Ristede havregryn. Her får du en rigtig nem opskrift på ristet havregryn, du kan bruge til koldskål, æblage eller som müsli på skyr eller tykmælk.
Tænk at noget der er så nemt at lave, kan smage så godt?
Solen skinner og jeg lige har lige lavet en hurtig portion lækkert knas til min koldskål. Man behøver nemlig ikke spise kammerjunker på sin koldskål hver gang, vel? 🙂
Ristede havregryn er super nemme at lave. De er også meget bedre og billigere at lave, end de købte sukkerristede havregryn / koldskålsknas.
Jeg har ristet denne portion på pande, men du kan også riste blandingen i ovn, lidt som med denne lækre granola.
Faktisk så kan man også lave granola i airfryer. Få opskrift her.
Man kan både bruge sukker og honning til dine ristede havregryn. Jeg har brugt sukker i denne opskrift og det smagte bare super godt. Brug bare honning, hvis du foretrækker det.
Det er nemt og hurtigt at lave ristede havregryn. Lav gerne en portion imens du er igang i køkkenet i forvejen, så du kan holde øje med panden.
Du skal vende havregrynene en del gange og passe på de ikke brænder på. Bare sænk temperaturen, så skal det nok gå.
Opskriften er rigtig nem og du får den lige her:
Ristede havregryn til koldskål og æblekage – få en god nem opskrift her
Ingredienser
- 50 gram smør
- 50 gram sukker 4 spsk. Kan erstattes med honning eller brun farin
- 150 gram havregryn ca. 3½-4 dl
- evt. 1 nip salt
Sådan gør du
- Smelt smørret på en pande. Lad sukkeret smelte med. Pas på det ikke bliver for mørkt
- Tilsæt havregryn og vend grynene godt rundt, så sukker/smør fordeles godt. Tilsæt evt. et nip salt
- Sænk temperaturen til middel/lav varme og vend havregrynene ofte. Pas på de ikke bliver for mørke. Sænk evt. temperaturen. Blandingen kan også ristes færdig i ovn ca. 30 min v. 125 grader varmluft
- De ristede havregryn er færdige, når sukkeret er karamelliseret ind i havregrynene og de er gyldne og sprøde
- Lad de ristede havregryn afkøle helt før du putter dem på glas. De kan holde sig f.ere uger i en tætsluttende beholder
Noter
Tilsæt evt. grofthakkede mandler, nødder eller kokos til blandingen.
Også lækker med f.eks. lakridspulver, vaniljesukker eller kanelRistet havregryn på pande med sukker eller honning – sprødt og lækkert crunch til morgenmad eller desserter
Tilsæt også gerne grofthakkede mandler eller nødder. Du kan også tilsætte div. smage som f.eks. lakridspulver, vaniljesukker eller kanel. Det smager også godt at riste kokos med.
Sukkerristede eller honningristede havregryn smager super godt som topping på morgenmad f.eks. skyr eller græsk yoghurt. En populær servering på morgenbordet eller til brunch.
Jeg skulle bruge dagens portion som drys på koldskål, så jeg nøjedes bare med havregryn. Uhm havregrynene bliver helt sprøde og crunchy når de afkøler.
Blandingen kan også ristes færdig i ovn ca. 30 min v. 125 grader varmluft. Bare bred massen ud på en bageplade beklædt med bagepapir og vend den nogle gange undervejs.
En portion kan holde sig længe, hvis du opbevarer den i en tætsluttende beholder.
Denne portion vil række til en 1-2 liter koldskål. Prøv det også som drys i en gammeldags æblekage i stedet for æblekagerasp.
Prøv også ristet havregryn i denne æbledessert med revet æble i stedet for makroner eller i denne sunde æbledessert med skyr.
Få mere inspiration til opskrifter hvor du kan bruge ristet havregryn til hér:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Få en god opskrift på lækker hjemmelavet granola, müsli eller drys hér;