Culottesteg i stegeso med kartofler og sovs. Uhm her får du opskriften på en rigtig dejlig mør oksesteg, tilberedt i Römertopfen.
I dag skal du høre om en lækker oksesteg, der blev tilberedt i ovnen, imens der var fuld gang i småkagebageriet.
Det er nemlig det smarte med en stegeso og en varmluftovn. Ovnvarmen kan sagtens udnyttes til andre ovn-projekter imens.
Det var lidt af nød at Römertopfen blev brugt i dag.
Ovnen var fyldt med bageplader med småkager, der skulle hives ud og ind hvert 5 minut. Så kan det jo være lidt svært at stege en oksesteg på helt normal vis? Det du’r da heller ikke at småkagerne kommer til at smage af oksesteg?Også på denne måde er Römertopfen genial. Der er jo låg på stegesoen. Man kan derfor sagtens bage alt muligt i ovnen imens. Ingen dufte slipper ud.
Römertopfen blev sat i ovnen og fik samme temperatur som kagerne. 175 grader varm luft. Stegen stegte i den tid det tog mig at lave 5 kagedåser med småkager. Tæt ved 2 timer. Fileme effektivt.
Intet mindre end genialt. Jeg plejer nøstem altid at bage imens, når jeg laver Römertopf mad.
Der er rigeligt med plads i ovnen til det og det er virkelig smart at man kan spare på strømmen. En almindelig langtidsstegt steg, kan godt bruge en del strøm nemlig.
Man kan bruge den ekstra plads til boller, franskbrød, rugbrød eller KAGE imens.
Eller til tilbehør til stegen: hjemmelavede pommes frites, bagte kartofler eller flødekartofler Energirigtigt, effektivt og tidbesparende.
I dag skal du høre om en lækker culottesteg stegt på toppen af gulerødder, kartofler og bagte rødløg.
Stegeskyen jævnede jeg til den lækreste skysovs bagefter. Super smart at alt bliver færdigt i ét og samme fad.Jeg har brugt en culottesteg til opskriften. Du kan dog sagtens også bruge en cuvettesteg eller en anden oksesteg til opskriften. Tilberedningstiden varierer alt efter hvor stor din oksesteg er.
Brug stegetermometer og gå gerne efter en kernetemperatur på ca. 58-62 grader (alt efter om du er til rød – rosa/medium – gennemstegt kød).
Culottesteg i stegeso med gulerødder og løg – få en nem opskrift til Römertopf hér
Ingredienser
- 1 culottesteg á ca. 1½ kg
- 1 kg gulerødder i stave. Jeg brugte ca. 8 stk
- 5 rødløg i både
- 1-2 peberfrugter i skiver i skiver. Kan udelades
- Salt/peber
Skysovs med fløde:
- Stegesky
- 2½ dl fløde kan udelades
- Kulør
- salt/peber
Sådan gør du
- Sæt Römertopf-delene i vand. Den skal gerne suge vand i mindst 15 minutter
- Skræl gulerødder og skær dem i stave. Skær rødløg i både og også gerne 2 peberfrugter i strimler
- Rids culottestegen og krydr den godt med salt og peber
- Læg grøntsagerne i bunden af stegesoen og læg culottestegen ovenpå.
- Læg låget på stegesoen og tilbered den ca. 1½-2 timer v. 175 grader varmluft afhængig af stegens størrelse (200 grader alm. ovn)
- Brug gerne stegetermometer. Kødet er rosa v. 58-62 grader. Kødet er gennemstegt v. ca. 65-68-grader.
- Tag låget af de sidste 10 minutter af stegetiden, så stegen kan blive sprød på toppen
- Tag stegen op og lad den hvile imens du laver sovsen.
- Tag også grøntsagerne op og læg dem i fad. Sæt fadet i ovnen og lad dem sprødstege imens du laver sovsen
- Hæld stegeskyen i en gryde og tilsæt evt. fløde. Jævn sovsen og smag den til
- Skær stegen ud og servér.
- Servér gerne bagte kartofler eller ovnkartofler til
Noter
Retten kan laves også i en støbejernsgyde, du sætter i ovnen
En stegeso af glas kan også bruges
En lækker mør culotte oksesteg tilberedt i stegeso – elsker bare min Römertopf
Det er super nemt at tilberede oksestegen i en stegso og den bliver super lækker. Sovsen bliver skøn og det gør grøntsagerne også.Det er oplagt at lave stegen i stegesoen en dag i f.eks. skal på tur i skoven eller på besøg. Maden kan lave sig selv selv i ovnen imens. Det er smart.
Vi lavede bagte kartofler til dagens okseculotte. De kunne fint være i ovnen sammen med småkagerne og Römertopfen.
Til bagte kartofler bruger vi tit bare helt almindelige kartofler, dog nogle store nogen af slagsen.
Vi vasker kartoflerne og skærer et ½ cm dybt kryds på toppen. Kartoflerne pakkes herefter ind i staniol og bager med i ovnen i min. 1 time.
Det er smart at udnytte ovnvarmen til bagte kartofler, nu ovnen alligevel er i gang. Bagekartofler kan du også lave i mikroovnen. Kig med her.
Du kan også servere nogle ristede ovnkartofler til retten. Få en god opskrift her:
Fantastisk alt det der kan være i en varmluftovn! 🙂
Bruger du ikke varmluft, så skal du bare hæve temperaturen med 25 grader. Det gælder i alle mine opskrifter.
Stegen var helt perfekt. I Römertopfen går det sjældent galt med oksekødet. Det bliver altid mørt og lækkert. Påregn et par timers stegetid. 1 time pr kilo? En stegeso er FANTASTISK! 🙂
Har du ikke en Römertopf af rødler, så kan du sagtens bruge en stegeso af glas.
Du kan også sagtens sætte din støbejernsgryde i ovnen og bruge den som stegeso.
Bon appetit. Der går næsten ikke en søndag uden den Römertopf er fremme Jeg er virkelig glad for den. Man kan ikke mislykke maden deri. I promise! 😉Sådan så søndagsmenuen ud.
Godt alle mine bageambitioner blev opfyldt en smule idag. 3 slags småkager blev det til. Hvem skal dog spise alle dem?? 😉
Det tror jeg skal prøves…. Jeg har prøvet med en variation af Pulled pork… Det giver det møreste lækreste kød – det kræver lidt mere syre og så skal den være meget stæk. Så rigeligt chili og æblecidereddike i den tykke søde barbecuesauce 🙂
Hej. Du skriver altid Römertopf skal i vand før brug. Hvad bruger du? En stor balje?
Jeg har selv en Römertopf og bruger en høj balje men det kniber at den kan være i
vasken. Jeg tænkte, du måske havde en god idé, dem har du jo mange af ;D
Hilsen Mette