Brownie. Uhm her får du en rigtig god og nem opskrift på brownie med mandler og chokolade.
I mandags havde min gemal fødselsdag og det var den mest fantastiske 1. maj-dag du kan forestille dig. Heldige fødselsdagsbarn! Han må jo have været mega-sød? Det er han nu også 🙂
Sol fra morgen til aften og vi fejrede dagen i sommerhuset, vores yndlingssted. Sikke en skøn dag! 🙂
Min mand havde den allerbedste fødselsdag, var glad og blev begavet fra start til slut.
Han fik skønne gaver – f.eks. dette smukke hjertefad fyldt med yndlingsflødeboller. Heldige ham. Benovelsen var stor, ja næsten med julelys i øjnene. 🙂Min gemal er jo ellers ikke storfan af hjemmebagt kage (ja vi er vist begge gift med den forkerte i en sammenhæng? ;-). Adspurgt om yndlingsfødselsdagskagebag, sagde han:
“Jo jeg kunne faktisk godt tænke mig sådan en rigtig lækker, svampet brownie med masser af flødeskum til”.
Det man ønsker, skal man få, i hvert fald når det kommer til kage, her i huset.;-)
Således udfodret gik jeg straks i gang med hovedbrud. Jeg tjekkede sommerhusets køkkenskabe for ingredienser: Chokolade – tjek. Mandler – tjek . Smør – tjek. Kakao – tjek. Sæt i gang 🙂Jep – vi laver en brownie og det skal være Verdens Bedste skal det!
….og således blev det.
En hamrende god brownie – sprød i kanten og blød i midten. Intens chokoladesmag, men ikke tung. Helt perfekt serveret med iskoldt flødeskum til.
En total brownie-favorit er født her i huset, og du får opskriften på den lækre kage i dag. 🙂
Kagen er SKØN og rigtig nem at bage. Tricket er kort bagetid. Tag kagen ud imens den stadig føles lidt blød, den sætter sig nemlig ekstra når den bliver kold.
Jeg bagte kagen ca. 20 minutter og mit kagefad er på 25-30 cm. Ikke lang tid for en chokoladetærte, men en brownie må og skal føles lidt klæg synes jeg. men selvfølgelig ikke “dej-agtig”.
Bag kagen “mit gefühl” og mærk efter undervejs. For lang bagetid giver en tør brownie, så pas på med det. Jeg har brugt mandler til denne brownie, men hasselnødder vil også være rigtigt fine at bruge.
Brug de nødder du synes bedst om og som du lige kan “falde over” til en rimelig pris. (afskaf-nøddeafgiften-ja-tak!)
Opskriften på Verdens Bedste Brownie kommer her:
Brownie – få den bedste opskrift med chokolade og mandler hér
Ingredienser
- 2 dl sukker brun farin er også et hit i brownie
- 2 tsk vaniljesukker
- 2 æg
- 100 gram smeltet smør smeltes 30 sekunder i mikrobølgeovnen
- 1½ dl hvedemel
- 4 spsk kakao
- Et knivspids salt
- 100 gram mandler ell. mere
- 100 gram chokolade ell. mere, gerne mørk.
Sådan gør du
- Smelt smørret, i gryde eller mikroovn
- Pisk æg, sukker og vanilje. Brug piskeris eller elpisker.
- Bland mel med kakao og salt og sigt det i dejen. Vend forsigtigt dejen rundt med en dejskraber
- Hak chokolade og mandler groft og rør det i.
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft
- Smør et tærtefad på 25-30 cm. og drys med rasp. Hæld dejen i formen
- Bag din brownie ca. 20 minutter v. 175 grader varmluft (200 grader alm. ovn)
- Mærk efter undervejs, kagen skal føles blød men ikke "dej-agtig-svuppende". Stik evt. en strikkepind i, der må ikke være dej på, men den skal føles klæg og lidt "klistret".'
- Lad gerne kagen "sætte sig" min 15-30 minutter før servering
- Serveres med flødeskum eller vaniljeis til.
Noter
Dagens chokoladekage smager SKØNT serveret med flødeskum og vaniljeis til
Fødselaren blev SÅ glad for sin fødselsdagskage. Mega-glad! Vi har fået os en ny kagefavorit her i huset. Uden tvivl.
Jeg troede ellers at vores brownie-favorit for evigt ville være denne brownie med karamel?!
Den er også skøn, men en ægte chokoladebrownie er nu altså svær at stikke! En brownie-classic holder hele vejen 😉
Det er ikke lyv, når jeg fortæller dig, at dejen er rørt sammen kun på et kvarter.
Det er derfor en perfekt kage til uventede gæster eller serveret som dessertkage.
Dejen kan laves før gæsterne kommer, hældes i form og stilles på køl, til I sætter jer til bords til hovedretten.
Bag din brownie imens I spiser hovedretten. Smart! og skønt med en lun brownie til dessert.
Kagen kan også fryses efter tilberedning (frys den bare i formen). Efter optøning er kagen faktisk endnu mere klæg og svampet. Uhm <3
Sådan laver du brownie med chokolade og mandler – se billederne her:
Her ser du kagefremstillingsprocessen i billeder fra start til slut:
Kagen er “drøj” og man kan næsten kun spise to stykker, hvis der serveres en god, stærk kaffe til.
Kagen er god med flødeskum men endnu bedre med vaniljeis til. En rigtig skøn dessert 🙂
Vi havde en skøn fødselsdag og alle var glade, inklusive fødselaren. Sådan en dag kan vi leve længe på. Vi er totalt opfyldt med solvitaminer og fødselsdagsglæde. Ikke den værste cocktail at køre på 😉
Vi er ilet i sommerhuset igen, selvom jeg egentlig skal arbejde også i morgen lørdag. Pyt.
Jeg prøver livet som sommerhuspendler, imens vejret er så skønt. Det har bare SÅ god en indvirkning på mig.
Her er fred, ro, åbne vidder, renere luft og skuldrene sænker sig helt automatisk. Ahh – jeg kører på sol, fødselsdagsglæde og ikke mindst også ren sommerhuslykke 🙂
På bloggens side på Facebook, kan du følge dagens gang i mit køkken, sommerhus eller hvor jeg nu allerhelst befinder mig.
Du kan få glimt af solnedgangen og læse om aftens menu. Måske du har fået lyst til at kigge forbi på Facebook? . Følg også gerne med på Instagram. Du skal være så velkommen 🙂
God kagebagefornøjelse og rigtig god weekend til dig 🙂 / Mange hilsner Gitte
Få flere lækre opskrifter på skønne brownie chokoladekager her:
1.
2.
3.
4.
5.
Er det rigtig der ikke skal lidt bagepulver i ?
Er den bedst samme dag den er bagt? Eller kan den bages dagen i forvejen? ?
Hej Gitte
Har du prøvet svensk kladkaka? Det er som en brownie, men nemmere at lave, og der skal kun kakao ikke chokolade i.