Sveske trifli. Her får du opskriften på en rigtig nem og lækker dessert: svesketrifli med sveskekompot.
Uhm – svesker. Søde og intense i smagen og med en cremet konsistens, både når de bliver spist som de er eller når de bliver kogt til sveskegrød.
Denne svesketrifli er lavet med sveskemos, en dejlig kagecreme med vanilje og makronrasp / knuste makroner.
Du kan også lave sveske trifli med råcreme. Nam nam det er også lækkert.
Jeg har bare lavet triflien i små glas, men du kan også sagtens servere det i en større serveringsskål.
Pynt gerne med flødeskum på toppen, hvis det skal være ekstra luksus, eller du kan blande flødeskum et i kagecremen. Uhm en flødecreme smager godt.
Portionen rækker til ca. 6-8 personer. Det er en ret sød dessert, så man kan ikke spise en kæmpe portion,
Det er meget nemt at lave svesketrifli. Det er lynhurtigt at koge en kompot med svesker. Kagecremen kan du lave imens kompotten afkøler. Voila!
En trifli kan du lave med andre frugter/bær. Nederest i dette indlæg får du inspiration til flere lækre trifli opskrifter.
Allerførst får du opskriften på triflien med svesker, creme og knuste makroner eller makronrasp.
Sveske trifli med makroner og kagecreme – få en god nem dessert opskrift her
Ingredienser
- 20 makroner eller makronrasp/æblekagerasp
- evt. flødeskum letpisket, som pynt til toppen.
Sveskemos / sveskegrød:
- 400 gram svesker
- 4 dl vand
- 25 gram sukker smag til - kan sagtens udelades
- 1 tsk vaniljesukker smag til
Kagecreme:
- ½ liter mælk gerne sødmælk
- 2 æg
- 75 gram sukker
- 1 spsk vaniljesukker eller ½ vaniljestang
- 3 spsk Maizenamel eller kartoffelmel
Sådan gør du
Sveskemos/sveskegrød:
- Hæld sveskerne i en gryde og tilsæt vand. Lad dem koge op i 10-15 minutter, til de er udblødte og udkogte
- Blend sveskerne med en stavblender direkte i gryden og smag evt. til med sukker og vaniljesukker. Du kan også bare mose sveskerne med en gaffel, så bliver sveskemosen mere rustik
- Sveskemosen er klar til brug, efter afkøling. Hvis den er for fast til, så kan du røre lidt vand i. Den er genial som fyld i kringle
Kagecreme / vaniljecreme:
- Rør æg, sukker og vaniljesukker sammen og rør maizenablandingen ud heri.
- Varm mælken langsomt op i en gryde, gerne i en tykbundet eller slip-let-gryde. Gem 1 dl mælk.Rør maizena-melet ud i 1 dl mælk
- Hæld maizena-æggeblandingen ud i den nu næsten kogende mælk, i en tynd stråle. Pisk godt til cremen tykner. Rør konstant, den vil nemlig nemt brænde på
- Tag gryden af blusset, når cremen har nået en passende konsistens.Stil cremen til afkøling.
Sådan laver du svesketrifli:
- Læg 2 spsk sveskemos i bunden, 2 spsk trifli og 2 knuste makroner i lag i små serveringsglas eller en større serveringsskål. Det er en meget sød dessert, så brug ikke store glas. Portionen rækker til 6-8 personer.
- Slut med knuste makroner på toppen og evt. flødeskum
Noter
Gammeldags trifli med svesker og makron rasp – en nem dessert, der er hurtig at lave
Synes du ikke det bliver nogle rigtigt fine små desserter, når man serverer trifli i små glas?
Sveske trifli smager godt. Det bliver en ret sød dessert, så du behøver faktisk ikke tilsætte sukker til sveskegrøden. Vaniljecremen søder også. Uhm en god kombi! Lækkert også med makronknas på toppen.
Knuste makroner smager rigtigt godt i triflien, men du kan også bruge makronrasp. Det er nemt!
Du kan sagtens anrette desserten i en stor serveringsskål. Her kan dine gæster så bare tage den mængde de har lyst til. På den måde går intet til spilde. Du bestemmer. 🙂
Prøv også triflien med råcreme. Uhm en let flødecreme, der også vil være et hit i en trifli.
Med rabarberkompot
eller jordbærkompot?
Spring du bare på trifli lækkerierne. Få mere inspiration nedenfor.
Hvis du har noget kagecreme til overs, kan du bruge det som fyld i kringle , fastelavnsboller eller kanelstang. Cremen kan holde sig 2-3 dage i køleskabet, hvis du opbevarer det i en tætsluttende beholder.
Få flere nemme lækre opskrifter på trifli her:
1.
2.
3.
4.