Smashed potatoes. Uhm her får du opskriften på sprøde knuste kartofler med hvidvinseddike.
Snedige mig! I går spiste vi en lækker flæskesteg og så skrællede jeg et bjerg kartofler til, med tanke på menuen dag 2: “Smashed potatoes”.
Kolde, kogte kartofler er ret så kedelige, hvis du spørger mig. Jo man kan lave brasede kartofler, men heller ikke hér lyder der altid høje hurraråb i familien.
Med “Smashed potatoes” kan du trylle nyt liv i dine kogte kartofler; et lækkert, smagfuldt nyt liv. Genialt!
Hvad er smashed potatoes på dansk?
Smashed betyder “maste” eller knuste kartofler. Det er simpelthen bare kogte kolde kartofler du maser/trykker flade, pensler med olie og steger i ovnen.
Det er såre simpelt at lave de sprøde kartofler og du får den nemme opskrift lige her:
Smashed potatoes – nem opskrift på knuste kartofler med hvidvinseddike – af kogte kolde kartofler

Ingredienser
- 1½ kg kogte kartofler - varme eller kolde. Brug gerne en kartoffelrest eller kog en ny portion. Lav lige så mange I kan spise. helst kolde
- ½ dl hvidvinseddike kan udelades - et par spsk lagereddike kan også bruges
- 1-1½ dl olie god olivenolie - eller solsikkeolie
- Groft salt
- Hvidløgspeber
- Evt. : frisk rosmarin
Sådan gør du
- Hæld lidt olie i bunden af et stegefad (jeg bruger mit store Scanpan-fad)
- Fordel kartoflerne på fadet og tryk dem flade med en spiseske /hulske eller hvad du nu synes fungerer bedst. Hænderne kan også bruges.
- Pensl med hvidvinseddiken og olien. Drys med salt/peber og evt. rosmarin. Dryp gerne med lidt ekstra olie
- Sæt kartoffelfadet i ovnen v. 200 grader varmluft i 30 minutter. Pensl herefter med lidt mere olie. Jo mere olie, jo sprødere kartofler.
- Sæt fadet i ovnen igen i yderligere 30 minutter eller steg til kartoflerne er sprøde og lækre. Serveres straks som tilbehør til alt
Noter
Knuste kartofler eller mashed potatoes, som de også kaldes. Her med hvidvinseddike og salt og peber
Ovnkartofler der smager så lækkert. Et genialt stop-madspilds- hack. På denne måde kan du trylle nyt liv i dine kartofler.
Er du gavmild med olien og krydderierne, bliver kartoflerne endnu lækrere. Jep sådan er hemmeligheden, jo mere olie, jo sprødere kartofler.
Bruger du et stegefad af f.eks. støbejern, så bliver kartoflerne ekstra sprøde. Mit gode stegefad Scanpan sprødsteger også under bunden. Jeg er så glad for det (ikke reklame).
Top gerne kartoflerne med revet ost og/eller sprød stegt bacon. Faktisk en genial måde at trylle triste kartofler om til en hovedret på.
Du kan bruge lige de krydderier du foretrækker på kartoflerne.
Det var min datter der lavede kartoflerne i dag, og hun sprang rosmarin over. Jeg synes ellers rosmarin klæder kartofler godt, men salt og peber er også helt fint. Friskpresset hvidløg kan også bruges, eller timian?
Har du fået lyst til at springe på Smashed potatoes?
Kartoflerne smager SÅ meget bedre end brasede kartofler. Smart at de også helt passer sig selv i ovnen. Brasede kartofler skal vendes og vendes, så disse kartofler er meget nemmere at lave.
Smashed potatoes vil smage godt til alt tænker jeg. Vi spiste flæskesteg til, fra dagen før, og varmede den brune saucen op igen, til sønnikes store fryd.
Kartoflerne vil også være lækre til en steak, til en kyllingeschnitzel med bacon måske eller en lækker culottesteg?
Brug med fordel ovnen til lækkert kød, nu den alligevel er igang.
Et hurtigt søndags-kartoffeltip fra mig til dig.
Weekenden smuttede imens vi blinkede med øjnene. Jeg er kvast efter en lang søndag i Ikea. Hvis du følger med på bloggens Facebook-side, vil du vide, at vi shoppede sommerhusmøbler 🙂
Åh lad snart sommerhusdrømmen blive til virkelighed – vi glæder os bare sådan til at få nøglen <3
Få flere gode opskrifter på smashed potatoes her:
1.

2.

3.
