Rødbeder i ovn med honning og balsamico. I dag får du opskriften på de lækreste bagte rødbeder.
Hvis du aldrig har smagt bagte rødbeder før, så kan du altså godt begynde at glæde dig.
De smager SÅ godt de ovnbagte rødbeder, de er nemlig lækre og søde som en snack.
Prøv at servere rødbederne med en creme fraiche dressing til. Det er virkelig en lækkerbisken.
Tro mig, I vil uden problemer kunne spise langt over 1 kilo derhjemme til et måltid, hvis I er en familie på 4.
Rødbeder er en taknemmelig rodfrugt.
Man kan købe rødbeder hele året rundt i Danmark. Særligt om efteråret er de i sæson, og tit man kan købe 1 kilo for 10 kroner.
Sundt, billigt, grønt eller måske vi skulle sige rødt tilbehør? 😉
I dag får du en helt klassisk opskrift på bagte rødbeder i ovn med balsamico og honning. Det er sådan vi foretrækker dem her i huset.
Prøv også bagte rødbeder med feta smuldret på toppen. De smager super godt. Du kunne også prøve disse rødbedefritter med sesam?
De bagte rødbeder kan spises som de er, med smuldret feta på toppen eller med kold creme fraiche-dip til.
Det er rigtigt nemt at lave bagte rødbeder og du får opskriften lige her:
Rødbeder i ovn – få en god nem opskrift på bagte rødbeder med balsamico
Ingredienser
- 1-1½ kg rødbeder skåret i grove stave
- 3 spsk olie solsikke- eller rapsolie
- 2 spsk honning f.eks. akaciehonning
- 2 spsk rød balsamicoeddike
- salt/urtesalt/hvidløgspeber
- evt. 1 spsk tørret timian kan udelades eller erstattes af andre krydderurter
Sådan gør du
- Skræl rødbederne og skær dem i grove stave. Læg dem i et stegefad
- Dryp olie, honning og balsamico-eddike og drys med krydderier. Rør godt rundt i fadet, så krydderier og marinade fordeles godt.
- Sæt fadet i ovnen og bag nu rødbederne i ovnen v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn) i ca. 30-40 minutter. Rødbederne er færdige, når de er gennembagte. Vend rødbederne et par gange undervejs.
- Servér rødbederne straks de kommer ud af ovnen, gerne med creme fraiche dressing til
Noter
Du kan bage alle slags rodfrugter i ovnen. Kan også laves i airfryer.
Til lyse rodfrugter bruges gerne hvid balsamico eller hvidvinseddike. Find en anden god opskrift på bagte rodfrugter på bloggen lige her Find en god opskrift på creme fraiche-dressing herBagte rødbeder – bagte rodfrugter er så lækkert, sundt og grønt tilbehør
Rødbeder er fyldt med fibre og vitaminer. De er super sunde rodfrugter og så smager de jo godt f.eks. som bagte rødbeder rødbeder
- Rodfrugterne er nemme at lave, for ovnen klarer alt arbejdet
- Det er smart at lave bagte rodfrugter, når ovnen alligevel er igang med aftensmaden
- Du kan bruge f.eks. persillerod, selleri, gulerødder, kartofler
- Rodfrugter er sunde, vitaminrige og billige og nemme at få fat i for os danskere
- Rodfrugter en “klima-venlig” grøntsag, der ikke skal transporteres omme fra den anden side af jordkloden.
På bloggen finder du en masse opskrifter i alle afskygninger
Du kan tilsætte krydderurter til de bagte rødbeder.
Timian smager godt i kombination med honning, men du kan sagtens bare nøjes med salt og peber.
Jeg er totalt vild med denne sennepsmarinade til bagte rodfrugter .
Den er fænomenal til bagte rodfrugter og alt muligt andet også – kylling, svinemørbrad eller koteletter? Den skulle du da næsten også prøve?Spring du da bare en portion af de lækre bagte rødbeder.
Måske du skulle prøve dem med en god hvid dressing til? Få et par gode opskrifter her:
1.
2.
3.
Hvis det er din debut, og er du lidt skeptisk, så prøv alligevel at lade dig overbevise. Jeg er sikker på at du bliver fan 🙂
Har du rigtigt mange rødbeder, så prøv også at lave dine egne syltede rødbeder. De smager super godt. Man kan også lave russisk salat med rødbeder eller en frisk rødbedesalat med feta f.eks..
Få flere opskrifter med rødbeder her:
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.