Svensk pølseret. I dag får du opskriften på den klassiske populære ret, som alle kan lide.
Svensk pølseret er en af de gode køkken klassikere. Så nem aftensmad. Ja nogen ville kalde den for “alle børns livret”.
Vi voksne følger nu ret godt med, så du skal lave en kæmpe stor portion, når du laver denne populære pølsegryde.
Svensk pølseret er en nem og billig ret og du skal bruge ganske få ingredienser. Mon ikke du har dem alle i dit køkken?
Jeg bruger ketchup til den svenske pølseret, fordi jeg synes det giver en mildere/blidere smag. Supplér gerne med koncentreret tomatpuré, men ketchup i retten er altså et hit. Det må du prøve.
Retten er oplagt at lave, hvis du har en rest kolde kogte kartofler.
Måske du skulle trylle en portion svensk pølseret i stedet for at lave biksemad en dag? 
Har du ingen kogte kartofler og orker du ikke at skrælle og koge, så kan du også bruge kartofler fra glas. Du kan også lave retten med pasta?
Svensk pølseret er hjemmelavet fastfood. Det er både hurtigere og langt billigere end at ringe til pizzamanden.
Dine børn vil juble, når du serverer denne menu. Tro mig. I vil kunne spise meget, så lav rigeligt. 🙂
Glæd dig. I dag får du opskriften på:
Svensk pølseret – få en nem populær opskrift med ketchup og tomatpuré

Ingredienser
- 6-800 gram pølser i skiver 1-2 pakker. Jo flere jo bedre
- 1½-2 kg kogte kolde kartofler (glas-kartofler kan også bruges) kan erstattes med kold pasta
- 2 store hakkede løg
- 140 gram koncentreret tomatpure kan erstattes med ekstra ketchup
- 2½ dl fløde evt. Milda fløde light kan erstattes af mælk eller kaffefløde
- 1-2 dl ketchup smag til
- Salt peber
- 1 spsk stødt paprika.
- Frisk purløg
Sådan gør du
- Snit løg og pølser og svits i smør. Paprika svitses med.
- Skær de kogte kolde kartofler i skiver/tern og tilsæt.
- Tilsæt fløde/mælk, ketchup og koncentreret tomatpuré tilsættes.
- Rør godt rundt i gryden. Tilsæt salt og evt. peber. Synes du blandingen er for fast, så tilsæt evt. lidt ekstra ketchup ell. fløde/mælk.
- Blandingen omrøres og snurre under låg i ca. 15 minutter ved middelvarme. Rør et par gange, så pølseretten ikke brænder på.
- Smag pølseretten til evt. med mere paprika, salt, ketchup
- Drys med frisk purløg og servér straks.
Noter
En evt. rest vil fint kunne varmes dagen efter., i mikroovn, ovn eller airfryer.
Jeg brugte vores store støbejernsgryde, da den fordeler varmen godt. En gryde, sautérpande eller en wok er også være fin.Kan laves med mælk/kaffefløde
Retten kan også laves med pasta. Kig med herDen klassiske børnevenlige ret med kartofler, løg og pølser i tomatsovs med ketchup – nem og billig aftensmad. Kan laves uden fløde og kan simre færdig i ovn
Rigeligt med løg og pølser er hemmeligheden bag denne ret, sammen med ketchup og fløde selvfølgelig også.
Kan man lave svensk pølseret uden fløde?
Jeps. Du kan sagtens erstatte fløde med mælk, hvis du vil lave en fedtfattig og billigere svensk pølseret. Den skal nok blive god alligevel, selvom fløde gør tomatsovsen ekstra cremet.
Du vil blive overrasket over hvor lækkert pølseretten smager. Opskriften er så rørende nem og enkel at lave, ja faktisk så nem, at dine børn fint vil kunne være med i køkkenet.
Børnene vil med garanti være gode til at skære pølser i skiver, men du skal være forberedt på et vist pølsesvind så. 🙂
Jeg er sikker på at I får jer en ny køkkenfavorit derhjemme, når først I har prøvet denne ret én gang.
Svensk pølseret er en lækker ret du nemt og hurtigt kan lave, hvis du har en kartoffelrest fra dagen før.
Helt i stop madspild ånd. Kartoflerne skal i så fald bare snittes i, og der vil være mad til mange indenfor en halv time.
Bare spring på også selvom du bruger glaskartofler. Med kartofler fra glas, så kan du lave svensk pølseret på 10 minutter.
Kan svensk pølseret laves i ovn?
Ja. Du kan svitse løg, kartofler og pølser og så lade retten simre færdig med tomatsovs i ovnen. Skal du kun lave en lille portion, så kan den laves i airfryer.
Har du lidt frisk purløg i haven, eller en krukke i haven, så skær/klip en lille portion til at drysse over den svenske pølseret.
Purløg fungerer ikke bare som pynt. Den er også en rigtig god smagsgiver til denne ret.
Velbekomme. Så er der serveret.
Jeg er sikker på at dine børn – eller børnebørn – vil ELSKE dig for denne menu! Det gjorde mine!
Selv med kartoffelskrælning og kogning vil det være en hurtig ret. Du kan snildt lave portionen så stor, at I vil have nok til 2 dage.
Fastfood klar på ingen tid. God fornøjelse med din svenske pølseret 🙂
Hvis I er vilde med retter med pølser, så prøv også at tjekke denne opskrift på piratens pølsegryde ud. Denne pølsestroganoff er også et hit.
Få flere opskrifter på lækre retter med pølser her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.
