Saltede mandler. Uhm her får du en nem opskrift på saltmandler, de lækreste snackmandler nemt lavet i ovn.
Øj hvor kan jeg bare fortælle dig, at sådan en skål saltmandler forsvinder hurtigt! Min yndlingssnack!
Genialt at saltede mandler er så nemme at lave. Forberedelserne tager få minutter og så klarer ovnen ellers resten af arbejdet.
15-20 minutter, så er mandlerne ristet i ovnen. Voila!
Forinden skal mandlerne blødes op i saltlage, herefter hældes vandet fra og så rister mandlerne ellers bare i ovnen.
Mandlerne er et hit som snack til en kold øl, men prøv dem også som topping på salat? De er også lækre at bruge i kager, hvor sødt og salt går op i en højere enhed. Uhm dissse cookies med Marsbar og saltmandler er et hit
Nederst i dette indlæg, får du flere lækre opskrifter på snackmandler og du får tips til hvad du kan bruge mandlerne til.
Mandlerne kan holde sig længe, så lav gerne en stor portion. De vil helt sikkert blive spist hurtigt hjemme hos dig.
Saltede mandler i ovn – få en god nem opskrift på saltmandler hér

Ingredienser
- 200 gram mandler
- 2 dl kogende vand
- 4 spsk fint salt
Sådan gør du
- Kog vandet i elkedlen og hæld det i en skål. Rør saltet ud heri, til det er opløst
- Læg mandlerne i vandet og lad dem "trække" i 15-20 minutter. Hæld herefter vandet fra
- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel mandlerne herpå. Drys evt. med ekstra salt og/eller andet krydderi: f.eks. karry, barbecuekrydderi, lakridspulver, paprika?
- Bag/rist nu mandlerne i ovnen 15-20 minutter v. 125 grader varmluft (150 grader alm. ovn). Vend dem et par gange undervejs og prøvesmag efter 15 minutter. Måske har dine mandler fået nok
- Lad mandlerne afkøle helt, før du putter dem i tætsluttende beholder. De kan holde sig flere uger, men de er spist længe før
Noter
Lækre, sprøde saltmandler – perfekt snack til en kold øl eller som salattopping
Saltede mandler kan du nyde som de er. Du kan også drysse dem med f.eks. lakridspulver eller krydderi, før du rister dem ovnen.
De ristede mandler er så lækre med f.eks. paprika, karry, chili, barbecuekrydderi, krydderurter?
Det er meget nemt at lave forskellige lækre versioner af disse saltmandler. De smager skønt i alle afskygninger. Jeg er storfan af mandler! Jeg er sikker på du også bliver vild med dem.
Når du rister mandler i ovnen, får de en virkelig lækker smag.
Disse enkle saltmandler er sprøde og lækre, men prøv også at vende mandler i olie. Olieristede mandler smager nemlig også skønt

Sprøde olieristede mandler er altså også lækre, få en god opskrift her.
Saltmandler kan også laves i mikroovn eller i airfryer
Du kan også lave snack saltmandler i mikroovn? Kig med her
Mandlerne kan du også lave i airfryeren. Bare brug opskriften ovenfor og tjek dem efter 13-14 minutter.
Saltede mandler kan også laves på panden – få tips her:
Hæld vand, salt og mandler på panden og lad mandlerne riste, til vandet er fordampet og saltet er godt fordelt på mandlerne.
Damp dem evt. helt tørre i ovnen på 125 grader varmluft i ca. 10 minutter.
Øj hvor smager saltmandler altså bare godt. Dem skal du glæde dig til at smage. God fornøjelse med opskriften.
Jeg er sikker på at mandlerne vil forsvinde som dug for solen hjemme hos jer.
Få flere lækre opskrifter med snack mandler her. Du finder også lækre opskrifter på brændte mandler:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

Få lækre opskrifter med saltmandler her:
1.

2.
