Pesto med mandler. Uhm her får du opskriften på en rigtig nem, lækker og billig basilikumpesto med mandler.
Da vi var i Italien forelskede vi os i en bestemt bøtte pesto på køl. Sikke en fantastisk pesto!
Vi købte et par stykker som vi spiste til frisk tortellini.
Æv at vi ikke havde købt 1000 bøtter med hjem. Sådan ser bøtterne ud. En lille bøtte med himmelsk indhold. Kan pestoen mon importeres?? 😀 😉
Da vi kom hjem til Danmark, efter vores sommerferie i Italien, opdagede jeg til min glæde og forundring, at min basilikumplante havde overlevet 3 uger uden opsyn.
Jeg plejer at have en lille potte basilikum i køkkenvinduet, men denne gang havde jeg plantet den ud i rigeligt jord.
Se lige hvordan en lille ussel basilikumplante kan forvandle sig til en stor frodig og trivelig plante på få uger.
Gør som jeg. Plant straks din halvtriste basilikumplante ud i en stor potte og oplev den vokse og spire.
Bladene bliver større og langt mere smagfulde når planten vokser i meget jord. Jeg tænkte straks. Nu må der være basis for at lave sin egen pesto.
Det MÅ kunne lade sig gøre med al den gode basilikum? Tænk hvis vi kunne lave en pesto selv, på højde med den italienske?
Jeg købte et stykke parmesanost og resten af ingredienserne havde vi hjemme. Klar til pesto eventyr!
Pinjekernerne droppede jeg, for de er meget dyre synes jeg. Denne pesto er derfor lavet med mandler.
Det gik så fint an, så gør du også gerne det. Man kan også sagtens bruge solsikkekerner eller saltede peanuts. Du bestemmer. 🙂
Nederst i dette indlæg får du flere opskrifter på pesto. Jeps man kan nemlig lave pesto med mange andre krydderurter og grøntsager.
Opskriften får du lige her:
Pesto med mandler – nem billig opskrift med basilikum – basilikumpesto

Ingredienser
- 2-3 håndfulde basilikumblade (svarer til en 1 potte). Andre krydderurter kan bruges, f.eks. persille, spinat eller ramsløg
- 75 gram mandler du kan bruge pinjekerner, solsikkekerner eller saltede peanuts i stedet
- 50-100 gram parmesanost revet eller i tern frisk parmesanost er bedst
- 1-2 fed hvidløg du bestemmer, hvor stærk din pesto skal være
- ½-1 dl olivenolie rapsolie eller solsikkeolie kan også bruges
- salt vær varsom, da parmesanosten salter
Sådan gør du
- Put alle ingredienserne i en minihakker eller blender. Det er en grov pesto, så du skal bruge en god blender. Kom en god sjat olie i. Suppler flere gange undervejs med olie hvis pestoen bliver for fast.
- Blend pestoen, til du synes den har en passende konsistens. Du bestemmer om den skal være grov eller fin.
- Smag til med salt. Vær obs på at parmesanosten er meget salt i sig selv. Pestoen kan holde sig 1 uges tid på køl, hvis du opbevarer den i en tætsluttende beholder. Hæld lidt olie over den færdige pesto så holder den sig bedre.
Noter
Kan laves med pinjekerner og solsikkekerner også.
Når du har taget lidt pesto fra din bøtte, så hæld lidt olivenolie over, så holder den sig bedre. Holdbarhed: minimum en uge i køleskab.Det er nemt og billigt at lave basillikumpesto med mandler og så smager det bare SÅ lækkert
Det er helt op til dig om du ønsker ønsker pestoen grov eller fin.
Jeg fandt en lille fin bøtte med låg, som passede perfekt til pestoen. Hæld gerne lidt olie over, så holder den sig bedre. Når I har taget lidt pesto, så hæld lidt olie over igen.
Ej hvor hvor det let at lave pesto! Hvorfor har jeg dog ikke gjort det noget før? Alt det basilikum som har levet forgæves her hos mig?
Tænk al den pesto vi nu kan lave af alt muligt? Peberfrugt-pesto, persillepesto, spinatpesto? Man kan også lave olivenpesto, ramsløgspesto, spinatpesto, hvidløgspesto, gulerodspesto, citronmelissepesto?
Jeg har lyst til at lave det hele og kaster mig nu fremover gerne ud i nye pesto-eventyr 🙂
Min hjemmelavede pesto smager vildt godt, men når ikke den italienske til sokkeholderne. Irriterende nok. Vi er nok nødt til at tage til Italien igen. Det var da ærgerligt. 🙂
Men hold da op hvor den hjemmelavede pesto kunne peppe vores grillaften op.
Vi brugte pestoen som dip til grillkødet og de gode sesamkartofler. Det var også fint som dip til chips og grøntsagsstave.
Frokostsandwichen skal helt sikkert også smøres med den skønne pesto i morgen. Heldigvis er der er en halv bøtte tilbage 🙂
Bon pesto-appetit og god sommerdag til alle 🙂
Få flere opskrifter på pesto her:
1.

2.

3.

4.

5.

6.

Ramsløg må da være perfekte til pesto
Vidunderligt med frisk pesto?
Jeg bruger af mine krydderurter, når de bliver for store eller for mange, blander dem og også med både brændenældeskud eller ramsløg. Meget smager godt sammen med de nævnte ingredienser. Tak for Blogger ?
Hej
Mit svar kommer nok lidt sent, men jeg prøver:
Jeg har i flere år dyrket rigelig og flot basilikum i mit drivhus. Har lavet masser af pesto, som jeg fans ud af, at man kan opbevare i fryseren.
Mvh Anne
Kunne godt tænke mig at vide hvordan du ville lave peber frugt pesto, da jeg altid har en masse peber rester…?