Tzatziki. Uhm – i dag får du opskriften på den populære agurke dressing med hvidløg, her i en version med med græsk yoghurt.
Er du også vild med tzatziki?
Uhm jeg kan spise den lækre agurke dip som tilbehør til alt – grøntsagsstave, pommes frites, grill, salater, i burgere eller til en god steak?
Hov – jeg opdagede, at jeg slet ikke har fået delt en tzatziki opskrift med dig på bloggen – nogensinde?
Jamen det du’r da ikke! Sådan én må du da have, så du kan være klar med lækkert dip/dressing til weekendhyggen eller grillsæson der venter forude?
Er du så heldig, at have et drivhus med agurker i, er opskriften perfekt for dig. Du kan nemlig bruge mange agurker til denne opskrift.Det er derfor genialt at lave tzatziki, hvis du har et bjerg agurker. Måske du tit, i agurkesæsonen, tænker: “Hvad bruger jeg dog alle de agurker fra drivhuset til?”
Når det er “agurketid” og agurker kan fås billigt i supermarkederne og grøntsagsboder, så lav gerne tzatziki tit.
En perfekt dip, når det er sæson for agurketid eller når du falder over et godt tilbud på agurker i supermarkedet.
Prøv en skøn frisk tzatziki med hvidløg og græsk yoghurt.
Jeg laver tit agurkedip’en lidt “freestyle” med det/de surmælksprodukter – og grøntsager – jeg lige har i mit køleskab og grøntsagsskuffe.
Du kan f.eks. også bruge creme fraiche, skyr, yoghurt naturel el. lign. Græsk yoghurt og creme fraiche gør tzatzikien ekstra cremet, fed og lækker synes jeg.Prøv også med fromage frais, ylette, ymer eller hvad du nu lige har i køleskabet. Vil du gerne reducere lidt på kalorierne, så vælg surmælksprodukt efter det.
Opskriften på den gode tzatziki får du lige her. Den er nem:
Tzatziki – få en god nem opskrift med græsk yoghurt hér

Ingredienser
- 3-400 ml græsk yoghurt creme fraiche, fromage frais, ylette, ymer, skyr ell. lign. kan også bruges
- 2-3 agurker (afhængig af størrelse) revet og drænet for væde. Kan erstattes med gulerødder, rødbeder, squash?
- 2-3 fed hvidløg friskpressede. Du kan nøjes med færre, smag evt. til
- salt
Sådan gør du
- Riv agurkerne og læg dem på et viskestykke. Vrid viskestykket, så mest mulig væde presses ud af agurkerne. Du kan også bare kramme væden fra med hænderne
- Rør græsk yoghurt med agurkerne og pres hvidløgsfed i. Start med 1-2 og smag til. Virker din tzatziki lidt for tør, så tilsæt mere græsk yoghurt
- Tilsæt salt og smag til. Opbevar din tzatziki på køl, til den skal serveres
Noter
Du kan lave tzatziki med creme fraiche, fromage frais, ylette, ymer, skyr ell. lign.
Tzatzikien kan holde sig 1-2 dage i køleskab, hvis du opbevarer den i en tætsluttende beholderMængden af hvidløg bestemmer du selv - lad dine smagsløg bestemme
Prøv også tzatziki med f.eks. gulerødder, rødbeder, spidskål, blomkål eller squash?Nem, lækker og sommerlig frisk agurkedip med hvidløg og græsk yoghurt
Hvidløgsdressingen med agurker passer perfekt som tilbehør til sommerens grillretter.
Den er dog også et hit om vinteren, hvor man kan få næsten helt sommerlige “flash-backs”, når man nyder den skønne dip.
Prøv også agurkedressingen i lækre Naan brød f.eks. med grillet kylling og salat? Uhm det ville være en lækker menu, jeg bliver da helt sulten, det må vi prøve engang.
Glæd dig til den lækre tzatziki!
Reducér gerne hvidløgsmængden lidt, hvis der venter dig en arbejdsdag, dagen efter. Lad gerne dine smagsløg bestemmer, hvor stærk den skal være. 🙂
Kan man lave tzatziki med andre grøntsager?
Jeps man kan også lave tzatziki med f.eks. gulerødder, rødbeder, spidskål, blomkål eller squash? Kun fantasien sætter grænser. 🙂
En rigtig god dressing, du sagtens kan eksperimentere mere med.
God fornøjelse med den lækre agurkedressing til dig 🙂
Få mere inspiration til lækre tzatziki varianter og opskrifter på nogetiovnen.dk lige her:
1.

2.

3.
Jeg flækker agurken og skraber kernerne ud, fordi de bare er så ‘våde’, så de egentlig ikke gør noget godt … og så plejer jeg, som med agurkesalat i eddike, at salte den revne agurk et kvarters tid, så trækker væden også ud. Herefter skylles agurkemassen let og vrides, gerne i et viskestykke. Det hele gør bare, at tzatzikien ikke er så sjappet …