opskrifter med hytteost. Få også inspiration til flere opskrifter med hytteost nederst i dette indlæg.
Prøv også disse fladbrød – de er også super gode og kan bruges til wraps.

Det er genialt at bruge hytteost i bagværk. Det giver bollerne en dejlig saftig konsistens, og så bliver bollerne sundere, fordi de er fyldt med protein. Sådan en lille bolle mætter godt.
Disse proteinboller med hytteost er nemme boller at lave i en travl hverdag. Skønt med nemt, hurtigt, sundt bagværk, der mætter godt.
Hytteostbollerne var ret så populære hjemme hos os. Jeg er sikker på, at de også vil blive et hit hjemme hos dig.
God fornøjelse med bageriet. Bollerne er super nemme at lave, så spring du bare på 🍞🥣
Skal du bruge flere idéer til nemme brød og boller, så tjek bloggens kategori for boller ud her.
Prøv også disse sunde proteinboller med skyr eller disse med gulerødder – det er også boller bagt uden hævning.
Få flere opskrifter på sunde boller her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
